Oprema je v novem stanovanju ali ne?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
3,3 je samo malica v sluzbi.. potem pa gremo dalje..v glavnem dost jih je še naivnih na tem svetu...

najlepše je če ati kaj podarijo, potem se da pametovat
wink-1.gif

Jap. Pa še to, če greš na sendviče ali ujameš happy hour v kaki menzi.
smile-1.gif

Naj nekdo naredi računico za 1 teden na osebo, da se bo izšlo max. 23 EUR. Za vse obroke.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.151
113
ja ce greš na čez, da ti drugi delajo, je ta cifra kar realna... če delaš sam, prisparaš skoraj polovico.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ti si kr reži ja, nimaš pojma kolko je takih ko bodo za mišji brlog sredi lj plačali nekaj k€/m2, samo da bodo u lublan
smirk-1.gif

Morda pa vemo, zakaj smo pripravljeni toliko plačati.
crazy1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ta balkanski način opisovanja stanovanj se mora nehat. V bolj razvitih državah imajo lep način označevanja, in sicer št.spalnic/št.kopalnic (# bedrooms / # baths). To pa zato, ker je logično da bo melo stanovanje kuhno in dnevno sobo (skup ali posebej) in jim taki 20m2 čebelnjaki, katerim tukaj nekateri pravijo stanovanja, sploh znani niso.

Pri nas še vedno nategujejo in prodajajo garsonjere kot 1 sobna, 1 sobna kot 2 sobna itd, da ne rečem da pod kvadraturo dajo vse od shrambe naprej. Tako imaš npr. v Celovških dvorih neko 45m2 enosobno stanovanje. Človek bi si mislil, da je to super prostorno. Potem pa vidi tloris in opazi, da je to garsonjera, in je 15m2 shrambe, kar pomeni da se prodaja 30m2 garsonjera.
Primeri za nejeverneže:
http://www.vegrad-nepremicnine.com/index.php?p=standetail&id_obj=54&id_stan=4584
http://www.vegrad-nepremicnine.com/index.php?p=standetail&id_obj=54&id_stan=4569
http://www.vegrad-nepremicnine.com/index.php?p=standetail&id_obj=54&id_stan=4213

V zahodnih državah bi temu rekl 0-bedroom apartment, oziroma po domače, drek. 45m2 tega dreka prodajajo za ~130.000€, kar znese 3000€/m2, kar pomeni da plačaš samo za shrambo blizu 50.000€. Sramota, da ni večje. Kdor kaj takega kupi mu res manjka par koles v glavi. Seveda potem naplatiš še za "garažo", ki to sploh ni. V podzenih parkirnih hišah se dogaja dosti kraj.

Ampak škoda sploh zgubljat besed, to je balkan in balkan bo ostal.

Vzemi persen, pomaga.

Boli mene, kako se opisuje stanovanje. Prideš, pogledaš, če ustreza tvojim potrebam in je cena zate OK, kupiš, sicer pa ne.

B81

22. jul 2007
37.693
10.969
113
Hmm, to porabiva z mojo, če grema na kosilo nekam, če zmorema vase spravit še sladico, pa je že premalo...
Sam mislim, da imaš vedno kaj pri roki, pod 350 eur mesečno (za dva) ne uide, pa še po večino mesa in zelenjave bi šel domov...
Saj pa samo doma tudi ne moreš jest....

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Se dogovarjamo o nakupu tam, in noter nebo ničesar. Sicer pa v katerih blokih pa je?
confused-1.gif

Noter dobiš pol manj kot je recimo v kakem apartmaju na morju. Torej odmisli kavč in mizo ter omarce.
Dobiš kuhinjo (ali pa tudi ne) in pa kopalnico brez pralnega.

