Oškodovanec v prometni nezgodi (v Sloveniji/tuj tovornjak, tuja zavarovalnica)

JMR

Fizikalc
1. nov 2008
109
48
28
Slovenija
Zavarovalniške guruje prosim za nasvet.

Dejstva:
*Na AC (v Sloveniji!!) sem bil udeležen v prometni nezgodi,
*tuj tovornjak, počila mu je guma,
*dele gume sem prevozil in imam poškodovano prednjo stran vozila/odbijač s parkirnimi senzorji, parkirni senzorji zato...random...delajo/ne delajo,
*pridobil sem policijsko poročilo, kjer so navedeni vsi podatki povzročitelja, njegovo prometno dovoljenje, številka zavarovanja, ime zavarovalnice iz tujine,
*vse to sem poslal zavarovalnemu agentu, ki vztraja, da naj jaz sam pridobim še vse ostale podatke (korenspodenčna zavarovalnica v Sloveniji?),
*on je f...x$%"* zavarovalni agent. Zakaj on to ne poišče in zakaj svoje delo prelaga name?!
*Do kakršne koli cenitve pri cenilcu moje zavarovalnice sploh še nisem prišel, ker...kao...mu nisem dal (mojemu zav. agentu) vseh podatkov,
*zakaj potem sploh rabimo zavarovalnice, če smo očitno vozniki primorani gledati tudi od kod iz katere države je povzročitelj nesreče?
*Ali to pomeni, da je najboljše na cestah imeti 4 kratno varnostno razdaljo za vsemi vozili s tujimi registracijami, ker pač so slovenske zavarovalnice popolnoma nezainteresirane in samo obljubljajo, dokler plačuješ...nato pa ne želijo pomagati?!

Hvala za pomoč

/rant off