Panasonic klime pri Klimaa.si

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ponudba je v redu, obljubljajo montažo v parih dneh, skratka vse idealno...pa ima že kdo izkušnje z njimi?

Vzel bi CS/CU-E9HKEW-3 , z montažo kao 892€...je to v redu cena?

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Jaz sem jo vzel pri njih spomladi, sicer model RE-12GKE in sem bil popolnoma zadovoljen. Med ponudbami na internetu so bili najcenejši (skupaj z montažo). Na mail so odgovorili takoj (poslal mail ob 17.54, ponudbo dobil ob 18.06
grims-1.gif
).
Plačilo 70% avansa in 30% ob montaži. Držali so se dogovorjenega roka, montirat sta prišla dva mojstra nekje iz NM (sem iz Ljubljane). Zmontirano je bilo nekje v treh urah, zelo lepo in precizno. Skratka, če bi kupoval, bi še enkrat vzel pri njih.
zmaga.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz imam mensezdi glih to. tudi kupil pri njih vendar malo po novem letu, ker zdaj dobiti monterja je verjetno malce tezko. takrat sta v dogovorjenem roku ob dogovorjeni uri (se pol ure prej) prisla dva fanta in v dveh urah vse zmontirala. z montazo in delom zelo zadovoljen. klima pa tudi deluje ok, itak imam vklopljeno skoraj vse dni 24/7 in je sedaj po pol leta se malce preuranjeno govoriti o kvaliteti. najbrz
grin1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Super!
zmaga.gif

ma morm tole prlimat, sem najdu na netu nekje, DIY montaža klime:

klimaFUNNY.jpg

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Da se priključim temi in ne odpiram nove...
Zanima me, koliko razmika je lahko med zunanjo in notranjo enoto pri klimi? Namreč, doma razmišljamo o klimi in bi jo imeli v hodniku da bi lahko ohladili več prostorov, ampak je hodnik na sredini hiše...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
V ceni je vračunano do 5m, dovoljeno pa je do 15m, s tem da vsak dodaten m plačaš po 12,5€

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Aha, kul, se pravi, da praktično ni omejena razdalja med notranjo in zunanjo enoto.
Hvala za odgovor.

Alfa

Zelenc'
4. sep 2007
29
0
1
Kranj
Jaz imam Cooltech (neka kitajska najbrž), ki sem jo kupil lani poleti v Sparu. Cena je bila 200EUR.

Kupil sem cevi , vse skupaj zvezal, klima dela super.

V navodilih piše, da je plina dovolj za do 5 m cevi, jaz imam cevi 7metrov, pa še vseeno dela.
Uporablja se v vročih dneh (na primer zadnje 14 dni), po kakih 4-5 ur na dan, na stopnji ena.
Hladi 70m2.

Montiral sem jo na hodnik, popoldan hladi dnevno sobo, zvečer pa spalnico.

Energijski razred C

Jaz sem zadovoljen.

lp

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kake cevi si to kupil in kakšno orodje potrebuješ.
Ker 200 evrov za motažo je tudi meni malo veliko

Priznam.... malce sem alergičen na takšne.... čeprav nisem sam nič boljši pri kakšni drugi stvari!
V avtu imam 5 velikih kovčkov orodja, hiltija, tri kolute cevi, dve lestvi, še eno dalgo na strehi, en kup kanalov, dve jeklenki plina, tehtnico, vitlo za dvigovanje....

Res je, da ponavadi "kasiram" 200 € za montažo, ampak, o te cene odštej konzole, 4m cevi, 4m dekorativnega kanala, kable, odtok, drobni material... ostane ti recimo 110€ potem plačaj davek od dobička. Pa ti ostane 80€. Amortizacijo avta in orodja raje ne računam. Da bi plačal še enega pomagača tudi nisem računal. Saj je res da za 4 ure konkretnega fizičnega dela 80€ mogoče ni slabo, je pa daleč od dobrega.
Se pa ne pritožujem ampak samo razlagam kaj in kako je s temi 200€...

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Kakšna klima se priporoča izključno za hlajenje? A je tukaj tud priporočljiv inverter al je pri hlajenju kaj drugače? Gre pa za hlajenje garsonjere 35m2.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
No lepo si obrazložil zaslužek.

Saj to sem gledal bolj s svoje strani, ker tud sam premorem kako lestev, hilti (pa čeprav baubau), kak ključ.... in če ni prevelika kumšt tisto s plinom bi se jo upal tudi sam našravfat na steno pa kanal med zunanjo in notranjo enoto potegnit. Je pa res da konzole in ostale drobnarije bi pa moral kupiti.

Sicer pa zaenkrat še kar švicam pri 28 C. Klimo bi rabil samo za ohladitev garsonjere, pa bom počakal do "jesenskih" akcij....

Inverter zna biti fajn, je pa ? kdaj ti prinese notri dodatni strošek (200E+)pri uporabi tistih nekaj 10 dni na leto.

Čakan na kako praznjenje skladišč pred zimov šparu ali čim podobnem. Bom pa pozoren na hrup, ker kakega fena ne mislim poslušat

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Kakšna klima se priporoča izključno za hlajenje? A je tukaj tud priporočljiv inverter al je pri hlajenju kaj drugače? Gre pa za hlajenje garsonjere 35m2.

hja jst bi vseeno izbral inverter, ker je kvaliteta hlajenja dosti boljša (manj nihanja temperature) pa tudi poraba elektrike je kar nekaj manjša.

Če se pa uporablja klima IZKLJUČNO za 10 dni hlajenja v špicah pa ni važno kaj obesiš na steno v vsakem primeru ti bo prijetno. Če pa razmišljaš še vsaj malenkost o ogrevanju pa nimaš skoraj kaj razmišljati....

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kdaj pa naj kupim klimo? Mudi se mi ne, bi pa rabil 2 ločeni al pa 1 zunanjo in 2 notranji.

Rabil bi tudi za ogrevanje se pravi pridejo v poštev samo top serije.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Potem ti pa ne sme biti škoda dati za inverter pa še za kak grelec zunanje enote?!
Jaz o ogrevanju ne razmišljam, ker me grejejo sosedje(toplovod, dodatno izoliran balkon, okna zaprta, sosedji pa...BMK saj plačam v vsakem primeru enako). Kriza je, ker jih bom jaz poleti hladil

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mi ni škoda...sem napisal topmodel.

Ker se mi ne mudi, me sam zanima če se splača na kak nov model kaj počakat oz. če so tukaj kaki sezonski popusti v igri?

Nisem se pa tudi še odločil med Daikin, Toshibo, Mitsubishijem... če je kak klimar tukaj iz škofjeloškega konca lahko pošlje predračun.
grims-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Mi ni škoda...sem napisal topmodel.

Ker se mi ne mudi, me sam zanima če se splača na kak nov model kaj počakat oz. če so tukaj kaki sezonski popusti v igri?

Nisem se pa tudi še odločil med Daikin, Toshibo, Mitsubishijem... če je kak klimar tukaj iz škofjeloškega konca lahko pošlje predračun.
grims-1.gif

sem celjan, tako da.... zdej ti nebi prišel delat, ker imam dovolj dela tukaj
wink-1.gif

Jaz imam toshibo, pa se odlično obnese le grelec zunanje enote ji manjka. Letos ima toshiba to poštimano z novim modelom ND. Mitsubishi je tudi "hud".... daikin pa nimam izkušenj!