Orodje za izsek v tiskarni

B81

22. jul 2007
37.899
11.101
113
Zdravo

Dam sem, ker se mudi.

Orodja za izsek tiskovin se ponavadi naroča v Nemčiji, vsaj tako so povedali v treh tiskarnah.

Je to orodje prirejeno za vsak stroj ali lahko ena tiskarna uporabi orodje druge tiskarne, je to odvisno od stroja?

Hvala, Lp!

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
34
48
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zdravo

Dam sem, ker se mudi.

Orodja za izsek tiskovin se ponavadi naroča v Nemčiji, vsaj tako so povedali v treh tiskarnah.

Je to orodje prirejeno za vsak stroj ali lahko ena tiskarna uporabi orodje druge tiskarne, je to odvisno od stroja?

Hvala, Lp!

Čist odvisno kaj boš izsekoval, format tiskovine...itd.
in ne...ni res da se orodja naročujejo samo v nemčiji ( seveda, nekatera namenska, ne pa vsa).
Fali podatek o tipu tiskovine!

B81

22. jul 2007
37.899
11.101
113
Etikete za steklenice. Eni so nam delali, zdaj pa bodo drugi in sem mislil, ce lahko drugi uporabijo orodje od prve tiskarne, ker je etiketa enaka.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja najbolje da vprašaš ta druge, če bi to šlo... če so tiskarji, pol že vejo, a paše tud od druge firme...

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
34
48
v tem primeru je odvisno od stroja. In ja, za etikete, štance res prihajajo iz nemčije, ampak ne razumem v čem je problem, saj je servis 24 ur.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.657
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zdravo

Dam sem, ker se mudi.

Hvala, Lp!

Manjše količine etiket so po več na poli - tukaj se za izsek uporablja prirejene knjigotiskarske stroje in orodje iz vezane plošče z vdelanimi noži višine 23,8mm
Večje količine samolepnih etiket (v traku) se dela na rolotisk, pri kateremu se orodje za izsek razlikuje od tipa do tipa stroja (pertinaks podloga)
Večje količine NE samolepnih etiket se dela na posebnemu stroju, ki kupčke (500-1000) razrezanih etiket z hidravliko poriva skozi "primerno oblikovano cev".

Orodja za prvi primer se delajo vsaj v Gorenjskemu Tisku in še veliko privatnikov tam okoli.
Orodja za drugi primer se izdelujejo predvsem v tujini.
Orodja za tretji primer pa iz posebnih jekel s pomočjo elektro erozije naredi tudi lokalni orodjar.

Sem že nekaj let iz tega in se je ponudba orodij morda spremenila - tehnika pa ne
wink-1.gif

Kakšne količine naročuješ - v zadnjemu času je popularen tudi laserski tisk in izrez na "ploterju" !

B81

22. jul 2007
37.899
11.101
113
Smo rešili. Lani smo čakali na orodje iz Nemčije 2 dni!, tukaj pa 7 delovnih dni, isto iz Nemčije.