Operacijski sistem da ali ne

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Kupujem nov telefon in nekako mi najbolj sede Samsungov S8300, potem M8800 in pa Omnia. Imam pa vprašanje glede operacijskega sistema, ki ga ima Omnia. V čem so prednosti oziroma slabosti tega sistema? Mogoče še vaše mnenje o teh telefonih.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Drugače pa po drugi strani ta folk ki pljuva, ne zdrži niti dneva z mobilnikom brez OS-a, med njimi tudi jaz ne.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Je pa res, da WM ne bi uporabljal. Zaenkrat Symbian, zanimiv je tudi OS iPhona. Čakam še kakšen Linux
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik marc pravi:
V čem so prednosti oziroma slabosti tega sistema?
slabosti so ti že napisal.
prednosti pa so te, da imaš ogromno št. programčkov ki ti olajšajo življenje;)

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Čakam še kakšen Linux
smile-1.gif

Saj maš Android-a
wink-1.gif

Android je se dalec od tega, da bi bil uporaben... Imam G1, pa me ni preprical...
frown-1.gif
...

Kar je zelo čudno, glede na t, da je celi Google za tem
confused-1.gif

ON: Vsekakor je bolše met
telephone7.gif
z nekim OS, kot pa ne.Nebom pa niti začel o kakih posameznih OSih, ker ima bolj ali majn vsak svojega favorita.

Iphone FTW (for the win)
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Drugače pa po drugi strani ta folk ki pljuva, ne zdrži niti dneva z mobilnikom brez OS-a, med njimi tudi jaz ne.
Ni čudno, saj je telefon brez OS, isto kot telefon brez elektrike: ne deluje
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Res? Kaj ti pa na Androidu ni vsec?

Aja, iPhone je tudi na Linuxu
wink-1.gif

na iPhone-u laufa iPhone OS, ki je baziran na MAC OSu, ta pa na Unix-u... Tudi Linux je baziran na Unix-u
smile-1.gif
...

Glede Androida... in kaj mi ni vsec? Veliko preveckrat se zadeva sesuje... se mi je ze parkrat zgodilo, da je telefon zvonil, nisem pa mogel nic, ker je bila tema na zaslonu... cez cca. 10 sekund, pa se ekran zbudi, pa na njem cel kup oken z errorji... Po rebootu je bilo spet vse OK... Pa na njem nisem imel nic namescenega...

Druga velika slabost... nima virtualne tipkovnice (izjema je aplikacija "Phone")... in je tako potrebno za vsako malenkost, kjer je treba kaj vpisati, odpirati tipkovnico... To naj bi se sicer popravilo ze zelo kmalu (baje naj bi ta mesec izsla nova razlicica s kodnim imenom Cup Cake), ki naj bi prinesla precej popravkov...

In se hardver (T-Mobile G-1) je zelo slampasto narejen... kar me cudi, saj je proizvajalec HTC, ki dosedaj ni bil znano po tako nedodelanem hardveru... Plastika skriplje ze, ko ga samo malo postrani pogledas
grims-1.gif
...

Nekateri bodo rekli, da je to le prva verzija... Res je... in zato ga se nisem cisto odpisal
smile-1.gif
... Po drugi strani pa je recimo Apple z iPhone-om tudi prva verzija... pa je precej bolj uporabna zadeva...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Disclaimer: Android (ne G1) se mi zdi en od najboljsejsih sistemov ever.

"Glede Androida... in kaj mi ni vsec? Veliko preveckrat se zadeva sesuje... se mi je ze parkrat zgodilo, da je telefon zvonil, nisem pa mogel nic, ker je bila tema na zaslonu... cez cca. 10 sekund, pa se ekran zbudi, pa na njem cel kup oken z errorji... Po rebootu je bilo spet vse OK... Pa na njem nisem imel nic namescenega... "

(Trkam po lesu), tudi enkrat se mi se ni sesul... Sem pa na zadnji verziji sistema, RC33/R9

"Druga velika slabost... nima virtualne tipkovnice (izjema je aplikacija "Phone")... in je tako potrebno za vsako malenkost, kjer je treba kaj vpisati, odpirati tipkovnico... To naj bi se sicer popravilo ze zelo kmalu (baje naj bi ta mesec izsla nova razlicica s kodnim imenom Cup Cake), ki naj bi prinesla precej popravkov... "

Cupcake tudi jaz nestrpno cakam. "Ovir" z virtualno tipkovnico se znebis tako, da za SMSe instaliras "Chomp SMS", ki ima tudi auto-rotate, Browser pa nadomestis z "Steel", ki ima prav tako obe funkcionalnosti.

"In se hardver (T-Mobile G-1) je zelo slampasto narejen... kar me cudi, saj je proizvajalec HTC, ki dosedaj ni bil znano po tako nedodelanem hardveru... Plastika skriplje ze, ko ga samo malo postrani pogledas
grims-1.gif
... "

Tu se pa popolnoma strinjam - ne vem zakaj je bilo treba ta cuden nacin odpiranja delat - kaj je narobe z dvema drsnikoma!?

Mene pa moti to, da ne morem nabaviti - recimo - DocumentsToGo, ker se prodaja samo preko Marketplacea, ki pa dela z paid aplikacijami samo z USA modeli (moj je UK)... Touchdown mi je ratalo nabavit, da mam sinhronizacijo z Exchangeom, ampak dokumentov pa se vedno ne morem gledat! :S

Aja, pa vrhunec kretenizma - da lahko aplikacije instaliras samo v pomnilnik telefona in da tethering ni mozen, ce nimas Rootanega telefona (potem lahko tudi aplikacije na SD dajes), ampak se ti pa OS ne updata vec avtomatsko :S

No, jaz sem kolebal med iPhone in G1, pa je G1 zmagal zaradi fizicne tipkovnice.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Krehm...

Ja sef
smile-1.gif
Ne bom mesal. iPhone je na Machu/Unix/SmackOS X, Android pa na wannabe-Debian Linuxih! Vse jasno.