Pametni televizorji in glupe plikacije

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Pozdravljeni

Doma imam pametni TV Samsung. Problem je v samem marketu oziroma samsung apps. Med vsemi aplikacijami je samo ena uporabna. Zdaj pa me zanima, če se da TV kako shekat, da bi lahko naložo gor tudi druge aplikacije. Že v osnovi mi ni jasno zakaj ne laufa android market, ampak neka njihova fora ki je neuporabna.

Probal sem poiskat amis mobia tv program pa ga ni. Od slovenskih je edino Vojo, ki pa mi je nezanimiv.

Torej, če imate kake pametne (uporabne) programe za TV ali pa veste kako ga na tv naložit se priporočam.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.504
113
Jaz občasno uporabljam youtube pa rtvslo4d, ostalo je popolnoma neuporabno. Zadeva bi postala pogojno uporabna, če bi pri nas obstajal kak netfix ipd.

Imam pa philipsa, tako da še tisto malo ne dela dobro in se obeša.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Jaz sem mislo da to laufa na androidu in imaš enak market kot na telefonu vendar sem se motil.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik Flikca pravi:
Nabavi chromecast in boš mel ogromno pametnih aplikacij.

Če mam smart TV nebom zaj nabavljal še tega. Mislil sem, da bo samo po sebi bolj uporabno. Če bi to vedel prej, bi kupil navadni TV in ne smart. Zraven bi priklopo net top računalnik za 150EUR in bi mel pon dostop da vseh vsebin.
To pa je bolj ali manj šminka proizvajalcev.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, pr sonyju je tud pisal, da USB bere slike in filme, pa ni res. Samo slike in konc. Drugač sem pa zlo zadovoljen že 4leta z njo.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Seveda, zato se pa pred nakupom prebere kak test.

Ja res je ampak nasplošno TV-ji ne zmorejo nič in so zelo omejeni. Ne rečem so funkcije ki so uporabne kot je predvajanje filma preko mreže, tudi skype dela vredu ampak sem še vse eno razočaran.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
To, da je televizor deklariran kot "Smart", še ne pomeni da je oh in sploh uporaben. Noben trenuten Smart televizor ni na nivoju kakšnega Androida ali iOS.

Tudi ti tadražji Philipsi, ki imajo gor kao Android... tudi to je bolj tako-tako. Gor je namreč stock Android 4.2 (dve leti stara verzija), ki niti ni kaj preveč prilagojena za TV vmesnik (kaj šele aplikacije).

Pravi razcvet Smart TVjev se bo bojda zgodil letos, ko bodo vsi šli masovno na Android TV. To je posebna različica Androida (podobno kot Android Wear za ure), tako da ne zamenjevati televizij z Androidom (obstoječe Philips) in televizij z Android TV.

Mislim da bo več znanega že čez par dni (na CESu). Lahko pa da se motim in da se bo to zgodilo na kakšnem prihodnjem podobnem sejmu. Je pa Sony recimo že septembra najavil, da bodo dali Android TV na vse Bravie.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Za LG in Samsunge je aplikacija IPTV.
Lahko testirate na svojih TV-ih če dela,meni ne!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.574
6.660
113
pri taščici
Mah,kupil sem 50"pani plazmo za 430 pa siol box gor priklopil tako da lahko tudi yt na njem gledam.
Tele igracke so res lahko drage za popizdit,hkrati pa ne delajo tistega osnovnega cemur so namenjene tako kot je treba.imam izkusnje s samsung telefoni.
Na pobudo snecerja sem odprl temo o android boxih. Kaj zmorejo te skatle?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.574
6.660
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Potem se verjetno splača počakati z nakupom?
cakaš lahko se dolgo. Do takrat pa gledas 21"crt
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Potem se verjetno splača počakati z nakupom?

Verjetno bo treba čakati tam do pol leta. Če si pripravljen toliko čakati, pa je odvisno od tebe
tongue-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Sedaj imamo 32" Sony bravia, pa bi bilo počasi treba nabaviti nekaj večjega. Sedaj pa razmišljam je boljše čakati na te super duper android smart tv-je, ali kupiti nek 50" LCD ali kar se pač kupuje dandanes ...
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

edin

Zelenc'
23. dec 2010
16
0
1
Citat:
Uporabnik pazok pravi:
Za LG in Samsunge je aplikacija IPTV.
Lahko testirate na svojih TV-ih če dela,meni ne!
LP.
Jaz vporabljam SmartIPTV aplikacijo daš ga na USB in si sam prek spleta naložiš ip kanale

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Če ti ni sile, potem še počakaj pol leta. Jaz sem ravno novembra nabavil nekega LGja z WebOS, ker pač nisem moral čakati tako dolgo (bi drugače bil brez TVja).

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Bistvo pametnih televizorjev je trenutno to, da se povežejo v domače wifi omrežje, pa da se lahko s televizijo brezžično povežeš s pametnim telefonom ali tablico.

22. jul 2007
13.394
1.649
113
124
J...š tako pamet, se ne splača doplačevat za superduper funkcije, katere potem polovičarsko delujejo.