Opolnoči rekord na bencinskih črpalkah

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Suuuuuper hvala
smile-1.gif

PS:. To je pri 20.000km letno pri porabi 8L, všteta je tudi izguba vrednosti!

+ zavarovanje + registracija si pa na 7 plačah

Pol pa delaš še nekaj mesecev za davkarijo a na to ste pozabli?
confused-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja kaj misliš kako pa je tukaj v Šentilju ko prideš preko? Enako kot pri nas ali pa še dražje...

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Ne bodite črnogledi! Ni res, da v naši državi gre vse gor... so tudi stvari, ki so šle dol... recimo plače in pokojnine...

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Tamkam kadar je le mogoce zunaj-se vceraj v Novem Gradu ,predvsem zaradi kaprica in nepodpiranja mafije.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
hrana šla gor...ni več normalno.

z veseljem bi šel z vlakom na šiht, samo ko so povezavo obupne....zjutraj 1 uro prezgodaj na šiht, nazaj pol ure kasneje in še in še.

Minimalni prihranek:

vinjeta 95€
cestnina 110€
registracija in zavarovanje z vsemi bonusi 500€

od oka 700€ = 1 plača. pa še mesečno cca 20-30€ prihranek na prevozu, pa smo še na dodatnih 250-350€....

tko cca 1000€ letno bi imel jaz, brez dodatnih stroškov za avto...vi ostali ?

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Suuuuuper hvala
smile-1.gif

PS:. To je pri 20.000km letno pri porabi 8L, všteta je tudi izguba vrednosti!

fak kdo pa ima 1000€ neto, tok jaz skupaj ne dobim
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ammm registracija pa vse je všteto
smile-1.gif

v to ceno verjetno ni vklučen davek, ki ga od plače plačaš državi ali pač? tut za tisto je potrebno delat a ne?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Ne bo držalo.

V Celovcu, ni ravno vukojebina, je bila razlika taka, da je bil izlet kar se tiče nafte brezplačen.

Kdaj? Prejsnji teden bil v Celovcu in je bil dizel samo na eni crpalki 1,232 € (torej 0,001 € cenejsi) ... na vseh ostalih, mimo katerih sem se peljal, je bilo par centov drazje ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
In ravno zaradi take racunice z mojo raje en avto goniva. Pa s tem kdaj kak km po ne potrebnem ce bi imela dva avta.
Ena registracija,vinjeta, amortizacija, ene gume. Na leto recimo 2-3 jurje, odvisno predvsem od amortizacije.
Ce je kriza si kdaj sposodiva avto v familiji (ali pa midva posodiva), za po lj pa nekaj evrov mesecno za urbano ali bicikel.
Ce bi imela dva avta bi en samo za avte delal.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
eni pozabljate da e marsikomu avto nuja. niso vsi iz lj kjer je lpp.
evo jaz recimo iz slovenske bistrice kaj naj brez avta? se z busom vozim na fax delo ipd? porabim pol ure, da pridem od bajte do busa. potem 30-45 min na busu zagonim časa. potem če nočem 45min na fax pešaka ruknt morem čakat spet tam na en bus itd. bus pelje 2x na uro. tako da je še tu potem čakanje na bus za domov.
jebeš tako, sem mel dosti tega v srednji, ko sem na dan zabil 3 ure časa samo za prevoz do šole in nazaj. pa raje dam malo (ampak res malo) več € da se z svojim avtom vozim.

kje je še razno drugo "udobje" in zabava. zapiha veter in gremo srfat? kaj naj na bus zvlečem vso robo potem pa ruknem od postaje do šoderce par km peš?
pozim ko skijanje učim. naj z bajkom pičim na pohorje, ker pač ni avtobusne povezave
kje je še vse ostalo.

avto pri ogromno ljudeh ni nek luksuz ampak nuja in to je dejstvo.
se pa strinjam, da v velikih mestih (sploh tujih) z urejenim javnim prevozom so tisti bedaki, ki se vozijo z avtom. recimo v londonu nisem niti 1x pogrešal avta. preveč fino je ko prideš na podzemno ki je največ par ulic stran. vozi na 3 minute in te pripelje spet par ulic stran od željene lokacije.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Ne bo držalo.

V Celovcu, ni ravno vukojebina, je bila razlika taka, da je bil izlet kar se tiče nafte brezplačen.

Kdaj? Prejsnji teden bil v Celovcu in je bil dizel samo na eni crpalki 1,232 € (torej 0,001 € cenejsi) ... na vseh ostalih, mimo katerih sem se peljal, je bilo par centov drazje ...

v celovcu je ponavadi cenejši OMV pri sports expertu / toys'r'usu samo jaz tankam v Völkermarktu, ki mi je na poti domov

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Treba se bo manj vozt, delo, 1x/teden v trgovino in to je to...ne pa potem še kaka nedelja via LJ- Trbiž ali KG ali KP

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Med božičem in NL, konkretneje na pumpi pri Metroju (mislim da je pumpa Jet).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.734
5.897
113
Jaz imam do službe enih 6-7 km. Ampak, če se hočem do tja pripeljat z avtobusom moram 2x prestopit, s tem da prvi autobus vozi na vsake 3 ure. Sem probal že s kolesom, ampak ker z njim ne morem koristit avtoceste, se pot še malo podaljša, ko se pa pred službo pripeljem pa sem zašvican kot nilski konj. Zadnja misel mi je da si bom omislil skuterja. Upam da bom z manjšo porabo kompenziral stroške nakupa in registracijo le tega.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Problem nasplošno v Sloveniji (ne samo ljubljani) da nimamo niti j od javnega prevoza. Kolikor sem bil po evropskih prestolnicah ima to večina spedenano v nulo. V Pragi je tramvaj točen na sekunde. Isto mestni bus!!! 90 minutna vozovnica (velja 90 minut na tramvaju, busu in 5 postaj metroja)! stane manj kot 1 €!!!
Isto glede prevoza velja za Dunaj (je pa seveda dražji)...
Haag isto...
Kaj pa pri nas? Butasti prevozniki najprej objavijo nemogoč vozni red, nakar posledično ni potnikov, prevoznik jamra da ni zasedena linija in ukinja linije in tako naprej in tako naprej...
Potem pa še vmesna prerazporeditev na drugo delovno mesto (da ne bo pomote, prišel je samo dekret, od danes naprej si v Škofji Loki - govorim za ženo), glupi celjani (tam je sedež firme) ne znajo pomisliti niti 2 minuti vnaprej in sedaj iščejo način kako ne plačati prevoza na delo z lastnim avtom... Ker avtobusne linije ni (direktne), 2 mesečni vozovnici (Vodice-LJ en ponudnik in LJ-Šk.Loka drug) jim pa ne diši plačevati...