Oznaka M+S

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Kot lani, smo se prejle spet pregovarjali, kaj ta oznaka pomeni.
Kolikor jez vem, je to oznaka za zimsko gumo (pred leti sem sicer mislil, da za zimsko - letno).
Ostali trdijo pa, da je za zimsko - letno.
Kaj pa vi pravite?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
to je ena čist simpl oznaka
M - MUD
S - SNOW

ni ne zimsko-letna, ne letno-zimska, ne celoletna ampak zimska guma, ker oznaka S pomeni da je primerna za sneg.

fertik
smile-1.gif

edit: obstajajo zimske gume, letne gume in celoletne gume. vseh ostalih verzij gum NI! (za 4x4 sem zanalašč izpustil)

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ko sem iskal DOT na letnih gumah, ki sem jih dobil poleg avta sem na notranji strani našel oznako M+S.
hysterical-1.gif

Poslikam ob priliki.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nekateri dajo na letne M+S zato, da se lahko folk pozimi lahko brez blema vozi z njimi. Predvidevam, da ni ravno neka znana firma gum?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Ja če bi proizvajalci gum poznali naše zakone in njih izvajalce, bi na vse gume nabil oznako M+S.
Zato se poleg M+S daje na gume tudi oznaka gore s snežinkami (to naj bi pomenilo zimsko gumo).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.263
1.894
113
z oznako M+S je zimska guma.

Brez oznake je letna guma.

Zimsko letnih gum ni.
(je pa logično da se lahko z zimsko voziš poleti, kakor tudi z letno pozimi).

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Ja če bi proizvajalci gum poznali naše zakone in njih izvajalce, bi na vse gume nabil oznako M+S.
Zato se poleg M+S daje na gume tudi oznaka gore s snežinkami (to naj bi pomenilo zimsko gumo).

Točno. Celoletna guma ima lahko tudi oznako M+S, 'prave' zimske gume pa imajo zraven zmeraj ta piktograf.

symbol1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Zimsko letnih gum ni.
(je pa logično da se lahko z zimsko voziš poleti, kakor tudi z letno pozimi).

Le zakaj na nekaterih piše "all season"
rolleyes-1.gif

Aja, to je samo za dežele ob ekvatorju
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.263
1.894
113
zakaj?

pojma nimam.

to so zame zimsek gume (oznaka M+S)..seveda pa nekateri radi povdarijo da so te gume slabe tako pozimi kot poleti
crazy1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
all season ni zimska guma.oziroma je ravno toliko kot letna.slaba je v obeh pogojih.označena je pa z simbolom pol snežinke in pol sončka

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Napisal si, da zimsko letni gum ni. Pa so, all season. So slabe letne gume združene s slabimi zimskimi. Poleti so boljše kot zimske in pozimi boljše kot letne.

Kaj so zate take gume pa ni relevantno.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik shift pravi:
all season ni zimska guma.oziroma je ravno toliko kot letna.slaba je v obeh pogojih.označena je pa z simbolom pol snežinke in pol sončka

No, saj se bližamo bistvu.
Se pravi, če je pol snežinke in pol sončka, je celoletno sranje?

Pa je na njej tudi M+S?

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.263
1.894
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
.na nekaterih so oznakeM+S na nekaterih pač ne.

če ni na njej oznake M+S je ne moreš uporabljati pozimi (brez snežnih verig v prtljažniku).

in guma z oznako M+S je pač zimska....se pa en znajdejo, ter gor napišejo 'all season'.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
In original izvira iz nemščine, ne angleščine (tisti Mud se je ob prevodu tam znašel čisto nelogično in na slio), pomeni pa (ne me matrat zaradi črkovanja, nemščina mi je zelo šibka točka) Matsch & Schnee (snežna brozga in sneg) ...