Osem mestna številka

jedan_i_jedini

Pripravnik
3. dec 2007
35
0
6
Danes sem na svoj mobilnik prejel zgrešel klic....nič posebnega. Pogledam številko in takoj mi pade v oči osem mestna številka---WTF!!!!
bonk.gif
Gre za klic iz številke: 01 58440114. Poklicati nazaj ne morem - KLIC NI DOVOLJEN!!!!

Ali je komu znano kaj bi to lahko bilo? mogoče gre za posredovan klic iz tujine v Slo preko kakšnega GSM vmestnika pa gre klic samo v eno smer?

hvala in lep pozdrav.

Juvani

Pripravnik
3. jan 2009
46
0
6
Al so pa je enaka finta kot takrat,da če pokličeš nazaj te klic stane 200€. Preveri porabo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če je omrežna številka 01, ti nikakor ne morejo zaračunati več kot stane klic v stacionarno omrežje.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik Juvani pravi:
Al so pa je enaka finta kot takrat,da če pokličeš nazaj te klic stane 200€. Preveri porabo.
hysterical-1.gif

Saj to si se hecal, ane? No, vsaj upam, da ne misliš resno...

Juvani

Pripravnik
3. jan 2009
46
0
6
Tak neumestno vprašanje, je še kje mogoče na internetu preveriti pri kakšnem operaterju, kakšne številke so na voljo? Kot je imel včasih to Simobil. Rabil bi eno lepo številko. Po možnosti v mobitel omrežju.

lp

Juvani

Pripravnik
3. jan 2009
46
0
6
Sem gledal malo in ni kaj pametnega. Mogoč kdo ve, ali dodajajo nove števeilke pogosto?
Če ne bom pa na bolhi probal kaj najti.
A preusmeritve kaj stanejo, če bi imel skoz vse klice preusmerjene na drugo gsm št. v istem omrežju (Mobitel)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nič ne bojo dodajali, ker imajo samo 051-8XXXXX na voljo, razen če jim jih bo enkrat zmanjkalo in bodo 071-8XXXXX začeli talat.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik Juvani pravi:
A preusmeritve kaj stanejo, če bi imel skoz vse klice preusmerjene na drugo gsm št. v istem omrežju (Mobitel)
Preusmeritev sama po sebi ni plačljiva. Plačljivi so preusmerjeni klici. Če imaš narejeno preusmeritev iz številke A na B in se potem na B-ju javiš, se A-ju zaračuna klic na B (po minutah, kolikor sta pač govorila - kljub temu, da si le sprejel klic na B-ju). V tvojem primeru bi se ti na prvi številki, zaračunal klic na drugo, Mobitelovo številko.

jedan_i_jedini

Pripravnik
3. dec 2007
35
0
6
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Nič ne bojo dodajali, ker imajo samo 051-8XXXXX na voljo, razen če jim jih bo enkrat zmanjkalo in bodo 071-8XXXXX začeli talat.

Popravek...izimobil ima poleg 051 8xxx xxx tudi številčni prostor 051 7xxx xxx.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz sem si lepo cifro zrihtal preko izimobila: http://www.izimobil.si/izistevilka.cp2?linker=2&helpbox=1

Ni sicer več veliko lepih (pa še ful dražje so kot včasih), nekaj pa se le najde. Ko dobiš cifro pa jo pač preneseš drugam, če ti izi ne paše.

Sem pa na začetku uspel dobit 051-XYY-XYY

Meni je kaksno leto nazaj uspelo dobiti dve njihovi steviliki tipa 051 8x-8y-8z, pa se nic ni bilo treba dodatno placati, ker gre za "navadno" stevilko. XZY so lepo razporejeni po tipkovnici, da si vse skupaj zlahka vizualno zapomnis. Nasel sem jih relativno hitro (prvo v nekaj poskusih, drugo po najvec 10 minutah poskusanja) v njihovem online obrazcu, kjer izbiras stevilko. Morda bo to uspelo se komu ...

Juvani

Pripravnik
3. jan 2009
46
0
6
Aja, tak je s temi preusmeritvami. To pomeni, da če imam mobi številko na A, javljam se na B, potem mi bo s kartice pobiralo minute kot da bi sam sebe klical iz A na B? Če sem prav razumel. In ni važno s katerega omrežja je bil klic na A.
smile-1.gif

Hehe, kr pametna si Chipmunk
smile-1.gif

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik Juvani pravi:
Aja, tak je s temi preusmeritvami. To pomeni, da če imam mobi številko na A, javljam se na B, potem mi bo s kartice pobiralo minute kot da bi sam sebe klical iz A na B? Če sem prav razumel. In ni važno s katerega omrežja je bil klic na A.
smile-1.gif
Prav si razumel
wink-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.592
2.405
113
Pomurje
Danes dobim klic iz te številke +4377532296222.

Niti klicne za državo ne najdem, na pa še kaj drugega.
So pa klicali 3x in kar dolgo zvonili.

Se komu sanja kaj je to?

Lp