Padec po stopnicah v diskoteki.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Ja pa kaj bi še rad folk?
Je tud sorodnik padu na busu-troli pa mu ni niti na misu pršlo, da bi tožu.

Ker ni treba, samo zahtevek pošlješ in rešijo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Eh če pa njegov sorodnik je pošten, vsesplošno vzoren državljan ter dobrotnik. On se žrtvuje da lahko imamo mi vsi ostali nizke premije pri zavarovanjih.
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
So dve vrsti Slovencev:
- eni mečejo denar skoz okno (polovica jih jamra, da jim skoz zmanjkuje denarja)
- eni ko se vedejo normalno

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Ja pa kaj bi še rad folk?
Je tud sorodnik padu na busu-troli pa mu ni niti na misu pršlo, da bi tožu.

Ja [censored], ni on kriv, da so šlampasti, pa se drsi po štengah.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Predvidevam da lokal ima uporabno dovoljenje,se pravi da ustreza varnostnim zahtevam z strani inspektorjev. Tako da nevem zakaj bi sedaj moral lastnik se zajebavat z enim nerodnezem ki se razlije po stopnicah....
Stric si je lani zvil nogo ob nabiranju gob,a bi v tem primeru moral poiskat lastnika gozda in od njega zahtevat odskodnino ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Predvidevam da lokal ima uporabno dovoljenje,se pravi da ustreza varnostnim zahtevam z strani inspektorjev.
Od zadnjega obiska inšpektorja se nič ni spremenilo. Tako-rekoč zamrznili so se v času.
Ad 2. ) Inšpektor je sledil predpisom do zadnje črke. Vse je sam, z roko izmeril. Dvakrat.
Mogoče pa je vse res?

(koliko let je Trust bil v kršitvi? 5 ? Pa so inšpektorji vedeli za to?)

B81

22. jul 2007
37.014
10.539
113
Ne, saj ima zavarovane goste, tako da njega to nič ne stane... Ok, če bi njega oškodoval, ne rečem, ampak zavarovalnico malce olupit, to pa podpiram...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ej, lahko tudi moje zdravstveno stanje ugotoviš? Prej sem nekaj kašljal, pa glava me je bolela.

I

Izbrisan uporabnik #488

No, stopnice so lahko tudi nevarna stvar in sicer če postanejo spolzke, ledene, posipane s kakšnim peskom, so v diskoteko, kjer svetloba ni najboljša, da bi videl itd...

Seveda je prisotna tudi sokrivda, ponavadi so v diskotekah okajeni gostje, ki je bil nepreviden.

Zagotovo pa je, da v takem primeru (so)odgovarja lastnik prostora.

Za diskoteke pa je sploh značilnost, da je to neke vrste javni prostor, kjer je več ljudi in da gre za večji riziko.
Včasih je nevarno že, če narobe pogledaš...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Mene je zmotila ista stvar kot Ynosa. Po padcu se je vrnil v diskoteko, torej prav hudo poškodovan že ni mogel biti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
JA JA a poznaš primere ko so ljudje po nesrečah padali v komo zaradi notranjih krvavitev nič hudega sluteči?
evil.gif
in komaj drugi dan ko se je zadeval kaj je bilo so prišle bolečine. Jägerkola je spustila, bolečina je zagrabila!

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jst ti lahko samo potrdim, da ce si mal pod gasom, bolečine izginejo...se pa drug dan vrnejo. Govorim s prve in druge roke.

B81

22. jul 2007
37.014
10.539
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Mene je zmotila ista stvar kot Ynosa. Po padcu se je vrnil v diskoteko, torej prav hudo poškodovan že ni mogel biti.

To razumem...pri pretepu se mi je v roko zaril zlomljen kozarec, pa smo hitro potegnili ven, zavezali, pa šli dalje po lokalih....drugi dan pa joj
grin1.gif
Tak da ja, lahko začne bolet drug dan...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Da še jaz vmešam svoje vprašanje v tej temi:

O kakšnih vsotah za odškodnino lahko govorimo?
Sam poznam primer padca stranke v poslovni stavbi ene izmed zavarovalnic v Sloveniji zaradi nenavadne in neoznačene stopničke na vhodu.
Posledice so bile zlomljen nos, pretres možganov, en kup nevroloških preiskav zaradi slabega odzivanja zenice v očesu, modrice, odrgnine, bolečine, odpeljali so z rešilcem, bolnica en teden... Zdravljenje traja že pol leta, še ni zaključeno.
Smešno je bilo to, da se je še reševalec sam spotaknil ob isto stopničko in skoraj odletel, delavci v tej firmi pa so se zgražali, da odgovorni ne odpravijo te napake - ker se je tam sesulo že precej ljudi.

K Lipeju tega ne bomo dali, ker je govno (že imamo slabe izkušnje, naredil nič dosti, pobral pa precej), raje bi dali kam drugam ali pa se kar osebno zmenili z zavarovalnico.

Torej o kakšnih vsotah za odškodnino lahko govorimo (približno od - do)?

B81

22. jul 2007
37.014
10.539
113
Odvisno od posledic, torej zdravniškega izvida.
Verjetno bila starejša oseba, da se je tako polomila, če je vse to res, 10++ k €...
Najbolje, da napišete neko vljudnostno pismo in počakate na ponudbo...
Predpostavimo, da je to vse res.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ja je vse res. Je pa tudi takrat že takoj predstavnik zavarovalnice klical in spraševal kakšno je stanje, čez nekaj časa so še enkrat poklicali in se pozanimali ter spotoma rekli naj se oglasimo, ko bo zdravljenje zaključeno.

Vprašanje je samo še kakšna naj bi bila primerna vsota. Ker recimo lahko ponudijo 20.000 in bi to marsikdo takoj podpisal ker je to precej denarja, v resnici pa bi lahko iztržil recimo 30.000.