Outlook 2010 smtp

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Pozdrav,

se že nekaj časa ubadam z nastavitvijo outlooka 2010 da bi dostopal do službene pošte.
probal že vse možne nastavitve porte in šifriranja in vedno enak problem SMTP ne gre čez - javi da se ne more povezat s strežnikom.
moj provider je volja/tušmobil službeni pa na siolu.
ima kdo kakšno idejo - da mu zadeva špila....meni je zmanjkalo idej
bonk.gif

imam že nastavljeno za gmail in voljo in dela brez problema....siol pa noče.
grem na
nahrung002.gif
da se malo pohladim

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
SiOL ne pusti relay iz drugega omrežja. Volja=TUŠ=isto omrežje, GMAIL pa ima avtentikacijo na SMTPju.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.176
490
83
V navodilih, ki sem jih prilepil zgoraj piše:

Če niste uporabnik SiOL interneta, pri Strežniku za odhodno pošto/Outgoing mail server vnesite strežnik vašega internetnega ponudnika. Nastavite lahko tudi Več nastavitev .../More setting ... > Strežnik za odhodno pošto/Outgoing Server > Strežnik za odhodno pošto (SMTP) zahteva preverjanje pristnosti/My outgoing server (SMTP) requires authentication > Uporabi enake nastavitve, kot jih ima strežnik za dohodno pošto/Use the same settings as my incoming mail server. Nastavitve shranite s klikom na V redu/OK.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Glede na napisano (kakor je napisal) ne more dostopati do sluzbene poste, torej predvidevam, da ne dela POP3, ne SMTP. Naj tocno pove ali ne more sprejemati ali posiljati.

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
evo rešeno - naj hvala za pomoč.....
bistven stavek v navodilih je bil : Če niste uporabnik SiOL interneta, pri Strežniku za odhodno pošto/Outgoing mail server vnesite strežnik vašega internetnega ponudnika .
prvič spregledal, ker nibilo poboldano in je skoraj nevidno
bonk.gif

dela - hvala še enkrat.