P1 vs. N95

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Če pogledaš specifikacije, ima aparat vgrajenega 160MB shared pomnilnika.

http://www.mobiledia.com/phones/sonyericsson/p1i.html

http://www.mobiletoday.co.uk/phonespecs.aspx?id=18702

http://www.mobile88.com/mobile...0594&cat=24

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_p1-1982.php

http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/Sony_Ericsson_P1i-part_1_design_and_hardware.php

Prav tako mi pod "Upravitelj datotek->Več->Prostor na voljo" trenutno kaže "Pomnilnik telefona (MB) 22/159.

Koliko ga je na voljo uporabiku je druga zadeva.

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Hehe, točno tako, saj pomnilnik telefona ni RAM.
grims-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak za hitro ali pocasno delovanje je pomemben predvsem RAM ... Ti imas lahko notri kartico 4 GB, pa bo telefon se vedno delal pocasi... in tudi ne bos mogel imeti neomejeno odprtih aplikacij...

Pri vsakodnevni uporabi se mi je zdel se vsak UIQ telefon pocasen...seveda ce ga primerjam recimo z Nokio N95 ali E90... Ce pa ga primerjam recimo s presjsnjimi Symbian telefoni (N73, 6680, 6630) pa je hitrost tam nekje... m600i imam recimo se vedno doma... pa se na njem trenutno nabira prah... sem ga pa imel nekaj mesecev v uporabi... in se mi je zdel neznansko pocasen... P1i je malce hitrejsi... ampak ne toliko, da bi bilo to omembe vredno...

Taka je seveda moja izkusnja ... so pa zahteve razlicne... in morda nekomu ustreza hitrost P1i ...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Perza pravi:Res je, da je prvi zagon aplikacij počasen, vendar ima aparat z razlogom 160MB vgrajenega pomnilnika.
Citat:
Uporabnik Perza pravi:
Če pozorno pogledaš moje poste, nisem nikjer izrecno napisal izraza RAM.

Čakaj malo, a se hecaš, ali nimaš razčiščenih osnovnih pojmov? Tudi če bi P1i imel 1000GB internega spomina in še 20GB RAM-a, bi bil še vedno enako počasen. Razlog je v procesorju. Da interni pomnilnik in RAM nimata nič skupnega, kot tudi da interni pomnilnik in hitrost aparata nimata nič skupnega, ti je že Jest lepo opisal.

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
V bistvu imam v ozadju konstantno odprtih 9 ali 10 aplikacij (sms, imenik, handyclock, predvajalnik filmov, predvajalnik glasbe, beležka, opravila, nadzorna plošča, upravljalnik datotek), pač te, ki jih vseskozi uporabljam. "Memory leaka" še nisem zasledil in odzivnost je venomer ista. In to ni dvodneven "test" ampak cca. 5-7 dnevna uporaba brez restarta. Samo za informacijo, uporabljam najnovejši firmware.

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Am kaj pa ima baterija tukaj veze? Pač ga dam filat, ko je skoraj prazen? Za filanje baterije pa ni potreben restart aparata
smile-1.gif
Če pa ciljaš na večjo porabo, medtem ko ti v ozadju tečejo aplikacije pa lahko rečem, da mi baterija zdrži 3-4 dni ob zmerni uporabi brez problema.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce ti P1i zdrzi 3 do 4 dni, brez da bi ga ponoci ugasal... potem imas pa ti nek supermodel... ali pa imas 3 do 4 dni telefon samo prizgan in v ozadju odprtih 9 do 10 aplikacij... brez telefonskih klicev, brez uporabe imenika, brez uporabe budilke... pomoznosti celo v "flight mode"
grims-1.gif

Pri meni je namrec (sicer pri modelu m600i, ki je zelo podoben) bila baterija po najvec dveh dneh prazna... P1i sem pa imel premalo casa, da bi lahko objektivno govoril... je bilo pa v tistih nekaj dneh, ko sem ga imel v uporabi, stanje baterije podobno kot pri m600i ...

dex

Pripravnik
27. sep 2007
80
0
6
Meni tudi baterija drži po 3-4 dni,seveda brez da bi ga ugašal.
cheer.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Perza pravi:Res je, da je prvi zagon aplikacij počasen, vendar ima aparat z razlogom 160MB vgrajenega pomnilnika.
Citat:
Uporabnik Perza pravi:

Čakaj malo, a se hecaš, ali nimaš razčiščenih osnovnih pojmov? Tudi če bi P1i imel 1000GB internega spomina in še 20GB RAM-a, bi bil še vedno enako počasen. Razlog je v procesorju . Da interni pomnilnik in RAM nimata nič skupnega, kot tudi da interni pomnilnik in hitrost aparata nimata nič skupnega, ti je že Jest lepo opisal.

Tole pa ne bo čisto držalo. Pri velikem število odprtih aplikacij, sploh na daljši rok, je RAM izredno velikega pomena.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Potem ga izgleda ne uporabljas veliko
smile-1.gif
...

Pri meni tezko kateri telefon zdrzi kaj dosti vec kot dva dni... Ce zdrzi en dan do vecera, je to ze kar OK... Imam pa vedno prizgan bluetooth (zaradi avtoinstalacije), wlan, gprs skoz laufa (push mail: blackberry ali mail for exchange)... pa tudi pogovorov ni tako malo...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Perza pravi:

Čakaj malo, a se hecaš, ali nimaš razčiščenih osnovnih pojmov? Tudi če bi P1i imel 1000GB internega spomina in še 20GB RAM-a, bi bil še vedno enako počasen. Razlog je v procesorju . Da interni pomnilnik in RAM nimata nič skupnega, kot tudi da interni pomnilnik in hitrost aparata nimata nič skupnega, ti je že Jest lepo opisal.

Tole pa ne bo čisto držalo. Pri velikem število odprtih aplikacij, sploh na daljši rok, je RAM izredno velikega pomena.

Teoretično se strinjam, da ne bo držalo, praktično pa bo. Kar poizkusi zagnat toliko aplikacij na P1i, da ti zapolni pomnilnik.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sej niti ni tolk pomembno število aplikacij kot sama zahtevnost aplikacij. -Nekatere aplikacije v ozadju pobirajo ogromno pominlnika, medtem ko procesorja ne obremenjujeo tako veliko. Drži da procesor veliko pripomore k hitrosti, ampak dej na domačem računalniku, pol rama odklopi pa boš videl kako boš zadovoljen z delovanjem
grims-1.gif
Eno brez drugega ne gre tako da sta pomembna oba.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Kot sem ti že povedal, te trditve pri P1i s 128MB RAM-a niso na mestu. RAM-a je ogromno, če ne celo preveč.

N95 s 64MB RAM-a deluje popolnoma gladko, mogoče bi imela težave pri odpiranju kakšnih velikih PDF datotek, s katerimi P1i ne bi imel problemov.

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Da razjasnimo od kje meni tak "super" uptime aprarata, ker vidim, da beseda "zmerno" dela nekaterim težave: to je nekaj klicev in smsev na dan, cca. 5-10 minut WLAN povezave na dan, ogled nekaj videospotov mp4 in mp3 datotek, nekajkratna GPRS povezava z aplikacijo gmail mobile, kakšen vpis beležke, pregled in urejanje dogodkov in še kakšna malenkost. Svetlost zaslona imam pa nastavljeno na 75%. Med največjimi porabniki baterije so pa itak WLAN, bluetooth in GPRS (drugače osebno uporabljam samo GSM brez 3G ter prednostni način samo CS) in se strinjam, da se pri konstantni uporabi teh funkcij uptime drastično zmanjša.