OS za danes in jutri...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A sem zasledil XP? Zakaj pa to še uporabljate?Win7 je trdno zunaj, prihaja SP1 zanjo, Win Azur je že napovedan...

Azure je OS za cloud computing...

Nazadnje uredil moderator:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.886
766
113
www.jernej.org
Oblak za vse podatke (tako kot si ga je zamislil google s svojim chrome OS) je zame neuporaben, dokler ne bo v vsaki luknji minimalno 10Mbit/s (simetrično) povezava v internet (pa še to je za določena opravila počasno). Kdaj bo pa povprečna hitrost takšna, ve pa samo bog... Sicer ne vem, kakšna je ideja MS-a z njihovim Azure... ampak če je podobna googlovi ideji, potem prihodnost ni lepa.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Verjetno bo prihodnost v oblakih (vsaj dokler ne pogruntajo česar boljšega).
Ampak Azure ne moreš primerjat z Win7, ker je eno namenjeno za serverje, drugo pa za desktop mašine.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zame je pa samo neuporaben. Pika.

Ce bom kdaj zelel, da mi dva cigota in njun trop podanikov gledajo pod prste, bom prosil Mirka Strojana za informatizacijo mojega zivljenja ... bom vsaj vedel, da vecina ostane doma in da brskajo po njem moji sodrzavljani
grin1.gif

Dovolj je ze to, da imajo zainteresirani tretji vpogled v tisto, cesar pac ni mogoce prenesti drugace (e-mail itd.), zato res ni nobene potrebe, da bi stalno spegali kaj kdo pocne se tam, kjer je zaenkrat se omogocena zasebnost.