Prodajali bodo v 3 varjantah, nič opremljeno, polovička in polno. Razlika naj bi bila 20 jurčkov od O-1. (samo so še pol velikosti ipd,...)
Je miljon varjant in dogovorov. Sicer pa vedno bolj opuščamo zadevo, ker bodo tam velike poporodne težave, slišana insajderska
info. zaradi prehitre gradnje ipd, za gradnjo se bi naj uporabljal nek madžarski cement al karkoli so mi že pravli. Govorim kaj mi je
blo rečeno, točnih info. nevem ker nisem jaz gradil, so nam pa o tem govorili ljudje "pri koritu"....
Za 20 jurjev si pa sam opremim stanovanje tako da te obrne.

Malcom, za 20 jurjev ni šans, da opremiš stanovanje s kakovostnim pohištvom "da te obrne". Še za povprečno bo vse skupaj malo. Samo za kuhinjo "da te obrne" daš takoj 10.000 €, spalnica je takoj 8.000 €, da ne govorimo za ostalo. Pa ne govorimo o nekih Rolf Benzih, da bo jasno.

B81

22. jul 2007
37.693
10.969
113
E daj ne pretiravaj no...
Kuhinja ti je 5 k eur, pa to je že dobra....Doma imamo eno kuhnjo, ki bi danes stala krepko čez 10 k eur, je pa res že stara in kot nova, v stanovanju pa niti prostora nimaš za veliko kuhinjo...

Spalnica 8 k EUR? spet pretiravaš, no....ja, če imaš vodno posteljo...drugače pa sigurno ne.
Sicer ne vem za tebe, ampak tukaj populacija zasluži okoli 1500 - 2500 eur mesečno (brez študentov) in ti sigurno ne dajo 8 k eur za spalnico.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kuhinja ti je 5 k eur, pa to je že dobra....Doma imamo eno kuhnjo, ki bi danes stala krepko čez 10 k eur, je pa res že stara in kot nova, v stanovanju pa niti prostora nimaš za veliko kuhinjo...
Ne pretirava,...če hočeš ne ravno Dipo varianto, ampak malo bolj moderno zadevo hitro nanese okoli 10k (vsaj nama so tok naračunali). Je pa res odvisno koliko m kuhinje rabiš-za blok najbrž res ne prav veliko.

B81

22. jul 2007
37.693
10.969
113
Če ti pravim, da imamo doma kuhuinjo v obliki črke U in je sredinska stranica dolga kake 3 metre, pa po 2 metra stranske...
V stanovanje pa lahko stlačiš par metrov samo....vidim pri kolegih, ki živijo v stanovanjih.

Če bi sam opremljal stanovanje v bloku, ne bi preveč zapravljal, ker bi čez par let prodal....
Cilj je še vedno hiša...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Spalnica 8 k EUR? spet pretiravaš, no....ja, če imaš vodno posteljo...drugače pa sigurno ne.
Sicer ne vem za tebe, ampak tukaj populacija zasluži okoli 1500 - 2500 eur mesečno (brez študentov) in ti sigurno ne dajo 8 k eur za spalnico.

Ne pretiravam. Nimam niti vodne postelje, niti ni podpisanega pohištva. Pa je za oboje cena prišla samo malce nižja. Če bi hotel imet pohištvo "da dol padeš" kot pravi malcomX, bi bila cena kar nekaj višja.

Zaslužim toliko kot zasluži normalna populacija. Eni za spalnico, drugi za avte, tretji za otroke, četrti za k...e, vsakemu svoje
smile-1.gif
.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Če ti pravim, da imamo doma kuhuinjo v obliki črke U in je sredinska stranica dolga kake 3 metre, pa po 2 metra stranske...
V stanovanje pa lahko stlačiš par metrov samo....vidim pri kolegih, ki živijo v stanovanjih.

Če bi sam opremljal stanovanje v bloku, ne bi preveč zapravljal, ker bi čez par let prodal....
Cilj je še vedno hiša...

Stanovanje je ponavadi manjše od hiše. In prav to si ponavadi hočeš čimboljše opremit, če seveda ne ciljaš na hitro prodajo.

