Open Office

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.207
113
Celje
Da se delati. Treba se je mal navaditi. Kakšnih vrtilnih tabel pa ne boš delal. Tudi kakšne formule narejene z MS občasno ne delujejo. Za dopise pisat je pa ok.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jst sem dol potegnu. Pa trenutno se z nemščino igram, ima tolk slab spell cheker, da sem raje potegnu pravi office potem dol.

3/4 besed sploh prepoznalo ni, MS je pa odličen glede tega.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lepo se da delati, "vse" pozna.

Da se razumemo, za moje delo.

Pisanje dokumentov, minimalno oblikovanje, shranjevanje pdf, podpora formatom, deluje vidim izjemno hitro, pregledno, domač izgled iz starih wordov.

In brezplačen...

Ne vem, če ne bom začel s tem.

Ker MS Office novi je debilen.

Imam nekaj predlog.

Prej sem kliknil v wordi novo-predloga in jo izbral.

Zdaj je to v novem wordu "neznano" kje, sem si naredil povezave na namizje od dokumentov.

Izgled novih wordov je katastrofalen, tisti zavihki mi kar nekaj "skačejo", iščeš ukaze, večina ki so na voljo vidnih je brezveznih.

Preveč je pogovornih oken, ko kaj shranjuješ in podobno.

Bom malo probaval.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.552
969
113
Što je đabe i Bogu je drago.

Uporabljamo vsi v firmi. Začeli z Open office, sedaj smo že 6-7 let na Libre. Korenine obeh so bile nekoč skupne.

M$ od nas ne bo obogatel.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.580
4.508
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Ker MS Office novi je debilen.

Imam nekaj predlog.

Prej sem kliknil v wordi novo-predloga in jo izbral.

Zdaj je to v novem wordu "neznano" kje, sem si naredil povezave na namizje od dokumentov.

Sem imel enake probleme pa sem uspel zrihtat.

Sem nekaj pisal TUKAJ

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.717
3.335
113
OpenOffice počasi zamira. Nazadnje posodobljen enkrat lani. LibreOffice pa ima kar solidno posodabljanje. Preizkusi še to.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Uporablajm LibreOffice. Trenutno verzija 5. In Calc (kao Excel) celo pozna pivot tabele.

Vizualno je uzgled bolj otročji, ostalo pa na prvi pogled klon openoffica.

Openoffice naj ne bi več razvijali al kaj?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
To je fork OO, ki so ga naredili, ko je Oracle kupil Sun. Večina originalnih razvijalcev OO sedaj dela na LO. Oracle ej pa predal OO Apache fundation. OO se sedaj razvija bolj počasi. LO vljučuje popravle iz OO, obratno pa ne.

I

Izbrisan uporabnik #488

Od česa pa živijo tile? pri Libreoffice vidim možnost donacije...a vseeno.

Zakaj je to free
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.120
4.090
113
Free je za to ker gre par zanesenjakom ki znajo programirat na kuraz da M$ prodaja tajnicam in starim mamam Office po 100 EUR na kos in še to z vsako verzijo nekaj zaserjejo da se potem stare mame in tajnice hudujejo.

Druga stvar pa je da je OO in sedaj LO dokaj široka skupnost ki "zahteva" in "uveljavlja" odprte standardne dokumentov. Torej besedilo/tabela/predstavitev pisana v XX orodju bi se morala odpreti enako v YY orodju, kar vemo da z M$ dokumenti ne gre ker nihče ne ve kako so strukturirani (niso po standardu).

Sam sem uporabljal OO in sedaj LO od vsega začetka in stvar je zame povsem zadovoljiva. Preproste dokumente ipd. se da BP izvažat tudi v Word/Excell/... in se odpirajo enako. Kar je bolj "cloud based" (uporablja in ureja več različnih uporabnikov) je pa najbolje dat v Google docs. Ko pridemo do resnih zadev bi pa itak vsak resen uporabnik moral poznat LaTeX. Skratka M$ Office paket bo slejkoprej zgodovina.

I

Izbrisan uporabnik #488

MS očitno tudi z izgledom in funkcionalnostjo trudi, da bo zgodovina.

Kot je nekdo napisal, vsaka nova verzija ima par dodatnih klikov za isto opravilo kot prej.