Pametnik s tipkovnico

darwin

Majstr
17. avg 2007
622
401
63
P1 mi je dobro služil, ampak prihaja čas za zamenjavo.

Zahteve so sicer ohlapne, ampak od njih ne odstopam. Želim, da je "smart" oz. bolj smart, kot je UIQ symbian, da ima fizično tipkovnico, tuchscreen in camera flash (kar pomeni da ima kamero, njena kvaliteta mi pa ni zelo pomembna, ker za resne fotke vzamem s sabo DSLR-ja).
Phone finder na GSMareni mi vrne 32 rezultatov.
Med njimi:
Nokie ne.
SonyEricsson tudi bolj ne, kot ja.
WM tudi nekako ne, adroid bi.

Na koncu ugotovim, da v izboru ostaneta Milestone 2 in Desire Z.
Motorola je na papirju boljša, po reviewjuh in splošnem mnenju, pa dobivam vtis, da je ljudstvo bolj na strani HTCja. Stara slava Motorole ali sense? TFT zaslon ali S-LCD? P1 ni nek biser, ampak na slabšem TFT-ju načeloma vidim tisto, kar moram.

Androida še nisem imel. Cena je pa skoraj ista pri obeh.
Želja je, da sedaj kupim in imam nekaj časa mir. Načeloma menjam na leto in pol do dve.

Vaša mnenja?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Pojma nimam. Sta pa vsaj pri Mobitelu na voljo še dve cenejši alternativi - Samsung Galaxy 551 in SE Xperia Mini Pro (meni je slednji sila simpatičen zaradi velikosti, ampak večina se z menoj ne strinja)

Kaj več pa v tem trenutku niti ni na voljo. Kvečjemu še HTC 7 Pro z novim WP7.

darwin

Majstr
17. avg 2007
622
401
63
Xperia mini pro je na videz zelo zanimiva, ampak žal z veliko premajhno resolucijo.
O samsungu niti nisem razmišljal, morda je malo prešibak.

darwin

Majstr
17. avg 2007
622
401
63
Pro-ja sem gledal in se mi zdi fajn. Verjetno je to tisto, kar je bil P1 pred leti.
Vseeno mislim, da bi se s slajderjem mogoče lažje odvadil fizične tipkovnice, kot s takim. Tam tipke so, ampak ne takoj na dosegu roke, tukaj pa mi bodo spet dajale potuho.
crazy1.gif

Cel svet preklaplja na telefone brez tipk, samo jaz se jim tako težko odpovem.
uf-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Sej se navadiš virtualne tipkovnice. Jaz sem rabil ena 2 mesca, zdaj pa kr leti (prej imel E71). Je pa res, da tipkanje po virtualni nebo nikoli tako udobno kot na dobri fizični. Čeprav sem zadnjič preizkusil Desire Z, pa se mi ni preveč dopadla tipkovnica. Morda zato ker nisem navajen pisat v landscape načinu.
Anyways... Jaz bi vzel Milestone 2, če bi kupoval tak telefon.
zmaga.gif

darwin

Majstr
17. avg 2007
622
401
63
Malo sem prespal in se odločim, da si kupim Milestonko 2.
Zaščitne folije so že na poti it Amerike, sedaj je pa na vrsti telefon.

Kje jo kupiti?
Pri nas jo tržita Mobisvet in Kommdata, s tem da je MS 50 € cenejši, ebay de, uk so načeloma vsi dražji, kot MS, amazon minimalno cenejši. Na GSMareni je price rang 290 €, ampak za tako ceno je ne dobiš nikjer, razen mogoče operater s kako pogodbo.
Zdi se mi čudno, da bi bil prav Mobisvet relativno najcenejši v Evropi. Kakšen predlog? Ostali telefone kupujete pri operaterjih, kaj pa v prosti prodaji? V Slo, tujina?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Jaz tudi iščem nek android telefon v bar obliki s fizično qwerty tipkovnico in kolko sem gledal mi ostaneta bolj ali manj dve opciji: HTC ChaCha in Motorola Pro.
Zaenkrat mi je še najbolj všeč Motorola. Sicer je trenutno še ni zunaj, ampak me zanima ali bo mogoče na voljo pri Mobitelu? Sicer dvomim, ampak upanje ostaja
smile-1.gif

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Tudi sam čakam motorolo pro upam, da bo kaj kmalu pri nas....Zunaj je že, pri nas jo še ni. Lahko ja na Ebayu kupiš.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Tudi sam čakam motorolo pro upam, da bo kaj kmalu pri nas....Zunaj je že, pri nas jo še ni. Lahko ja na Ebayu kupiš.

Na gsmarena še vedno piše coming soon...
Da nisi kje zamešal z Motorola DROID Pro ? To je identični aparat, le da podpira še CSMA in se prodaja v USA pri Verizon. Ta je na voljo že od lanskega novembra.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Ja zamešal sem, sicer sem vedel da sta dva vendar sem površno pogledal, kakorkoli nestrpno čakam da pride v našo deželo;)