Ortopedska žoga za boljšo držo

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Gruntam, da bi si kupil tisto ortopedsko žogo ali kako se že reče? Ne morem se navadit pravilno sedet, probavam 20x na dan, pa takoj ko začnem kaj razmišljat se "pokrivim" ali pa podložim glavo z roko in komolcem na mizi.

Žoga baje pomaga, da se navadiš.
smile-1.gif
Nimam pojma o teh žogah. Kakšno kupit, kako veliko, kje (najbolje on-line trgovina) itd...?

Tnx.

men je ratalo držo popravit na žogi. čičam na njej dobro leto in ne menjam. edino 1x sem se prekucnila dol (don't ask). imam pa premer 85cm (visoka sem 173cm). manjša je bila premala, pri večji je bilo pa tudi problem sedet. Kupila sem jo v sparu(za probat) za 8€ in jo imam tudi za malo migat...drugače pa kake športne tgovine? (hervis itd.)

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Obstaja tudi naprava, ki deluje kot žoga, ampak je bolj priročna. Okrogla ploščata zadeva razdeljena na dve polovici med katerima se potem menja zrak (pač iz ene polovice v drugo, ti pa loviš ravnotežje-naprej/nazaj ali levo/desno, odvisno kako si naštimaš)). Daš na stol in ga lahko loviš cel dan kjerkoli
grin1.gif
Pojma nimam kako se imenuje, se pa lahko pozanimam. En kolega fizioterapevt jih uvaža.

Edit:
To je to: Magic Sit

Če koga zanima, lahko dam kontakt.

Nazadnje urejeno:

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Žogo imam za doma, super za sedet, edino vroče je na njej, zato si dam še tanko blazino gor, da ne sedim na plasitki. Kupi si pa najmanj 75 cm žogo. Za mojih 170 cm je 65cm komaj dovolj velika. Sej preveliko zlahka spustiš, če pa premalo močno napumpaš, pa je trda.

V službi pa imam navaden stol + zračno blazino. Super sedim, ker gibam zraven po potrebi. Tudi tu imam gor penasto blazinico, da ni vroče.
Kolega ima pri sosednji mizi spinalis, sem ga 2 tedna tudi testiral in ni neke razlike. Spinalis je edino še bolj gibljiv.

http://www.back2.co.uk/Fitness/Core-Stability/Sissel-Sit-Fit-Plus-p139.html , kupil v neki ortopdski na ptuju.

priporočam oboje, le da žoga ne paše v pisarno.

Nazadnje urejeno:

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje

Krepit moreš stabilizatorje trupa, to je tretja vaja iz tega linka. Vaj je ogromno, vendar zelo težko predlagam vajo saj nevem ča ti jo bo sploh ratalo prav narest ali pa bo ta zate prelahka in tudi ne bo pravega učinka. Poskusi naprimer iti v skleco, telo je torej kot deska, oprt si na roke. Sedaj pa dvigni levo roko in desno nogo od tal in drži 20 sekund. Potem še roke - noge zamenjaj.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
obsegi/premeri se od žog do žog zelo razlikujejo. Sam sem dobil ortopedsko (Sanolabor) za sedenje 65cm za mojo višno 173cm je bila ravno prava. Ko sem jo počil sem kupil druge variante menim, da iz ene izmed športnih trgovin.....imam 75cm in 85cm.......85cm je bolj za afne guncat, 75 cm pa je ravno prava, tako nekako kot tista prej 65cm.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Sem kupil 65 cm, ko je napihnjena se mi zdi, da je ok. Noge imam 90 stopinj pri kolenih, kakor bi moralo biti.

Drugače pa sedim zdaj komaj 1 uro gor, pa me že mišice na hrbtu bolijo, spodnja polovica. Bom čist nabildal.
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Potem si kupil pravo velikost.
Jaz sem kupil 85cm, pa mi je prevelika, oziroma težko sedim normalno, čeprav je na embalaži pisalo, da je za mojo višino primerna ta velikost žoge. 65cm mi veliko bolje ustreza.