Pametni telefoni in "zasebnost" :)

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Ja, jaz imam to v telefonu. Slikanje, snemanje, audio snemanje, lokacija, urejanje telefona itd. Vse opravim iz Avstralije lahko npr.
Pac, ce mi ga ukradejo, pa da niso lih brihtni. Ce lahko dam sebi, potem v eni minuti lahko to podtaknem tudi drugim, ne?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Mene pa zanima kako je to mišljeno ko omenjajo, da uporabnik ne more sam ugotoviti, da ima nameščeno takšno aplikacijo. Da je edina rešitev ta, da vedno 100% paziš na aparat in ga imaš pod kodo. Kako ne bi mogel sam ugotoviti nameščene aplikacije?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Sej te lah tud z laptopa če maš kamerco pa nis preveč previden
smirk-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Mene pa zanima kako je to mišljeno ko omenjajo, da uporabnik ne more sam ugotoviti, da ima nameščeno takšno aplikacijo. Da je edina rešitev ta, da vedno 100% paziš na aparat in ga imaš pod kodo. Kako ne bi mogel sam ugotoviti nameščene aplikacije?

Rootkit. To se na računalnikih uporablja že XY let.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rootkit

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.405
113
?!?! Dej dihej no.

Ce si average joe potem nobenga ne zanimas toliko da bi to pocel. Se pa da. Ze na nokii 6310i se je dalo tako da sodobni telefoni niso neka novost glede tega.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ali pa da je telefon ugasnjen.
grims-1.gif

Govorilo se je tudi o tem, da ni dovolj, če je GSM ugasnjen.
Da se tudi v tem primeru da "razbrati" marsikaj!?!?
seveda imajo določene službe marsikatere programe za take stvari... nič novega. prelepi kamero pa te ne bo nihče snemal pod tušem.