pa je zgubila službo...

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

Edina rešitev so otroci, ki vstopajo pravkar v jaslice ..

Od Janšata
sprasujem se.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
Glavo gor pa iskat naprej. Vcasih to niti ni tako hudo.
Za net se zmeni s kaksnim sosedom, prisparas najmanj pol. Gsm Izi je poceni, ce ne blebetas kot baba
smile-1.gif
.

Zna bit, da se v zelo kratkem tudi jaz pridruzim, ampak ej, bo ze...
wink-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Samo ne obupat pa se vse reši. Seveda se je treba pomatrat in aktivno iskat službo brez predsodkov. Tudi par ur na dan zgubit za vožnjo na šiht ti ne sme bit odveč. Ne moreš verjet kako hitro se kaj najde, če se malo pomatraš in prilagodiš.

Sam sem tudi pred parimi mesci ostal brez službe. Evo, ko sem zbistril misli in se aktivno lotil iskanja sem še preden se je iztekel odpovedni rok našel nov šiht, ki mi še veliko bolj leži kot prejšnji in celo plača je že v štartu malce boljša. Res izgubim skoraj 3 ure na dan na vlaku, ampak sem lepo skuliran in delo mi je fajn.

Samo pozitivno razmišljat pa gasa v nove zmage
zmaga.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Sam sem tudi dve leti nazaj izgubil dobro placan siht, ostal s tamalim pol leta starim... samo aves ne bomo zdaj na netu razlagali kje smo delali in kaj pocnemo sedaj. Imas za to facebook. Ce imas pa kaksen boljsi siht za ponuditi pa na PM
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in kaj nej ti ponudim, kaj nej ti recem d avem..ce niti en vem a si slosar, al elektricar, al direktor.

noben ni rekel, da recete v tem doo so me odpustil, ampak v prlekiji sem delal v trgovini pa sem ostal brez..na primorskem sem delal v financah, sem planer, pa sem ostal brez, v...

razumes

fb mi je nujno zlo..

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Tudi jaz sem že dober mesec na cesti.
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Tipično zate.

Asfalter bi moglo tam pisat, a ne?
wink-1.gif

Tkole, za raja alterjevce bi blo to v redu, za alter elito pa ne ...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Ne vse v isti koš metati. Eni so brez službe zaradi nesposobnosti in lenobe, drugi pa zaradi nesposobnosti vodilnih. (teh je več) Ali pa naivnosti. Kdo kam spada od tukaj ne bomo vedeli, ker vsak sebe hvali oz. vsak drugega pljuva.
Pred mnogimi leti sem sam ostal brez službe in to iz razloga, ker se je firma hotela ukvarjati samo še z razvojem. Do takrat se je z razvojem in proizvodnjo specialnih izdelkov, ki so se prodajali predvsem v tujini. Izdelki so bili v samem svetovnem vrhu kakovosti. Ena ali dve firme so mogoče malo konkurirale po ceni in malenkost zaostajale z kvaliteto. In kaj se je zgodilo. Naš direktor, sposoben poslovnež je bil malo naiven in se je odločil, da se bomo uvarjali samo še z razvojem, stvari patentirali proizvajali pa drugi. 3/4 delavcev se je čez noč znašlo na cesti. 99% delavcev, se je kmalu znašlo po svoje (takrat se je še dalo). Direktor je pa po letu, dveh spoznal, da brez proizvodnje nismo več konkurenčni, ker so razni %%% nabili ceno izdelkov. In tako ni bilo denarja od patentov, ker se pač ni prodajalo in je svet kupoval cenejše in malenkost slabše izdelke. Kmalu je to spregledal in vložil denar v proizvodnjo (novi stroji) in proizvodnja je zalaufala nazaj. Ampak, brez delavcev, ki so mu pomagali ustvariti firmo. Te so bili že po novih službah. Zaposlil je nove ljudi v razvoju in proizvodnji. Kljub izobrazbi, šolam itd, danes firma nima več nobenega patenta, ker se nobeden preveč ne razume v te reči. V cel sistem izdelka mislim. Vse kar razvoj dela, je to, da menjajo materiale na nekuh komponentah. Ampak za tolko ljudi, ki se ukvarjajo s tem, izdelek ni veliko boljši oz. cenejši. Proizvodni delavci delajo preveč "škarta", ker enostavno ne znajo iz neuporabnega polizdelka narediti uporabnega. Ne poznajo komplet proizvodnega procesa in delovanje izdelkov. Vsi delavci, ki smo bili odpuščeni pred mnogimi leti, nam to ni delalo nekih težav, ker smo to poznali oz. narava dela nas je prisilila, da smo te stvari vedeli. Novi kader v razvoju se ukvarja sam s sabo. V glavnem firma danes sicer še nekaj deluje, vendar so stroški delovanja tako visoki, da bo kmalu verjetno po njej.
Hočem povedati, da so v velikih primerih krivi sami delodajalci zato da se odpušča, zaradi enkratnih velikih napak, ali pa nesposobnosti. Vse prevečkrat se dogaja, da nekdo odpre SP zaposli kup delavcev, se vidi že v najnovejšem BMW , pridejo prvi dohodki.... denarja na kupu veliko..... ampak, da je le del denarja dejansko njegovega oz. če ga je kaj, pa ne vidi. Najlažje je nekoga odpustiti, pa čeprav z njim ni problemov. In kot sem že napisal večkrat, dokler ne bo rešena plačilna disciplina bo tako kot je.
Ko boš nekaj naredil in dobil tudi plačano, boš lahko zaposljeval, širil posel, plačeval stroške, plače itd.
No.... sedaj pa iščite napake pa pljuvajte

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.631
4.575
113
50
Na sončni strani ALP
Hmm.. Koliko je podobnih primerov. Med porodniško je šla firma, kjer je delala moja jedina, v stečaj.
Odpoved dobila po pošti, sedaj po izteku porodniške pa je na zavodu, ker ne dobi službe. Počasi se
ji tudi zavod izteče, torej bomo samo na eni plači, ki pa bo ravno za položnice in hrano...
rolleyes-1.gif

Če ne dobi službe, grem jst na trg za boljšim zaslužkom. Pa če bo treba, popoldan še ena dodatna zaposlitev...
crazy1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
KSZ

Nadlednjic, ko bo neka stranka predlagala to, da v Sloveniji spremenimo zakon tako, da bo omogocal lazje odpuscanje (z odpravnino, najmanj enega meseca, seveda) se pa spomnite na to, kako je aks-ova bejba morala iti, namesto nje je pa prisla ocitno nesposobna in neuporabna 52-letnica, ki pa se je seveda ne da odpustiti.
bonk.gif