Palični mešalnik ali sokovnik?

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Za pripravo osvežilnih napitkov iz sadja (a se temu po novem tudi v Slovenščini reče smoothie) rabim eno napravico s katero bo zadevo čim bolj enostavno in hitro delat. Pa potem vse skupaj tudi očistit pred naslednjo uporabo.
GLedam palične mešalnike in sokovnike.
S sokovnikom stisnes samo sok iz sadja in ne narediš kaše če prav razumem, s paličnim mešalnikom ali navadnim mixerjem pa dobiš bolj kašo verjetno?
Skaratka kaj priporočate, kje so prednosti enega in drugega, jaz vidim le da je palični mešalnik precej manjši od sokovnika.

Kakšna moč? Kateri proizvajalec, kje kupiti (splet / big bang, harvy)?

LP

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
321
22
18
Če mene vprašaš je najbolje, da nabaviš blender npr. primer, čeprav včasih imaš podobne (in cenejše) tudi v Hofer oz. Lidlu. Če mene vprašaš je palični mešalnik za tovrstne stvari no-go, ker ima premajhen nož in preobčutljiv motor.
Kar se tiče čiščenja si pri blenderju hitro gotov, ker najprej ga malo splakneš, dodaš malo detergenta in vodo in vžgeš stvarco za kakšno minuto. Potem pa še samo splakneš s čisto vodo in si gotov.

Nazadnje urejeno:

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
se strinjam z ynosom, res pa je, da ne sme imeti premalo moči. Moj nasvet je še, da poskusi gledati da se za delovanje strojčka premakne gumb, ne da je potrebno držati tipko, ker te lahko začne prst bolet
grin1.gif

sem imela včasih doma tak blender, pa čisto zadovoljna z njim. Je pa res, da pri obeh zadevah more biti vse skupaj dovolj mokro, da seseklja oz. zmiksa.

Sokovnik: meni neuporabno. Najhujš mi je bilo čistiti mrežico, kamor so se ujela vlakna od sadežev, sploh od kakih pomaranč je bilo katastrofa. Je pa res, da dobiš čisti sok, brez koščkov in česarkoli.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če kupiš blender, ga lahko uporabljaš samo za te smutije in podobne stvari, palični pa še za 100 drugih.
jst sem si jih delal s paličnim in priložno posodico (na sliko levo). Se nardijo ravno tako čist enostavno, tudi zmrznjeno sadje in led brez težav zmelje. Je pa potrebno vzet močnejši model, tko zglave se mi zdi, da je okol 600W.

Glej, da ima čim večjo posodo in čim večjo moč.

MCSA028304_MSM6B300_def.jpg

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Takega imam tudi jaz. Ko sem kupoval (pred cca 2 leti) je bil glede na ceno zelo OK. Obstajajo boljši, vendar bistveno dražji.
Priporočam.

Aja... pa moja s tem tudi lešnike/orehe/mak.... ipd. melje.
stupid-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
blender je jeba, če ni dost tekočine že apriori recimo kake banane ma sploh problem, če mu jih ne tiščiš dol...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Sicer ne delam teh zadev pogosto, vendar dam glas za palicni. Cez sokovnik si ne predstavljam banan in podobnih kasastih zadev.
Moja s palicnim marsikaj v kuhinji ustvari.
Kaj pa je blender?

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
ZDravo!

Midva imava kar kombinacijo, multipraktik, pa zraven tisto posodo gor daš, v katero zmečeva sadje noter, vklopiš 3 minute, že piješ.

Sva tudi razmišljala o sokovniku, vendar je stvar bila pri hiši, samo uporabljat sva jo morala začeti.

nekaj podobnega temu: link

Lp,

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Sem kupil paličnega, vendar brez sekljalnika, vendar z veliko močjo 750 W (baje najmočnejšega kar so ga imeli v trgovini hehe, morda ga pa še enkrat malo predelam, da bom lahko meso faširal kot Clarkson iz Top Geara). Ker ga bo uporabljala ženska sem vzel še takega z dizajnerskim priznanjem
smile-1.gif

blender-bosch-msm7401-119290.jpg

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Seveda, ker če bi babo poslal po nakupih za palični mešalnik bi nazaj iz trgovina prinesla čevlje
smile-1.gif

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Prinesla bi najlepšega.
grin1.gif

Najlepšega je on kupil
hysterical-1.gif

Jaz kot ženska bi kupila akumulatorskega s sekljalnikom, ker je za marsikaj bolj uporaben kot sam palični.
aplauz.gif

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Čeprav bi se komaj vrtel.
In ko ga najbolj rabiš,ima baterije prazne (npr. 1 min predno končaš miksanje)

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Blender in sokovnik sta čist različne zadeve za čist različne stavri delat. Moja uporablja za napitke sokovnik. Vrže notr kkšno pomarančo, korebček, jabolko, borovnice, hruške. Vse živo notr vrže in napitek je prou fan ker nima nobenih koščkov lupinc, je posledično manj kisel, in boljše strukture. Pri paličnem moraš pa prej olupit pa peške vn pobrat pa te fore medtem ko tuki kr notr vržš. Je pa res da je velik za pucat pa banane ne moreš notr dat.