Pametni mobilniki - stanje na trgu oz. kaj kupiti

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Se mi zdi, da je kar poplava teh mobitelov. Kakšno je stanje sedaj?

- iPhone 3GS je prišel ven, za večino, tudi zame je predrag oz. "tok pa spet ni vreden" - jabuk lovers bite me.

- N97 prišla ven, nisem še imel stika z njo...bi pa znala biti zanimiva

- prihaja HTC Touch pro 2, ki deluje zanimiv

- prihaja Omnia HD, ki tudi deluje zanimiva

- prihajajo Android telefoni, letos baje 20 (če sem prav slišal), za katere pa pravijo, da še ni pravi čas za nabavo

- na trgu je trenutno že v prodaji Xperia, jo ima sodelavec...kaj pa vem, čudni paneli, podolgovata oblika...

- ??

Zdaj pa nimam več pojma kaj bi kupil. Ima kdo kako idejo, kaj ne in kaj ja? Želje so:
- GPS vgrajen
- kamera srednje pomembna, ni ključno
- ne prepočasen OS in hardware
- preferenčno s tipkovnico za lažje tipkanje
- enostavno, hitro in učinkovito surfanje po netu
- kakovost izdelave bolj pomembna
- soliden displey
- cena: manj kot iPhone
grin1.gif
(trenutno naročnik pri Mobitelu)
- ...

tnx

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Sam imam podobne zelje, kot ti, le da ne potrebujem tipkovnice.. Verjetno bom vzel omnioHD. WM naprave mi ne potegnejo, iphone naj imajo za ta denar, N97 je ze malo cas povozil + nima kapacitivnega zaslona, SE Satio je tudi zanimiv, samo spet nima kapacitivnega zaslona, pa sele cez pol let pride v prodajo, Androidi so se v povojih... Sam nisem nasel boljsega kompromisa, kot je omniaHD. Moti me edino plastikfantastik ohisje in teza, pa knof za kamero je turbo glup.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Potem si verjetno kot jaz v dvomih ali vzet sploh kaj, ali počakaš še malo... samo kaj, ko čakaš vsakič "samo še malo"...

Kaj pa so con-s omnie HD? Nazadnje, ko sem gledal mi je bila edino resolucija majhna glede na velikost zaslona... Kaj pa je z OS-om? "Symbian OS v9.4 Series 60 rel. 5". Kateri mobitel na trgu ima takega? Kompatibilnost s programi ipd..?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jap, podobna dilema.

Coni so:

- carski OLED zaslon [resolucijo ima boljso, kot ifon]
- HD videi [res so hudi, edino na PC rabis kak konverter, ker jih shranjuje v mp4],
- dobra kamerca [nic posebnega napram kaksni n95, innov8],
- solidna hitrost [razen v galeriji, samo sem imel sele pre-production model],
- kapacitivni zaslon,
- lusten UI [si lahko v standby screen nameces vse sorte bliznjice po zelji],
- dobro prepoznavanje pisave med sporocili

Glede aplikacij sem snel ene 6-7 aplikacij, popolnoma randomly in so vse BP delovale, nobenega tezenja po certifikatih. Upam, da ni bil slucaj
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tudi je kul.. imas 3 tipkovnice, qwerty je prav zabavna..

Citat:
Uporabnik nightfire pravi:
na voljo konec junija
akcija povezani 44/77 279€
povezani 33/55 419€
ostali paketi 499€
redna cena 680€

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Sem imel priložnost testirat Nokio 5800 XM in ta telefon ni v isti ligi kot iPhone. Katastrofalna izdelava in še slabši software. Kolikor sem bral, je n97 isto stranje, omnio HD pa poganja tudi isti SW.

Mene je iPhone tako razvadil, da sem že prav jezen, ker ni neke dostojne konkurence
frown-1.gif
Očitno bom 2G ponucal, dokler ne bo crknil, potem se bo pa treba izprsiti za novega. Razen če vmes ne pride kak pameten android. HTC Hero zgleda obetavno.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
5800XM pa iPhone sta neprimerljiva. Popolnoma drug rang aparatov. Kaj pa samemu Symbianu fali pa tudi ne vem..

