Otrok - vsak v svoji sobi?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Boljša ali slabša ni vprašanje. Vprašanje je ali ju deliti ali ne. Sicer pa tisti, ki pri dveh otrocih živi v prepričanju, da ju obravnava identično, ni najbolj v stiku z realiteto.

Kot rečeno, kaj se oglašaš, če maš pa edinca.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Oglasil sem se, da ti povem kakšen tip človeka se gre žrebanje. Takšen, ki nima pojma za kaj se gre. Kdaj si pri sebi na zadnje žrebal?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Boljša ali slabša ni vprašanje. Vprašanje je ali ju deliti ali ne. Sicer pa tisti, ki pri dveh otrocih živi v prepričanju, da ju obravnava identično, ni najbolj v stiku z realiteto.

WTF??? Ja, če se le da, ju obravnavaš identično al kaj si ti mislil?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Mislim to, da so številni razlogi za različen tretma dveh ali več otrok. Nekaterih ali pa večine se starši ne zavedamo (iz različnih razlogov) pa če se še tako "trudimo" biti konsistentni v vzgoji.
"We found very little evidence for the influence of a common family environment,'' said John Loehlin of the University of Texas. Dr. Loehlin's studies of identical twins and fraternal twins raised in the same families show that virtually all their personality similarities are due to shared genes. The twins' differences in personality, the studies showed, were due to experiences that they did not share. Similar results have been obtained in 10 other studies of twins, including a Swedish investigation of 12,000 adult twin pairs."

Kle je ena luštna raziskava na to temo.

Kalbo, to, da maš otroke, te ne kvalificira za dobrega starša ali poznavalca.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:

Kalbo, to, da maš otroke, te ne kvalificira za dobrega starša ali poznavalca.

Mogoče jih je na žrebu zadel.
hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Pripraviš še drugo sobo. Ko se bojo pojavile težnje po samstojnosti enega ga preseliš. Ni za hitet. Po 10 letu pri punci ( odvisno od razvitosti) se znajo pokazat znaki po želji po svoji sobi.

Tako da..ni potrebe po mus selitvi. Pustis kot je bosta že sama povedala.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Kalbo samo zate še enkrat bistveni del!
rolleyes-1.gif

Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Ko smo se mi selili "v dve otroški sobi" sta bila že malo starejša in je bilo samo vprašanje kdo dobi levo in kdo desno .

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Ja, po tvoje. Favoriziranje starejšega pa ni pravi način po moje. In? Oba pač delava, kot se nama zdi najbolje.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Razlika je samo v tem, da se je moj eksperiment že (po mojem mnenju) uspešno zaključil, tvoj pa še traja.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Sploh pa model uporablja besede ki ne obstajajo, kolk je to realitetno a a a??

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Oba pač delava, kot se nama zdi najbolje.
Ja se vidi ja.
bonk.gif

Bogi tvoji otroci, ko imajo tazga fotra.
Kaj tudi žrebaš, komu boš dal prej jest.
Mislm kakšne pacijente srečaš tu gor to ni res.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Razlika je samo v tem, da se je moj eksperiment že (po mojem mnenju) uspešno zaključil, tvoj pa še traja.
Jap, to pa res, če maš ti že odrasle seveda.