Če smem ponižno pripomnit: aha... hiša! To je šele zapravljanje denarja in virov!!! Drugače je, če imaš zagotovljeno plačo nad normalno populacijo. Lahko se spustiva tudi v debato zakaj ja in zakaj ne ampak mislim, da bi bila to preveč OFF topic debata.

Denis, kdaj si zadnjič kupil kaki kos pohištva in te ni zanimala samo nizka cena?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kuhinja je recimo 1k eurov na tekoči meter približno, slovenske izdelave z vsemi aparati(hladilnik+zamrzovalnik, pečica, pomivalni stroj, napa, mikrovalovka, pomivalno korito)

za 5k eurov dobiš že konkretno kuhinjo

kuhna.jpg

takšna je recimo 2500-2800

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ta balkanski način opisovanja stanovanj se mora nehat. V bolj razvitih državah imajo lep način označevanja, in sicer št.spalnic/št.kopalnic (# bedrooms / # baths). To pa zato, ker je logično da bo melo stanovanje kuhno in dnevno sobo (skup ali posebej) in jim taki 20m2 čebelnjaki, katerim tukaj nekateri pravijo stanovanja, sploh znani niso.

Pri nas še vedno nategujejo in prodajajo garsonjere kot 1 sobna, 1 sobna kot 2 sobna itd, da ne rečem da pod kvadraturo dajo vse od shrambe naprej. Tako imaš npr. v Celovških dvorih neko 45m2 enosobno stanovanje. Človek bi si mislil, da je to super prostorno. Potem pa vidi tloris in opazi, da je to garsonjera, in je 15m2 shrambe, kar pomeni da se prodaja 30m2 garsonjera.
Primeri za nejeverneže:
http://www.vegrad-nepremicnine.com/index.php?p=standetail&id_obj=54&id_stan=4584
http://www.vegrad-nepremicnine.com/index.php?p=standetail&id_obj=54&id_stan=4569
http://www.vegrad-nepremicnine.com/index.php?p=standetail&id_obj=54&id_stan=4213

V zahodnih državah bi temu rekl 0-bedroom apartment, oziroma po domače, drek. 45m2 tega dreka prodajajo za ~130.000€, kar znese 3000€/m2, kar pomeni da plačaš samo za shrambo blizu 50.000€. Sramota, da ni večje. Kdor kaj takega kupi mu res manjka par koles v glavi. Seveda potem naplatiš še za "garažo", ki to sploh ni. V podzenih parkirnih hišah se dogaja dosti kraj.

Ampak škoda sploh zgubljat besed, to je balkan in balkan bo ostal.

Vzemi persen, pomaga.

Boli mene, kako se opisuje stanovanje. Prideš, pogledaš, če ustreza tvojim potrebam in je cena zate OK, kupiš, sicer pa ne.

sem videl en oglas ki oglašuje garsonjero 34km. metrov, v podrobnostih pa piše da ima klet 14kv. metrov
aplauz.gif

B81

22. jul 2007
37.693
10.969
113
Posteljo, blo mi važno, da se lahko posesa spodaj in da je jogi dober.

No te informacije mi je prenesel kolega, ki ima salon pohištva. Je rekel, da so pri pohištvu tako prenapihnjene cene, da je joj...
velike firme uvažajo iz turčije, kitajske za drobižek....prodajajo pa z vellliiiiiiiiiiiiiko maržo.
Razen slovenske firme, Lip Bled recimo, to je malo drugače, prava roba.

No, meni je rekel, da mi poceni, brez njegove marže proda.....za prvo silo (če nimaš kam it) imaš dnevno sobo, spalnico in kuhinjo za par jurjev eur...

Hiša pa ja, če si vedno v hiši, je vrag it v stanovanje za vedno...za prehodno obdobje že...
Sicer pa, če se človek nizko ceni in misli, da itak nikoli ne bo mogel kupiti hiše, je res bolje, da je v stanovanju, ga dobro opremi in ima mir.

