otvoritvena slovesnost OI

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
v demokraticnem sistemu lahko vsak postane politik, celo vec, vsak lahko ustanovi politicno stranko in zagovarja in predstavlja svoja prepricanja

ni mi znano, da si lahko kaj podobnega naredil v casu komunisticnega enoumja

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
bonk.gif

Teb se pa vidi, da si nek wannabe eurobirokratek....
smirk-1.gif

Ustanovi politično stranko, postani politik in zagovarjaj in predstavljaj svoja prepričanja.

Tut za slan krop ne boš zaslužu. No, a zdaj vidiš, zakaj se meni jebe za demokratične, nedemokratične, kvazidemokratične in kar je še teh sistemov - v vsakem političnem sistemu so pijavke, ki se prisesajo na sredstva, katera zagotavlja t.i. raja: ljudstvo, ki se ga rabi za polnjenje državne malhe in vsake 4 leta na volitvah (al pa še to ne). Torej: zame so politiki vsi isti, od naših, evropskih, ameriških, ruskih, kitajskih, kubanskih itd itd. Gledajo samo na svoj žep in želodec. Pa na privilegije.

Pa kolikor mi je znano, so raznorazne kmečke zveze, sdz, vse sorte demokrati... nastali v času "komunističnega enoumja". Snemi si že enkrat plašnice, pa boš videl razliko med bivšo Yu, bivšim vzhodnim blokom in bivšo "zibelko demokracije" USA - Yu je bila kar zakon za vse prej naštete. Ko boš (žal ne boš, ker vsega prej naštetega ni več
frown-1.gif
, zato je tale stavek bv) spoznal vse tri režime od blizu, se pa spet oglasi. No, jaz sem jih in ti mi pač ne boš plozal o bivšem "komunističnem enoumju" v Sloveniji.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
LOL, LOL, a danebom zasluzu za slan krop?
cool-1.gif
naj bo ce tak pravis

si pac izdelek iz obdobja ko ste v soli se imeli predmet : Samoupravljanje s temelji marksizma al neki podobnega je blo

po tvoje, je Yu sistem naj naj naj,
pa mi povej, zakaj, po tvoje, izkoriscani delavci iz US in zahodne evrope niso mnozicno pritiskali na YU meje in zeleli ziveti v obljubleni dezeli,

vbistvu je bilo ravno obratno, iz raja so bezali v roke izkoriscevalcem

zal mi je zate, res

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Kot lider politične stranke že ne. Takihle delomrznežev je že pri nas preveč, kaj šele v Bruslju. Saj gobec ti že laufa, ni kej, samo ne poznaš pa diplomatskega govora.
In nikjer nisem rekel, da je bil Yu sistem naj naj, rekel sem samo, da je bil boljši od obeh ostalih ekstremov.
Delat je blo treba povsod, če si hotel kaj imet, in tako je tudi danes. Če potegneš črto med plusi in minusi, je čist useen jebeštrga, al si pri nas, al pa v Nemčiji. Zaslužiš sicer manj/več,stroški so pa nižji/višji, tko da si konc koncev na istem. In tako je bilo tudi včasih.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
nekomu je mogoce res vseeno kje je, vendar, posteno povedano,

enostrankarski sistemi niso ravno blesteli v gospodarskem napredku in inovacijah, sistem je pac zdrzu generacijo ali dve, ti dve generaciji sta se, po njihovo, imeli fajn, vsi so imeli sluzbe, naredili malo oz. nic, kar so pa zapustili nasledstvu pa jih malo briga,
se vec, najpomebnejse so njihove pokojnine, res, da so delali polno delovno dobo, vendar kaksen je pa njihov rezultat?

po moje mizeren

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
No, ja... Tukaj pač ne bova nikol skup prišla. Naredili malo? Z orodji in sredstvi, ki so bila takrat na voljo, so naredili kar veliko. Ni bilo CNC mašin pa računalnikov, da bi komadi kar sami vn leteli, montažni načrti so se risali na roko na papir, ni bilo 3D modeliranja in računalniških simulacij električnih vezij... še kmetje so na roko kosili in grabili seno in ga spravljali v svisla, ker silaže ni bilo, kaj šele baliranja...
Za povojno obdobje mislim, da so naredili kar dosti, od konca 70-ih naprej je pa res začelo vse padat.
Država je bila pa zapufana takrat in je še danes (precej bolj).