operacija Labrador

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Prvič slišim, kdo ve kaj več?

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Labrador

https://hr.wikipedia.org/wiki/Operacije_"Labrador"_i_"Opera"

Citat:
Operation Labrador was a false flag operation carried out by the Yugoslav Air Force's Counterintelligence Service (KOS) in the Croatian capital city of Zagreb during the early stages of the Croatian War of Independence. It was devised as a series of terrorist attacks intended to create an image of Croatia as a pro-fascist state. Two bombings were carried out on 19 August 1991, with one at the Jewish Community Centre and a second near Jewish graves at the Mirogoj Cemetery; there were no casualties. Additional attacks targeted the national railway network and were designed to implicate the Croatian President. Operation Labrador was complemented by Operation Opera — a propaganda campaign devised by the KOS to feed disinformation to the media.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.994
6.220
113
blizu močvirne prestolnice
Nič novega. Hrvate se je hotelo oziroma se jih še vedno hoče označiti kot fašiste, pa čeprav so ujeli na laži tako partijce, kot en veliki narod.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Torej je tudi svastika na fuzbalu delo KOSa, on fuzbaler, k se je drl takrat je tud KOSovc. Vsi incidenti na fuzbalih so podtaknjeni. Thompson in vectisocglava U mnozica pa so placanci ...?

Razlozi to se Platiniju.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113

Am...v bistvu sem se z domobranci in partizani dokaj neobremenjen...nimam casa se za politicne neumnosti pri sosedih. Verjamem da ga t.i. ustasi jemljejo za svojega, mozno tudi da ima kak komad v katerem spodbuja to ideologijo. Ima pa ene par dobrih popolnoma apoliticnih komadov. In to sem zelel povedat. Ce si pa ti tko j.ebeno obremenjen z lokalno/nacionalno politiko v polmeru 500km ti pa ne morem pomagat.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.405
113
Pomurje
Seveda sem jaz obremenjen. Ta ustaš ne sme nastopati po EU, ker sem jim jaz tako narocil.

Me ne moti, da poslušaš, tebe pa naj ne moti če je resnica takšna kot je.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Ocitno se ne razumeva. Njegovih komadov, ki naj bi bili ustaski, sploh ne poznam. Poznam neke tri ali stiri komade, ki so pac dobri. Ozadja njegovega oznacevanja za ustasa pa ne poznam. Potem takem je pac bora Ðorđeviæ cetnik in je treba iz programa umaknit komplet vso diskografijo Riblje corbe?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
sej bora je četnik:) celo pluval je proti slovencem (beæki konjušari...) ampak njegova muzika je pa dobra (in določeni komadi so politično obarvani... )

thompsonovega ustvarjanja pa ne poznam...

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Tomson je HDZjev placanec. Marioneta za podpihovanje narodne zavesti in identitete. ki pa jo Hrvatom resda ne manjka..

Enostaven trik politike spodbujanja crednega nagona. Tako tradicionalen in kozervativen narod kot Hrvati pa seveda naivno in pateticno trzajo na vsako finto..