B81

22. jul 2007
37.693
10.969
113
No, pa ji čisto nič ne manjka....
Vsaj jaz nisem neki nobel-kuhinja-mora-bit frik
grin1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Posteljo, blo mi važno, da se lahko posesa spodaj in da je jogi dober.

No te informacije mi je prenesel kolega, ki ima salon pohištva. Je rekel, da so pri pohištvu tako prenapihnjene cene, da je joj...
velike firme uvažajo iz turčije, kitajske za drobižek....prodajajo pa z vellliiiiiiiiiiiiiko maržo.
Razen slovenske firme, Lip Bled recimo, to je malo drugače, prava roba.

No, meni je rekel, da mi poceni, brez njegove marže proda.....za prvo silo (če nimaš kam it) imaš dnevno sobo, spalnico in kuhinjo za par jurjev eur...

Hiša pa ja, če si vedno v hiši, je vrag it v stanovanje za vedno...za prehodno obdobje že...
Sicer pa, če se človek nizko ceni in misli, da itak nikoli ne bo mogel kupiti hiše, je res bolje, da je v stanovanju, ga dobro opremi in ima mir.

Pohištvo je slovenske izdelave. Tako kuhinja kot spalnica kot ostalo pohištvo. Spalnica je Lip Bled ja. Denis, eno se je nizko ceniti, drugo je živeti med oblaki ali bog ne daj prevcenjevati se. Jaz ne spadam v nobeno izmed teh treh kategorij. Malce realnosti ne bi škodilo marsikomu, ko se začne pogovarjat o hišah in stanovanjih. Saj izgleda blazno lepo to s hišo. Wau! Ampak pride račun za ta wau.

Killahan - a se tebi to zdi kuhinja "za dol past" ?! Guess not. To ni tema, kje dobiš cenejšo kuhinjo.

B81

22. jul 2007
37.693
10.969
113
Vidiš, to je zame normalna kuhinja, torej me ne najdeš v treh tvojih zgornjih opisih.

Pač se premisli, kaj se bo delalo v življenju, če gre, pač gre, hvalabogu.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Vidiš, to je zame normalna kuhinja, torej me ne najdeš v treh tvojih zgornjih opisih.

Pač se premisli, kaj se bo delalo v življenju, če gre, pač gre, hvalabogu.

Zgrešil si poanto. MalkomX je rekel, da za 20.000 € opremi stanovanje za dol past. To jaz pravim, da zelo težko ali nemogoče. Seveda so potem tukaj lahko brezkončne in brezplodne debate kaj pomeni za nekoga oprema "za dol past". Zdaj manjka samo še nekdo, ki se bo oglasil, da je že Ikea za dol past.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tisti ki je pisal o 2,5 kE prohodkih za dva mu samo čestitam....
Že statistika pravi (mislim da) 2/3 zaposlenih ne dosega niti povprečne plače ki je okoli 900 evrov. Se pravi sta vi dva v tgornjih 25%...

3/4 zaposlenih ne dosega povprečne plače, 1/4 jih presega.

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ups za 2 je pisal. no to je res skromno, ampak izveljivo. Če nebi bilo, bi bilo pol slovnije dahavskih atletov

Kako pa? 200 EUR za 2 znese 3,3 EUR na dan na osebo, za vse obroke, ki jih ima.

tako da cel mesec ješ kuhane makarone, zelje in krompir. To je skrajni primer, ampak verjemi da na žalost veliko ljudi živi približno tako.
Drugače pa za 2 je res pod 400 težka borba. hrana je res neverjetno draga

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ti si kr reži ja, nimaš pojma kolko je takih ko bodo za mišji brlog sredi lj plačali nekaj k€/m2, samo da bodo u lublan
smirk-1.gif

Morda pa vemo, zakaj smo pripravljeni toliko plačati.
crazy1.gif

daj prosim razsvetli me, ker mi res ne gre v glavo da nekdo kupi pasjo uto po imenu garsonjera za ceno stanovanjske hiše izven lj