Vse to drži. Se pa tudi strinjam, da so storitve po posegih tudi zelo pomembne. Sam sem pred kratkim šel po 25 letih ponovno k zobozdravniku, pa še to zato, ker se mi je en zob prelomil na pol (stara plomba). Sem ugriznil v kislo jabolko in dal porihtat vse, kar je bilo količkaj sumljivo (skupno 14 zob
). No, pri enem zobu, ko me je spraševala, če višina zalivke odgovarja, nisem pravilno čutil zaradi "močne" anastezije (sedmica) in se mi je takrat zdelo vse OK. Zvečer pa je ob ugrizu zob bolel. Si ne predstavljam, da bi se moral zdaj zaradi tega voziti spet nekam na Hrvaško in izgubljat po cel dan samo zato, da mi še malo pobrusi zob... Prav tako jih kar nekaj poznam, ki so zaradi prvotnega šparanja stvari popravljali tukaj. Na koncu dražje, kot če bi že v štartu delali tukaj. Možno pa je tudi, da enako velja za Jodlare...
Glede cen... V povprečju je za posamezen zob potrebovala kakšno uro, povprečna cena pa je bila nekaj manj kot 100€ za zob (predvsem čiščenje, zalivke, odontomija). Dosti? Morda.. Ampak v tej ceni je 1 ura zobarjevega dela, 1 ura asistenta (ki je bil vedno prisoten ob meni in ne letal od pacienta do pacienta), material, anastezija itd. Tudi amortizacija opreme nenazadnje, pa voda/elektrika, najemnina za prostore...)