Pametni telefon in fizična tipkovnica

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ali obstaja še kakšen pameten telefon pa da ima tipkovnico? Popizdil bom od tega tač skrina. Ne morem več, hočem normalen telefon.

Našel sem pri Motoroli, Blackberry tudi, vendar ga trenutno ne morem imeti. Še kakšna ideja?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Bi kaj novejšega.

BB9900...
smile-1.gif
.

Jernej

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Za BB je ze napisal, da ni opcija zaenkrat... Ker BB brez storitve Blackberry pri operaterju je bolj kot ne "invalid" ... Mogoce je problem ta, da je pri operaterju, ki nima te opcije (v Sloveniji jo imata samo Mobitel in Si.mobil) ...

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Obstaja Samsung galaxy chat - cena ugodna, android 4 dela bp, telefon res deluje tekoče nič ne šteka ter se sesuva, touch screen je tudi uredu.
Minus je pa da je dokaj majhen, tako ekran kot tipkovnica, zato tudi mene zanima kakšna alternativa v smislu BB q5, samo da je telefon android.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Citat:
Uporabnik splash pravi:
Obstaja Samsung galaxy chat - cena ugodna, android 4 dela bp, telefon res deluje tekoče nič ne šteka ter se sesuva, touch screen je tudi uredu.
Minus je pa da je dokaj majhen, tako ekran kot tipkovnica, zato tudi mene zanima kakšna alternativa v smislu BB q5, samo da je telefon android.

To je low budget telefon. Če imaš vsaj malo samospoštovanja si boš kupil nekaj boljšega, saj boš drugače razočaran nad Androidom.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
@Davidoff, E6 je vrhunski phone in če imaš gor Simbian Belle mu prav nič ne manjka, edini problem, ki sem ga imel je premajhen zaslon pri uporabi interneta in branja datotek kot so pdf, word, excel. Sporočila in e-pošta so zelo dobro vidna. Ker je zaslon 640x480 pri nekaj več kot 2'' je ostrina vrhunska in to govorim iz lastnih izkušenj. Nova Asha 210 bi tudi znala biti dober izbor.

Me pa zanima zakaj boš popozdil zaradi tač skrina ? Jaz sem svojo E6 zamenjal samo zaradi velikosti zaslona, ker delam tudi z datotekami .doc/.xls/.pdf in takoj dokupil SWYPE Keyboard za €0,76 in navdušen. Baje je tudi SwiftKey tipkovnica odlična. Kar se tiče Swype-a, lahko swypaš ali tipkaš in moram priznati, da sem bil nemalo presenečen, da je Swype tipkovnica pri klasičnem tipkanju veliko bolj natačna kot stock tipkovnica.

PS: Če ne bi rabil večjega zaslona, bi ostal na E6, ker je res vrhunska zadevca, deluje bp in simbian belle se komot primerja z android/WP, etc, vsaj kar se tiče zanesljivosti in hitrosti delovanja. Ne moreš pa dobiti toliko appov (beri gimmick) kot jih ponuja Android.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Samo še to - cca dva dni sem rabil, da sem se navadil swypat (pri SwiftKey temu pravijo "Flow" funkcija) in sedaj sploh ne morem več vnašati teksta na klasičen način. Tudi ni nobenega problema pri vnosu ločil, apostrofov, velikih črk, dvojnih črk, etc.

Največja razlika med Swype in SwiftKey je, da pri Swype tipkovnici po vsaki besedi dvigneš prst, pri SwiftKey pa lahko vse delaš zvezno. ZA Swype sem se odločil zato, ker jezike določaš posamezno, pri SwiftKey pa lahko uporabljaš tri hkrati, vendar sem ocenil, da to lahko pripelje do večje zmede ....

Obe tipkovnici ponujata SLO jezik, ter večino svetovnih jezikov. Celo za ex-Yu regijo imajo posamezne tipkovnice za hrvaški, bosanski, srbski jezik ...

Prediction je za vse jezike odličen, se pa tipkovnici sproti učita in dodajata nove besede, zelo pohvalno in chapeau bas obema ponudnikoma !

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Jaz sicer nisem uporabljala ne Swype ne Swiftkey tipkovnice, imam pa naloženo TouchPal tipkovnico in moram reči, da je v primerjavi z Xperiino neprimerno bolj hitra in natančna.
Xperiina mi, sploh pri drsenju, non-stop nekaj šteka, besede se izpišejo z zakasnitvijo, pa ne tipkam/ drsam s svetlobno hitrostjo, pa še kaj bi verjetno najdla...
rolleyes-1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Za BB je ze napisal, da ni opcija zaenkrat... Ker BB brez storitve Blackberry pri operaterju je bolj kot ne "invalid" ... Mogoce je problem ta, da je pri operaterju, ki nima te opcije (v Sloveniji jo imata samo Mobitel in Si.mobil) ...

Pri OS10 tega ne potrebujes vec. Preverjeno, na Z10 dela vse bp, tudi bbm (messenger). Torej vzames Q10 in tudi ne rabis...

Jernej

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Sam je res ta tehnika en podn ratala. Tud enga kolker tolk smartphona ne dobiš z tipkovnico. Ne z navadno, ne z QUERTY. Edino kaj še kej velja je BB. Ostali telefoni na tipkovnico so pa samo nižji rank.