Oregon 450 umrl?!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
No ja kakor kdo...

Na SD gre do 2Gb ( v programu okol 1,7Gb..)

Interni pomnilnik starih garminov ti da se kakih 300-600Mb internega spomina...

Splaca se pobrisat nekatere voice datoteke...saj afrikanščine...nizozemščine...finščine najbrž ne rabiš zasedajo pa kar nekaj 100Mb prostora...konckoncev če kdaj zopet rabiš naložiš z webupdaterjem ( angleske voice fajle NE diras ker lahko pride do problemov!!!!!)

Tko da se gmasupp

.img na SD in gmasupp.img na napravi ( da ti deljeno CNEU prepozna kot eno karto...in pohitri branje...)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
...S to kombinacijo če odstraniš pri izboru države katere 200% veš da ne boš šel...lahko spraviš vso potrebno CN na starega garmina...brez da kompliciras z 2ma karticama...

Konckoncev je lazje nacrtovat nekam v grcijo ce ne rabis uporabljat 2h kartic in je ena drzava na SD1 druga pa na SD2

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Ja tole glede formatiranja na fat sem pomanjkljivo napisal - dejansko je fat 32 in mi bere celo karto od 2014.30, zraven imam še v eni datoteki topo in bluechart 8.5, posebej AR in še posebej sem se igral z G2 vision - vse mi pokaže in dela kar sem nekaj dni nazaj opazil, da mi AR in CN ne delata če sta obe hkrati vklopljeni, tako da sem CN izklopil.

DO DANES - zdaj pa prava stvar za to temo - Oregon 450 mi je tako kot Janezku1 crknil - NE DELA. Sem se danes peljal v Maribor in se malo igral z Garminom glede iskanja naslovo, do tu vse delalo OK, nikakor mi ga ni uspelo napajati na avtopolnilec, saj mi ni uspelo aktivirati ekrana, temveč je narisalo slikico kot ko je bil priklopljen na računalnik. Ko sem prišel domov pa ga hotel ponovno prižgati, da bi nekaj nastavil pa se več ne zbudi. Tako kot janezek1 menjal več kompletov baterij, ko sem pa priklopil na kabel pa mi ga računalnik niti ne prepozna, niti ne spominske kartice, probal brez kartice, tudi reset tako kot je opisano na prvi strani - PA NIČ. Kakšna ideja?

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Sploh se ne vklopi, niti ni nobenega loga niti slike, nekako se mi zazdi, da se po vstavitvi baterij prikaže ena temna elipsa na sredini ekrana, ki po parih sekundah preplavi cel ekran. Držanje gumba nič ne pomaga, tudi če ga držim več kot 10 sek. niti na reset na ekranu tako da pritisnem zgoraj levo na ekran in potem gumb za vklop.

Dejansko vsakič ko dam baterijo notri se prikaže ta temna elipsa, tako da o kakšnem bledenju ne morem govoriti, ker je samo rob ekrana svetlo siv, v parih sekundah pa ga preplavi ta temna elipsa.

Simon

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Ne vem bom pogooglal, se kako lahko kontaktirava, ne vem kaka so pravila tu za izmenjavo tel. št.?

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Hvala sem že v pogonu. Ali ima kakšno funkcijo luknjica na zadnji strani zgoraj nad baterijo - velika je za kakšno buciko? Včasih vem, da so aparati za reset imeli kaj podobnega?

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Nič ne bo ne original in ne za popravit sistem ne dela saj mi pc sploh noce prepoznat garmina. Sem probal brez baterij in z baterijami, če bi bilo to kaj moteče.

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Evo sem probal še z gonilniki, pa da ne bi kaj windows 8.1 kaj nagajal, sem šel še na drug računalnik, kjer je 7, pa probal vse še enkrat, pa na netu sem našel spodnje navodilo, tako da sem ta upgrade z rgn filom pognal še preko komande run cmd prek dos-a pa nič, ga ne zazna. Recmo, da je nekaj z materialom. Bom preveril pri Garminu, če se njim kaj sanja, sicer je oregon v garanciji, samo ne vem ali bo slovenski Garmin to priznal, ker je kupljen preko Ebaya.

Recovery #2 -- Forced Upgrade using RGN file

This procedure may be useful if you've recently performed an upgrade and the unit no longer works. The procedure will force a low level installation of the software. After running this procedure the Oregon will be running the version of software provided in the RGN file so it may be necessary to run the Webupdater once you are done to upgrade to the newest version of software.

First you'll need to download the correct recovery file based on your device type (Oregon x50, Oregon x00, Dakota). Once you've downloaded the zip file extract it to your C:\ drive using a tool like WinZip. Once the extraction is done you should have two files: C:\Recovery\Updater.exe and C:\Recovery\GUPDATE.rgn.

On your PC click the Start menu, select "Run..." and type "cmd" where it says open. A black window with a DOS command prompt should appear. At the command prompt enter the following command:

> cd c:\Recovery

At the next command prompt type the following command without hitting enter:

> Updater.exe GUPDATE.rgn

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Da ti updater.exe zazna napravo moraš obvezno imeti inštalirane usb gonilnike iz garminove strani, ker drugače ti ga ne zazna.
rgn pa lahko naložiš samo v pre boot in to je, ko držiš gumb za vklop, samo tukaj moraš pazit, da je na začetku naprava res izklopljena in potem ko stisneš gumb za vklop in ga ves čas držiš imaš 10 sekund časa, da poženeš updater.

p.s.
Na Pc z win7 si naložil garmin usb gonilnike in zagnal updater.exe kot administrator?

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Mam samo en profil na pc, ki je v bistvu administrator, tako da me ni nic spraševal ali ponujal različnih možnosti.

Kar se tiče nalaganja v pre bootu pa sem nekajkrat to naredil, vendar če garmina niti kot com niti kot usb ne zazna, ves čas pa sem držal gumb za vklop, sem pa opazil, da so se začele baterije nekaj zelo segrevat?

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
V Win7 moraša navkljub profilu, ki je admin nekatere programe zagnati z desnim klikom na ikonco in Run as administrator ...

Why? Ask MS :D

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Moj aparat je že na servisu, bom sporočil v čem je bila težava - nekak njihov prvi vtis je bil, da je kaj skurjeno. Bojim se, da bo padla zadeva mimo garancije.

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Sem ga oddal v poslovalnici v Ljubljani, so rekli, da me bodo obvestili, bom kar zadovoljen z menjavo, problem pri takih stvareh je samo v tem, ker ne veš kaj je bilo narobe, a si sam kej kriv, se lahko enako ponovi.

Podobne teme