Disclaimer: Android (ne G1) se mi zdi en od najboljsejsih sistemov ever.
"Glede Androida... in kaj mi ni vsec? Veliko preveckrat se zadeva sesuje... se mi je ze parkrat zgodilo, da je telefon zvonil, nisem pa mogel nic, ker je bila tema na zaslonu... cez cca. 10 sekund, pa se ekran zbudi, pa na njem cel kup oken z errorji... Po rebootu je bilo spet vse OK... Pa na njem nisem imel nic namescenega... "
(Trkam po lesu), tudi enkrat se mi se ni sesul... Sem pa na zadnji verziji sistema, RC33/R9
"Druga velika slabost... nima virtualne tipkovnice (izjema je aplikacija "Phone")... in je tako potrebno za vsako malenkost, kjer je treba kaj vpisati, odpirati tipkovnico... To naj bi se sicer popravilo ze zelo kmalu (baje naj bi ta mesec izsla nova razlicica s kodnim imenom Cup Cake), ki naj bi prinesla precej popravkov... "
Cupcake tudi jaz nestrpno cakam. "Ovir" z virtualno tipkovnico se znebis tako, da za SMSe instaliras "Chomp SMS", ki ima tudi auto-rotate, Browser pa nadomestis z "Steel", ki ima prav tako obe funkcionalnosti.
"In se hardver (T-Mobile G-1) je zelo slampasto narejen... kar me cudi, saj je proizvajalec HTC, ki dosedaj ni bil znano po tako nedodelanem hardveru... Plastika skriplje ze, ko ga samo malo postrani pogledas
... "
Tu se pa popolnoma strinjam - ne vem zakaj je bilo treba ta cuden nacin odpiranja delat - kaj je narobe z dvema drsnikoma!?
Mene pa moti to, da ne morem nabaviti - recimo - DocumentsToGo, ker se prodaja samo preko Marketplacea, ki pa dela z paid aplikacijami samo z USA modeli (moj je UK)... Touchdown mi je ratalo nabavit, da mam sinhronizacijo z Exchangeom, ampak dokumentov pa se vedno ne morem gledat! :S
Aja, pa vrhunec kretenizma - da lahko aplikacije instaliras samo v pomnilnik telefona in da tethering ni mozen, ce nimas Rootanega telefona (potem lahko tudi aplikacije na SD dajes), ampak se ti pa OS ne updata vec avtomatsko :S
No, jaz sem kolebal med iPhone in G1, pa je G1 zmagal zaradi fizicne tipkovnice.