Uporablja kdo ta pametna stikala in kako se kaj obnesejo. Bojim se, da bi se pričele luči kar same od sebe prižigati in ugašati.
Uporablja kdo ta pametna stikala in kako se kaj obnesejo. Bojim se, da bi se pričele luči kar same od sebe prižigati in ugašati.
Vsako pametno stikalo rabi napajane torej iz omrežja fazo in nulo, če si to mislil. Je pa problem, če ti na stikalo pride samo faza ali samo nula ja. Druga opcija je edino, da zadeva deluje na baterijo, samo potem je vprašljiva avtonomija le-te, sploh za ta WiFi stikala, ki so nekoliko bolj potratna kot zigbee.Samo pazi, da se ne boš z....l tako kot jaz in vzel takšno stikalo klik, katero potrebuje za dovod še ekstra žico - stara napeljava
bi znal kdo to pri nas narediti? iščem stikala, ki bi delovala s Home assistantom in sem že gledal sonoff, samo pri flashanju se mi ustavi...Drugače so ravno ti sonoffi dokaj kul, ker jih lahko poflashas z alternativnim fwjem (npr. Tasmota) in jih uporabljaš neodvisno od njihovega clouda npr. s HomeAssistantom ali OpenHubom prek MQTT.
Ali lahko pripneš kakšen link, da vidimo kako je to izvedljivo, tnx.Vsako pametno stikalo rabi napajane torej iz omrežja fazo in nulo, če si to mislil. Je pa problem, če ti na stikalo pride samo faza ali samo nula ja. Druga opcija je edino, da zadeva deluje na baterijo, samo potem je vprašljiva avtonomija le-te, sploh za ta WiFi stikala, ki so nekoliko bolj potratna kot zigbee.
Drugače so ravno ti sonoffi dokaj kul, ker jih lahko poflashas z alternativnim fwjem (npr. Tasmota) in jih uporabljaš neodvisno od njihovega clouda npr. s HomeAssistantom ali OpenHubom prek MQTT.
Samo pazi, da se ne boš z....l tako kot jaz in vzel takšno stikalo klik, katero potrebuje za dovod še ekstra žico - stara napeljava
Tule je na voljo Tasmota Firmware in večino informacij glede flashanja pa tudi nekaj glede same integracije v HomeAssistant oziroma OpenHab. Sem imel še par linkov s konkretnimi primeri, pa bi moral malo pobrskat, ker sem gledal že pred časom, tudi material za test imam doma, pa še nisem našel časa, da bi se zadeve konkretno lotil. Nekaj mislim, da sem gledal tudi na YT kanalu SuperHouseTV npr. tole.Ali lahko pripneš kakšen link, da vidimo kako je to izvedljivo, tnx.
A ni nek trik, da če je žarnica prava (z nitko npr ali halogenska) lahko spustiš skozi minimalen tok - premalo da bi zasvetila ampak dovolj, da na stikalu dobiš padec napetosti 3V za stikalo? Nekatera stikala pridejo z navodili, da na grlo nalotaj kondenzator, če žarnica ni ustrezne vrste.Vsako pametno stikalo rabi napajane torej iz omrežja fazo in nulo, če si to mislil. Je pa problem, če ti na stikalo pride samo faza ali samo nula ja.
Tudi jaz sem se tako zafrknil z nekim zatemnilnim stikalom. Pri tem pametnem, pa mislim, da ne bo problema.
Poglej priponko 20915