Organiziranje prireditve

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Ali lahko organiziraš prireditev kot fizična oseba, in še če imaš lahko šank na prireditvi kot fizična oseba!
odgovore nagradim z alti..

lp

B81

22. jul 2007
37.851
11.082
113
Ne, že nekaj let morajo recimo tudi gasilci imeti gostinca na veselici. Na črno sicer da, drugače pa ne
smile-1.gif

Najbolje, da se zmeniš s kakim gostilničarjem, da sodelujeta za neko realno ceno.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Tako kot je rekel Denis, ne bo šlo, razen če se s kom dogovoriš.
Za vsako prodano stvar moraš namreč izdati račun, ti pa ga kot fizična oseba ne moreš.

...no načeloma lahko, ampak se zna zakomplicirat če te kdo dobi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
nekako se mora dat. Pri nas je bila zadeva prijavljena, pa je bil tud šank brez gostilničarja. Sicer na občini mal postran gledajo, sam načeloma za kakšne gasilske veselice in 1. maj malo pogledajo skozi prste očitno...

Lansko leto je bil 1. maj orginiziran celo na fizično osebo... in to uradno, tud na policiji.

kjer je volja, je tudi pot.

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
potrdilo gostinca moraš imeti samo zaradi inšpekcije. Občine ter policije to sploh ne zanima.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej vem, sam ponavadi je vse neki povezano... če hočeš na občini prijavit, moreš met dovoljenje od policije, al pa glih kontra... verjetno da pa je šank posebej...

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
ko se na prireditvi pojavi davčni inšpektor mu je čisto vseeno, da si ti pridobil papirje za izvedbo prireditve preko načina "kjer je volja se najde pot".

če prodajaš moraš izstaviti račun. vse ostalo je nezakonito.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
itak. nič ne rečem.

samo pač zaenkrat se niso težili. pa verjetno so vedeli, saj je prireditev kar dobro obiskana...

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
tako je. Gostinca zaradi papirjev, prodajaš lahko sam ali pač kdo drug.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
s higienskim minimumom verjtno, če je hrana vmes?

moreš potem še zadevo prijaviti na občini in policiji. za varnost mora biti poskrbljeno - uradno! Pri nas za to prosimo prostovoljne gasilce!
smile-1.gif
narišeš shemo prireditve, označiš pozicije "redarjev" in neseš na policijo skupaj z ostalimi potrebnimi papirji (soglasja bližnjih sosedov, itn..)

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
To je zdaj super, ker ni treba varnostnikov, ampak so lahko reditelji. Mi smo ponavadi imeli probleme z varnostniki (prepotentni mladi "brazilci"). Sedaj imamo pa lokalne gasilce, pa imaš zraven še požarno varnost pokrito (za 1. maj recimo), pa na parkirišču usmerjajo promet.
Kako mate pa drugod zrihtano z vstopnino in štempiljkami/zapestnicami? Mate oboje, al samo štempiljko ali zapestnico? Zapestnice so super, ampak so drage kot žefran (2500 kosov pride 267eur).

Pa še mal reklame...
grin1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
43
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
To je zdaj super, ker ni treba varnostnikov, ampak so lahko reditelji. Mi smo ponavadi imeli probleme z varnostniki (prepotentni mladi "brazilci"). Sedaj imamo pa lokalne gasilce, pa imaš zraven še požarno varnost pokrito (za 1. maj recimo), pa na parkirišču usmerjajo promet.
Kako mate pa drugod zrihtano z vstopnino in štempiljkami/zapestnicami? Mate oboje, al samo štempiljko ali zapestnico? Zapestnice so super, ampak so drage kot žefran (2500 kosov pride 267eur).

Pa še mal reklame...
grin1.gif

takoj prvi zadetek na guglu ti najde te zapestnice 70€ ceneje
http://www.zapestka.si/klasicne-zapestnice

pa verjetno bi se dalo za še cenej zment

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Ma sej zdaj iščemo druge ponudbe. Ta je bla prva in nas je kr mal na rit vrglo.
grin1.gif
So pa super te zapestnice, ker točno veš kdo je plačal vstopnino in kdo se je prešvercal.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Ti misliš, da ti bo gostinc rekel: "ti kar prodajaj na moje ime - če bo kaj narobe itak jaz plačam, pa davek tudi".

Vsak račun, ki ga izdaš mora imeti zaporedno številko, datum, čas, artikel, ceno (z ali brez ddv), naslov gostinca (podjetja), ....

Včasih je bilo bolj enostavno.

Upam, da vam uspe prireditev.
nahrung002.gif

lp

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
ma dobro. Spustiš noter gostinca, on prevzame vso odgovornost, tebi pa plača nekaj provizije ali pa lepo denar na roko kot neke vrste koncesija, da sme prodajati na tvoji prireditvi. Mora pa biti zanj donosna, da se mu splača privleči gor vso kramo, šanke, ljudi itd. Ampak to bo že sam ocenil.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:

Pa še mal reklame...
grin1.gif

zakaj bi rabil zapestnice?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Ker mamo tak smotan prireditven prostor s tremi vhodi, za samim prizoriščem (šotor) je pa gozd kjer se folk notr šverca Tud čez Soro so že peš hodili, sam takemu pa šenkam karto!
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja... če mate karte potem je razumljivo ja...pri nas ni tega, tko da teh problemov ni.

mea6

Zelenc'
30. jun 2010
1
0
1
Sem videla, da ste govorili o zapestnicah... jaz bi potrebovala tekstilne in to manj kot 1000 (zato zapestka ne pride v poštev) - bi me lhko kam napotili?
hvala