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Meni tudi ne paše Touch Symbian. Dvojni klik, nekje ja, nekje ne... Ne sede mi.

Omnia HD... Imam dober teden, pa me nekako ne prepriča. Poleg SW, je tukaj še velikost in teža, ki jo sicer "HD" ampak samo če veliko snemaš ali gledaš filme na mobilniku. Kapacitivni zaslon je definitivno super zadeva, samo to ima vse več telefonov.

Kolikor sem imel možnost po rokah povaljati HTC Hero, bi bila to moja izbira. Ali pa iPhone 3G (S se mi zdi še predrag).

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Potem si verjetno kot jaz v dvomih ali vzet sploh kaj, ali počakaš še malo... samo kaj, ko čakaš vsakič "samo še malo"...

Kaj pa so con-s omnie HD? Nazadnje, ko sem gledal mi je bila edino resolucija majhna glede na velikost zaslona... Kaj pa je z OS-om? "Symbian OS v9.4 Series 60 rel. 5". Kateri mobitel na trgu ima takega? Kompatibilnost s programi ipd..?

Za ta OS je zunaj programja že precej, na pamet vem da imata Nokii 5800 in N97 ta OS, pa sta zunaj že pol leta ali več. S tem da delujejo tudi nekateri starejši programi

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hm, ti ne vem, ta doubleklik sem se navadil za nekje par minut.

Velikost.. je velika, samo 3,7" zaslon dvomim, da spravis v manjse ohisje. Tezka je pa res ko kvader..

Android pa po videih sodec me ni preprical.

Stvar okusa najbrz.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Kaj mi ne paše pri symbianu? Scroll bari, ko ga obrneš za kako sekundo zason ugasne, kot je že grube omenil double click. Pri 5800 je touch screen zanič, neodziven, zato verjetno tudi to precej doprinese k slabem občutku. On screen tipkovnica je zanič. V portrait mode-u je premajhna, v landscape pa zakrije celi ekran. Ne vem no, če ne bi bilo iPhone-a bi mogoče rekel, da je OK, tako pa "don't meke me laugh" Tega telefona ne uporabljam, če mi ga kdo šenka.

@grube Hero-a si mel že v rokah?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Kaj mi ne paše pri symbianu? Scroll bari, ko ga obrneš za kako sekundo zason ugasne, kot je že grube omenil double click. Pri 5800 je touch screen zanič, neodziven, zato verjetno tudi to precej doprinese k slabem občutku. On screen tipkovnica je zanič. V portrait mode-u je premajhna, v landscape pa zakrije celi ekran. Ne vem no, če ne bi bilo iPhone-a bi mogoče rekel, da je OK, tako pa "don't meke me laugh" Tega telefona ne uporabljam, če mi ga kdo šenka.

@grube Hero-a si mel že v rokah?

Dobro da si me spomnil na scroll bare
tongue-1.gif
KATASTROFA. Pri iskanju nekoga v imeniku je vseeno če bi zraven mižal. Nikakor ne ujameš pravega.
Touch screen pri Omniji HD je neprimerljiv s 5800, ker je kapacitiven in je odličen.
On screen tipkovnica je pri Omniji tudi boljša, ker je ekran toliko večji in odzivnos toliko boljša. Samsung je QWERTY popolnoma izklopil v portrait mode-u, kar je super in bedno hkrati. Ker ko pišeš SMS je super, ko pa iščeš v imeniku ti pa avtomatsko preklopi na landscape, kar je popolnoma neuporabno.

Ja Hero-ta sem že povaljal za kakšnih 5 minut.

@Viper: Koliko pa dejansko rabiš 3,7" zaslon? Kot sem napisal, edino če reees veliko gledaš filme. Tukaj pa Omnia HD nima niti približka konkurence.
Meni se je Hero zelo zelo dopadel. Pa tudi Magic. Je pa res to samo prvi vtis. Naslednji teden dobim Magica za malo dlje, takrat bom lahko lažje ocenil.