Ortopedska žoga za boljšo držo

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Gruntam, da bi si kupil tisto ortopedsko žogo ali kako se že reče? Ne morem se navadit pravilno sedet, probavam 20x na dan, pa takoj ko začnem kaj razmišljat se "pokrivim" ali pa podložim glavo z roko in komolcem na mizi.

Žoga baje pomaga, da se navadiš.
smile-1.gif
Nimam pojma o teh žogah. Kakšno kupit, kako veliko, kje (najbolje on-line trgovina) itd...?

Tnx.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Spinalis stol je dobra resitev, res pa da so dragi kot satan za kos kovine, vzmet in nekaj umetnega usnja.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Za boljši stol bom lobiral na šihtu, za doma pa bi cenejšo varianto v obliki žoge.

Čeprav mogoče pa bi...hrbtenica je hrbtenica...

Pa Spinalis je za daljše sedenje? Enkrat sem sedel na njemu 2 uri, pa sem imel drugi dan muskulfiber v hrbet.
grin1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Sanolabor mogoče?
Moj fizioterapevt ima te zadeve in so res super. Obstaja pa še ena zadeva - blazina, ki si jo daš na stol in se tudi precej namučiš, da lahko normalno sediš.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Glej, te žoge so vse enake. Jih imel že več kot 10. Na njih namreč tudi telovadim ..

Sanolaborjeve žoge so boljše edino zato, ker se ti ne odpeljejo, ko greš stran od nje .. sicer ti pa predlagam, da kupiš eno za 7€ in bo enaka kot tista od Sanolaborja za 30€.

Jaz sem jo kupil, pa mi je začela spuščati že po 14 dneh in je v Sanolaborju niso hoteli vzeti nazaj. So rekli, da sem kao jaz nekaj kriv.
10.gif

Poleg tega je pa za hrbtenico nemogoče, da sediš v pravilnem položaju več kot 5 minut! Zakaj? Četudi sediš pravilno (žoga, stol, karkoli) je teža trupa tista,ki pritiska na spodnji del hrbta (rit, če hočeš
grin1.gif
) in se moraš potem prestalvjti sem in tja.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Pa Spinalis je za daljše sedenje? Enkrat sem sedel na njemu 2 uri, pa sem imel drugi dan muskulfiber v hrbet.
grin1.gif
Normalno, saj boš na žogi imel tudi bolečine nekaj časa, hrbtenica se pač mora privadit na nov položaj. Jaz sem sedel na njemu 10 dni (sposojen stol) po 8 ur dnevno, prvih par dni te boli, potem je pa tako dobro, da ko se spraviš nazaj na normalen stol, se ti zdi kot iz mercedesa v fičota. Tudi nasloniš se lahko normalno gor, po kakem tednu privajanja se lahko tudi vržeš na stol, ne da bi zletel po tleh.
tongue-1.gif

Glede na prakso drugih bi pa rekel, da je žoga (ter tudi klečalnik in podobne zadeve) zanimiva le kratek čas, potem pa jo zamenjaš za navaden stol, pač, naslanjač je le naslanjač.

Žal pa ga zaradi drugih razlogov nisem dobil za v službo.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Jaz sem jih naročil po netu, verjetno po kakšnem ebayu, se ne spomnim. Gymnastik ball ali kaj podobnega glej. Cena je bila 5EUR na žogo, pa poštnina kakih 10...če kupiš dve ali več, je cena znosna.
Ene dvakrat so bile pa tudi v Hofru že po dobrih 5 EUR, tako da znajo še kdaj bit.

Pa še to - te ta poceni žoge moraš na vsake tri mesece malo donapihnit (pol minute časa vse skupaj). Ne vem - mogoče dražje bolj dihtajo.

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Pri žogi, spinalisu ipd. imaš musklfiber zato, ker se ves čas sedenja aktivno prilagajaš položaju sedišča, ki ne miruje. Torej, hrbtne mišice delajo na polno. S krepitvijo mišic pa se obremenitev na hrbtenico manjša...
Žoge prodaja Sanolabor. Tudi v kakšni športni trgovini jih dobiš. Ker so različnih velikosti, bodi pozoren, da bodo kolena pri sedenju pod kotom 90°.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Žogo za gimnastiko (kar je točno to) lahko kupiš v Hervisu ali Intersportu. Premer 75 cm (pravšnja za mojih 180 cm) bo verjetno kar v redu tudi zate, ker večjih niti nisem videl, samo manjše. Cena je pa cca 12 €. Eno sem kupil pred mesecem v Intersportu NM, tako da je to iz prve roke.
LP!

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
To vem, da so mišice napete na Spinalisu. Ravno zato me zanima, če je to ok..., da so mišice ves čas npr. 10 urnega delavnika napete?

Zdaj razmišljam ali bi si kupil žogo ali kak dober stol, ki mi bo služil nekaj let. Od stolov pa ali Spinalis ali kaj drugega.

Za Spinalis sem gledal tole - http://www.spinalis.net/index.php?option=com_content&view=article&id=102&Itemid=52

Spinalisi so dobri vsi razen Basisa in tistih dveh ki sta dejansko brez hrbtnega naslonjaca.

sedaj pa tako:

1. nekatere trgovine z pohistvom, recimo Interdom so vcasih lahko zihtale spinalis cenej kot preko slpeta, tako da vprasaj.

2. ko narocis probaj zahtevat malo trso vzmet, je dosti boljsi filing. Naceloma se to da "narocit".

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Nič. Grem jutri v Sanolabor po žogo, potem bom pa naprej razmišljal.

S tiste strani ne bom naročil, ker je dostava do 5 dni, hvala vseeno. Bi rad treniral že ta vikend.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Samo sedenje na žogi ti ne bo rešilo težav, če so tvoji stabilizatorji trupa preveč šibki. Vseeno kupi žogo potem pa na njej delaj ene par vaj za trup. V roku parih tednov ojačaš stabilizatorje toliko, da težav ni več...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Spinalis stol je dobra resitev, res pa da so dragi kot satan za kos kovine, vzmet in nekaj umetnega usnja.

Meni je bil Spinali zelo ok, doker nisem imel problemov z hrbtom. Sedaj ko imam pa lazjo oblike hernije, pa ne morem sedeti na njem 5 minut. Sem pa uzel od DOnarja stol,... pa lahko recem da se zelo dobro sedi ne njem,....