Osvetlitev kuhinjskega pulta

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Led trak ne lucke. Trak ima moc 72w. In ne ne zdi se samo meni vsem ki to vidijo se zdi dva kolega sta ze narocila tudi sebi trak.

72W na koliko dolžine? Meni je recimo 20W halogenka na vsakih 30 cm OK osvetlitev.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
pa sj ponavadi imaš še kakšno luč na stropu al kako? tista luč ti da glavno svetlobo v kuhinji. lučke pod omarice ti pa osvetlijo tvojo senco na pultu. zato so pa led trakovi čisto dovolj. pa še svetloba je po celem pultu enakomerno razporejena.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
jaz sem hotel LED pa se mi je zadeva zdela predraga... zdej mam dvakrat po 4 halogenke (v takem ploscatem okvirju) in izpade kar ok... sem pa kupil v bauhausu

Kater tip žarnice pa maš? Jst mam z G9 in G10 podnožjem, G10 imam vse ledice, warm white svetijo kot halogenke, malo bolj usmerjen snop imajo, so pa top, ampak drage:)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
pa sj ponavadi imaš še kakšno luč na stropu al kako? tista luč ti da glavno svetlobo v kuhinji. lučke pod omarice ti pa osvetlijo tvojo senco na pultu. zato so pa led trakovi čisto dovolj. pa še svetloba je po celem pultu enakomerno razporejena.

Ja saj je tema o osvetlitvi kuhinjskega pulta
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
3 metre priblizno sem hotel sliko uploadat pa nekaj ne dela

Zdaj če je 72W ledic po svetilnosti ekvivalentno 200W halogenk (oboje pač na 3 m), potem bi jaz tudi raje dal ledice, že zaradi teha, ker so fizično manjše.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
@vincent ocitno nimas blage veze o led luckah, da nekaj govoris o napol resitvah. kake neonke, kaki reflektoriji? to je zgodovina. Sam sem cisto iz dolgcasa poknil led trak pod kuhinjski element, ker mi je ostalo par metrov. In zadeva sveti fenomenalno. Jaz tu ne vidim neke polovicne resitve, ker zadeva je izjemno enostavna za montazo, v mislih je treba samo met da je treba transformator nekam dat. jaz sem ga dal kar v kot v omarco.
Probal sem prvo warm, pol pa se cool white. Slednji se mi bolj dopade in je ostal. govorim o 5050 diodah, sveti ko sam satan.
kot ze omenjeno, to se niti slucajno ne kupuje pri nas, ampak pri kitajcih, pogojno anglezih. kar se kvalitete tice, te iste kitajske se pri nas prodajajo za 5x ceno.
Pri montazi v vogal je potrebno imet v mislih da je treba vogalnike kupit

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.392
253
83
Hvala vsem za prispevek v temi. Je koristno. Zanima me ali bi lahko kdo naredil eno fotko kako izgledajo ledice prilepjene na omarico. Zanima me vizelni izgled.
Drugače pa bom naročal tule .Bo dovolj 4.8W/m ali naj vzamem 7.2W/m?
Thx vsem

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
A slučajno obstaja konektor, ki bi spojil 4-žilni rgb kabl in LED trak, nekaj podobnega kot vogalni konektor, samo da bi bil raven?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Zanima me ali bi lahko kdo naredil eno fotko kako izgledajo ledice prilepjene na omarico. Zanima me vizelni izgled.

Za to bi bil tudi jaz hvaležen, ker imam podobno kuhinjo, kot je na sliki.
smile-1.gif

Za osvetlitev štedilnika sta dve lučki v napi, nad otokom pa lestenec (3x40W).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Hvala vsem za prispevek v temi. Je koristno. Zanima me ali bi lahko kdo naredil eno fotko kako izgledajo ledice prilepjene na omarico. Zanima me vizelni izgled.
Drugače pa bom naročal tule .Bo dovolj 4.8W/m ali naj vzamem 7.2W/m?
Thx vsem

Odvisno česa si vaje. Jaz sem pri halogenkah vajen recimo cca 60W na meter, torej bi bilo zame pri ledicah verjetno 15W na meter minimalno, še raje čez 20 ...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
@ergo kaj tocno bi rad imel? konektor kjer gre na eni strani not trak, na drugi pa kabli, ki gredo naprej v transformator?
bom zvecer slikal svojo hitro varjanto, ki je v 5 min resena

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Meni se ne zdi slabo:

led100310_img02.jpg

tole men zgleda, da ledice svetijo v steklo. V rob stekla, kot so narejene police. Motno steklo, ledice na vrhu in spodaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
@SJTV1
na njihovi strani pravijo, da je 4.8W/m enako 50W halogenki: http://www.wholesaleledlights....400-lumens.html

Kjerkoli sem brskal, sem vsi pravijo da je max razmerje 1:5. Torej bi moralo biti za 60W halogenk vsaj 12,5W LEDic ... In da je vse kar je manj, neprimeljivo in bullshit. Sploh ko govorimo o širini snopa, ki je na tej razdalji (od pulta do spodnjega roba omarice) potrebna, da se osvetli ves pult.
In ker se mi ne da naročat tega in probavat, bom ostal na halogenkah dokler pri nekom ne vidim v živo.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Tista moja slika je iz neta, jaz nimam doma ledic oz. imam nekaj po domače narejeno, sem pa gledal pri znancih kako sveti in kvaliteten trak je sigurno dovolj.
Imam pa v sobi stropne 3x40w spotlight reflektorje zamenjane z 3x smd led warm white 5w 140° (E14 ohišje) in je zadeva skoraj enako svetla, če dodam še 4. led sijalko pa je soba svetlejša kot prej. Torej iz 120W na 20W pa imam svetleje kot prej, meni se zdi to odlično.
Sem še primerjal z varčnimi sijalkami in bi potreboval 1x 23W za približno enak efekt.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ne ne tole:

prižgane:

Tkole pa sveti, soba se trenutno predeluje (tuning povsod hehe) zato je rastur:

Tole pa je v zasilni kuhinji, homemade osvetlitev pulta z led cevjo za novoletno okrasitev:

Glede na to da je švoh in ni usmerjena svetloba, sveti kar dobro:

Podobne teme