Moji problemi s sladkorno boleznijo so se pričeli po 35 letu starosti, vzrok je bila prehrana in služba ter stres, pozneje so se pojavile tudi druge težave, cel kup jih je ne bi rad vse obelodanil vendar sem v tem času po 35 letu doživel od kapi infarkta in pred tremi leti še delno možgansko kap itd, in vse to je povezano z diabetisom , čeravno sem zadnja leta na insulinu se presneto teško soočam z prekomerno teže.Enostavno ne gre na bolje in ne gre, in kako se je vse skupaj pričelo; prehrana in način življenja sta bila taka da sem vse to jemal kot da meni ne more nič naškodit.Bili so padci sladkornih vrednosti z istimi simptomi opisanimi od kolega in posledično je telo zahtevalo vnos hrane in pijače, tu sem potem grešil in to me je privedlo do stanja iz katerega je nemogoče uiti je dieta in tudi drugače se pazim nrez alkohola in sladkih stvari, pa smo tu kjer smo.
Večkrat pravijo da je padec sladkorja v krvi in posledično koma tudi zadnje dejanje ki vodoi v smrt, pred kratkim mi je umrla kolegica ki je bila leto dni v diabetični komi vndar pa je tu šlo za zelo povišan sladkor preko 30mmol/l , nevarno je eno in drugo in tega se včasih premalo zavedamo, stres in način življenja ki vsakodnevno prinaša pomanjkanje časa za pravilno prehrano z več obroki, tudi gibanje in ostale prostočasne dejavnosti ki jih zanemarjamo pa neizogibno vodijo v začetek težav povezanih s sladkorjem ,
Ne bodite tudi vi eden izmed tisočih sladkornih bolnikov v Sloveniji, kajti to je bolezen ki preži na vas.