Open office

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Se da v Open Officu genaralno spreminjati pisavo s tem, da besedilo ni delano s stajli. Imam knjigo debelo 600 strani in me je groza da bi to morala delati ročno.
Je pa seveda besedilo polno odebeljenega texta, pa kurzive ... uglavnem šarano. Ne morem kar označit vse in spremenit, ker potem gre tudi vse oblikovanje ...

help me
cry12bpy.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.167
4.150
113
Kam gre oblikovanje? Imaš vse v isti pisavi? Če ja potem samo ctrl+a in zamenjaš stil pisave, popravilo bo samo stil, velikost, barva, in ostali parametri ostanejo kot so.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
še neki me zanima

V dokumentu (.doc) so delani popravki (vidim staro in popravljeno verzijo hkrati - stari text je črn, popravki pa so obarvani zeleno) in sedaj ko jaz ta .doc uvozim v InDesign mi teh popravkov ne upoštev oz. mi uvozi vse:

primer: disdtribuiranem (S tem da je črka S podčrtana, črka D pa prečrtana. Se pravi, da je črka S bila dodana, črka D pa se mora izbrisati.)

Torej jaz v InDesignu vidim disdtribuiranem namesto distribuiranem

Upam, da veste kaj me muči. Poskusila sem shranit/uvozit kot .rtf pa tudi ni OK.

help me again

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
450
83
zgolj ugibam:
kaj če klikneš "accept all changes" oz. nekaj podobnega in potem uvoziš v indesign?