Padec sladkorja v krvi?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
hvala za nasvet, vem...moram, še posebej zato ker se je babica celo življenje špikala z inzulinom in bi z lahkoto kaj podedoval.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Moji problemi s sladkorno boleznijo so se pričeli po 35 letu starosti, vzrok je bila prehrana in služba ter stres, pozneje so se pojavile tudi druge težave, cel kup jih je ne bi rad vse obelodanil vendar sem v tem času po 35 letu doživel od kapi infarkta in pred tremi leti še delno možgansko kap itd, in vse to je povezano z diabetisom , čeravno sem zadnja leta na insulinu se presneto teško soočam z prekomerno teže.Enostavno ne gre na bolje in ne gre, in kako se je vse skupaj pričelo; prehrana in način življenja sta bila taka da sem vse to jemal kot da meni ne more nič naškodit.Bili so padci sladkornih vrednosti z istimi simptomi opisanimi od kolega in posledično je telo zahtevalo vnos hrane in pijače, tu sem potem grešil in to me je privedlo do stanja iz katerega je nemogoče uiti je dieta in tudi drugače se pazim nrez alkohola in sladkih stvari, pa smo tu kjer smo.
Večkrat pravijo da je padec sladkorja v krvi in posledično koma tudi zadnje dejanje ki vodoi v smrt, pred kratkim mi je umrla kolegica ki je bila leto dni v diabetični komi vndar pa je tu šlo za zelo povišan sladkor preko 30mmol/l , nevarno je eno in drugo in tega se včasih premalo zavedamo, stres in način življenja ki vsakodnevno prinaša pomanjkanje časa za pravilno prehrano z več obroki, tudi gibanje in ostale prostočasne dejavnosti ki jih zanemarjamo pa neizogibno vodijo v začetek težav povezanih s sladkorjem ,
Ne bodite tudi vi eden izmed tisočih sladkornih bolnikov v Sloveniji, kajti to je bolezen ki preži na vas.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Zelo podobno se začne pri večini, dedna nagnjenost, neredna in nezdrava prehrana, stres v službi, premalo ali nič rekreacije..... za češnjo na vrhu torte še cigareti in alkohol. Zadeva te tiho in počasi ubija dolga leta.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Moj oče jo prav tako ima vendar si je pri svojih 88 letih dobro uredil in živi skoraj normalno z njo že preko 35 let, lahko pa potrdim da je pri nas to dedna bolezen saj so jo omeli njih večina bratov in sester od očeta nima je pa ena od očetovih še živečih sester ki je v 102 letu starosti in čeravno je slepa je brez bolezni dočakala to starost, večina pokijnih sester in bratov pa je imelain imajo tudi moji bratranci po očetovi strani.
1835721-009.jpg

Priponke

• 1835721-009.jpg
    1835721-009.jpg
    77,2 KB · Ogledi: 273
Nazadnje urejeno:

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
a si mal narobe prebral? jst sm napisala POČEL ne POJEDEL
tongue-1.gif

drgač pa vse vem, kako treba ravnat, sm mela sladkorno
tongue-1.gif

no, pa kar za pričakovat je, da jo bom imela tudi na "stara" leta

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Bemti, včasih se je začelo po 50-ih....danes pa se začne že po 30-ih...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Itak, samo poglej nacin zivljenja in jedilnik, saj ni nic drugega kot hidrati na njem, ker mascobe so kao "bad" meso pa je itsk predrago, pol pa se sopa folk s predelano hrano in hidrati (kruh, testenine..) da ne omenim sladkarij, peciva...

ampak za spremembe na boljse je potrebno zelo malo, vecina ljudi je povsem neupraviceno strah, ni pa potrebno nic drugega kot volja

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Ironija pa je, da je tista "raziskava", ki je po/do-kazala, da so maščobe slabe, boljkone izmišljena.
(podobno kot tista ekonomska, da brez šparanja ni izhoda iz krize - bila novica nedavno)

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Kadar pade cukr bohnedej čokolade, ker je maščoba notri in to upočasni absorbcijo sladkorja.
Kdo drug pa pravi, da so ravno čokolade najhitrejši "vir sladkorja" za take situacije.

Zelo enostavna stvar za dvignit cuker je pomarančni sok.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Probaj jesti hrano z niskim glikemičnim indeksom. Visoki sicer pomaga pri trenutni slabosti, dolgoročno pa ni zaželjen.

Če se pa situacija večkrat pojavlja pa svetujem obisk zdravnika. Manjše motnje niso problem, večje pa lahko privedejo do resnih zapletov.