Skoda, da se nisi prejsnji teden odpravil na bike expo v verono. Tam se vedno lahko obleces od nog do glave po ugodnih cenah.
Najprej se odloci kaj zelis (leder, kombi, kavbojke, tekstil...). Pomembno je kaj ti sede na rit. Znamka je drugotnega pomena. Berik je top roba, ce si svical nisi zaradi znamke ampak zaradi ledra. Ce ostajas pri njem pac glej jakne z odprtinami (zadrgami) za zracenje, ceprav cenejse tega ponavadi nimajo. Jaz recimo vedno nosim pod ledrom dolgo tanko svic majico. In ja, seveda svicas v vrocini, ampak tako pac je. Za poletne temp. blizu 30C imam prepisno mesh jakno, ki jo nosim zraven kavbojk.
Z malo prevoznih km bi slo skozi: kavbojke + tekstilna (ali kombinacija usnje/tekstil) jakna s snemljivo podlogo. Plus spodnje perilo za hladnejse dni. Meni se je obneslo, imam se vedno, dasiravno sem vmes presedlal se na usnjen kombinezon. Tudi cenovno prides skozi z manj kot 300€.
Celada, rokavice, cevlji? Kar ti sede, moras poizkusit. Kje kupit? KMC je ok izbira z akcijskimi cenami, takisto Yogi. Drugje v slo nisem kupoval, ker sem vecinoma v AT in je roba bodisi od Polota ali Louisa. Ce nisi predalec od meje, bi ti vsekakor svetoval izlet v Beljak ali Gradec, povsod imas obe trgovini. V primerjavi z ljubljanskima trgovcema je izbira vecja, cene pa vecinoma ugodnejse.