Padec na avtobusu

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Ali oseba, ki je padla v avtobusu in se udarila v glavo, ter kolen (vendar ni šla h zdravniku) kaj stori oz. zahteva kakšno odškodnino, ker je voznik tako močno zabremzal? Oseba je vstala, ker se je avtobus približeval postaji.

I

Izbrisan uporabnik #488

Najlažje je poškodbo dokazovati s papirji od doktorof.
Lahko gre naknadno, če ni preveč časa minilo in pove, da je mislila da bo nehalo boleti in da potrebuje zdravnika ter pregled.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Težko, da bo kaj.
-ni zdravnika
-ni zapisnika
-ni nobenega papirja.
Sicer pa: če med vožnjo stojiš, se moraš trdo držati in pričakovati zaviranje, sploh če se bližaš postaji.

"Mene tudi koleno boli. Sem bil na troli št.1 pri gospodarskem razstavišču."

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Ali oseba, ki je padla v avtobusu in se udarila v glavo, ter kolen (vendar ni šla h zdravniku) kaj stori oz. zahteva kakšno odškodnino, ker je voznik tako močno zabremzal? Oseba je vstala, ker se je avtobus približeval postaji.

Moraš imeti potrdilo o zdravnika, torej, še isti dan bi mogla do doktorja da ti napiše.

Kar se tiče LPPja, majo vse zavarovano preko Triglava, samo logično, zahtevajo potrdila o zdravnika.

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
voznik je že imel razlog, da je tako močno zabremzal..mogoče mu je kakšen otrok skoču na cesto

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Enkrat sem bil na troli in je zaradi enega debila, ki je avtobus izsilu padlo par potnikov je voznik ustavil ter pobral podatke od "poškodovanih" rekoč za primer zavarovalnice... tako da... kako dokazati da je šlo za nesrečo na avtobusu..

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:

"Mene tudi koleno boli. Sem bil na troli št.1 pri gospodarskem razstavišču."

Na tole ti zihr ne bodo nasedl
grin1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

hvala za odgovore. Oseba je ok, hujših posledic ni. Tako da bo to šlo kot izkušnja, da se mora drugič bolj držati.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik hovi pravi:
voznik je že imel razlog, da je tako močno zabremzal..mogoče mu je kakšen otrok skoču na cesto
Nekaj je, če voznik nenadno upravičeno zavira. Povsem druga zgodba pa je med vikendi, ko gneče ni in vozniki speljujejo kot na dirkah formule 1, še preden starejšim uspe najti sedež.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Po mojem je bilo mišljeno, ko F1 spelje prej, predno mu odstranijo cev za točenje goriva kot prispodoba, ko voznik trole spelje prej, ko človek pospravi denarnico (v tem primeru se ne drži za držalo (drog)) in se usede na stol.

Za to pa ni potrebno kakih hudih pospeškov.
smile-1.gif

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
kar se tiče vožnje in zaviranja je sledeče...

V kolikor so v vozilu (busu) tudi stojišča ni važno kako je zaviral voznik busa upravičeno ali neupravičeno.... v vsakem primeru ti pripada odškodnina v kolikor se poškoduješ.

Lahko pa iz lastnih izkušenj povem da prevozniki velikokrat ne priznajo krivde in je potrebno sprožiti postopek tožbe.....

Zadnji primer je trajal cca 6 let. ni bilo PP zapisnika, staro gospo je voznik busa pospremil z avtobusa jo pustil na pločniku z razbito glavo in odpeljal.
Prevoznik ni priznal poškodbe in sledil je pravni spor ... voznik je v postopku povedal , da se ni na busu nihče poškodoval in da se gospe ne spomni.... Na sprečo so mimoidoči takrat poškodovanki pomagali in bili pripravljeni pričati.... drugače se postopek verjetno ne bi zaključil v prid oškodovanke...

I

Izbrisan uporabnik #488

Zdaj sem ravno imel en primer.
In oškodovanec je dobil odškodnino, ker je padel po avtobusu zaradu sunkovitega zaviranja, ko se je ta izogibal drugemu vozilu.
Seveda je bila dokumentacija. PP in zdr. dokumentacija.

Avtobus pač nima varnostnih pasov, lahko se tudi stoji in drži za ročaje itd.

strike

Zelenc'
13. okt 2010
2
0
1
Meni pa se je pripetilo, da sem se peljal s trolo, ko je pred trolo skočila ženska in je moral voznik praktično na mrtvo zabremzat, da je ni povozil, mene pa je odneslo v prednji del trole in sem se s koleno zabil v drog za držanje. Na urgenci so mi slikali koleno, nič zlomljeno, so mi pa dali bergle. Pisal sm na Lpp in jim zraven priložil tudi zdravniški izvid. Danes so mi z Lpp-ja odgovorili, da je dogodek zabeležen, da ga je voznik prijavil in da naj poleg ostalih stvari nazaj pošljem tudi višino odškodnine, ki jo pričakujem.
Kakšno odškodnino sploh lahko zahtevam v tem primeru? Meni se niti najmanj ne sanja.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Koliko si imel pa skode zaradi tega ? Ne mores kar zahtevati "ONE MILLION DOLLARS!", ker se ti bodo samo v glavo smejali in te napotili na tozbo, kjer ti bodo prisodili toliko, kot se jim bo zdelo primerno (prakticno vsak teden je v casopisu epilog kaksnega tozarjenja, kjer oskodovanec pokasira tolikointoliko - poglej stevilke za lazjo predstavo). Ce si zaradi tega zamudil v sluzbo, izgubil biznis, imas trajno okvarjeno zdravje (npr. invalidnost), bos zaradi te poskodbe zapravil kup casa in denarja, da prides spet v prejsnje stanje (terapije), ..., potem za to zahtevaj povracilo.

strike

Zelenc'
13. okt 2010
2
0
1
Vem, da ne morem zahtevati 'one million dollars', nisem neumen. Samo zanima me, približnno kako visoko odškodnino lahko zahtevam, za takšno poškodbo. Glede na to, da zaradi poškodbe nisem zamudil nič pomembnega, kako visoko lahko potem zahtevam, da bo še smiselno? Nisem pa pohlepen in ne pričakujem zdej nekih bajnih vsot, samo se mi zdi pa neumno da ne bi izkoristil tega, glede na to, da nisem mogel 4 dni hodit brez bergl.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
kkšna takšna cifra kot jo je lost predlagal je čisto sprejemljiva.... za upoštevaj tudi da ti bodo najverjetneje pristali na cca. 70-75% kakšne normalne šteilke ( ala 1200)....