Opel Astra Cabrio, nakup

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.128
113
Titograd
Kake posebnosti pri nakupu, kaj je treba paziti? Peljal je še nisem, samo sedel sem v eni, pa mi je vsaj na prvi vtis super. Izkušenj s kabriji sicer nimam, pač imel bi nekaj s trdo streho (ne zaupam mehki stehi v povezavi s vandali).

Sicer 85 kw motor samo (generacija 2005- 2010), ampak bi bil vsaj 50% za po mestu, dirkač neki tudi nisem, tak da bi verjetno bil dovolj.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Načeloma večjih problem ni. Strehe naj bi tudi kar dihtale. Preveri samo, da je bil vpoklic narejen, so en del mehanizma na strehi menjavali. Motor je bil meni vsec, zna pa po mestu malo zejen bit. Pa vsaj ni taki pussy wagn ko pugiji... :evil

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.128
113
Titograd
Pugiji mi niso všeč. V bistvu mi je še všeč VW Eos, ampak mi je malo predrag, škoda ker bi bil TSI motor tapravi. Pa slišal sem da so imeli nekateri tudi probleme z strehami. Kaj več pametne izbire pa ni, Megane je baje bil dokaj problematičen.

Mislim da se glede vpoklicev da videti tudi na netu, obstaja (obstajala) ena stran glede tega, ampak se pri najboljši volji trenutno ne spomnim imena.

Si vozil kabrija s tem motorjem ali navadno Astro? Ker v navadni bi naj baje bil isti motor malenkost živahnejši.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.307
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Si vozil kabrija s tem motorjem ali navadno Astro? Ker v navadni bi naj baje bil isti motor malenkost živahnejši.

...kar sploh nebi bilo presenetljivo glede na to, da so cabrio variante običajno težje od navadnih.....

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ta motor je za ta avto prešvoh tudi če nisi dirkač, premakne se dobesedno nikamor, poraba pa nad 10l. Avto ima čez tono in pol, to pač terja svoj davek. Vzemi 1.8 16v ali še raje 1.9 CDTI 150hp.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.128
113
Titograd
Ne, dirkač nisem, sem lepo na izi
smile-1.gif
se bom pa vseeno probal zapeljati s takim motorjem (zdaj vozim 80 konjev, can't be worse), glede obeh močnejših motorjev pa.... če že, bi raje vzel dizla ker je močnejši in manj pije, vprašanje pa je zvok, da ni malo preveč "traktorski" za odprto streho?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Še bolj kot pospešek zna biti kritična poraba zaradi potrebe po konstantnem priganjanju, da se bo avto kam premaknil. Najboljše res, da greš sprobati dizla, kolikor sem na hitro preletel a.net so cene tako ali tako tu-tu?

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Če gledaš astro H twintop se lahko zmeniva pa greš z mojo en krog (dizel 1.9 150hp)
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
pa zadaj prtljažna vrata malo odpri, da bosta vohala kako lepo izpuh diši.
skratka; če boš kupoval dizla preveri, koliko se ga vonja pri odprti strehi.
ali pa sjtv vprašaj ki je enkrat o tem pisal (mislim da ravno pri eosu)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.128
113
Titograd
Ja ja, za Eosa 2,0 TDI sem bral test, ampak mi je kar poznan ta traktorski zvok, ni za odprto streho to. Ne vem pa kak je glasen Astrin CDTI, na vonj auspuha pa nisem niti pomislil, se vidi da nimam izkušenj
smile-1.gif

Bencinarji niso niti bistveno dražji od dizlov, vsaj to kaj vidim na avto.net.

@ErrikDJ: iz kje si?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
No, da ti povem iz prakse.
Cabrio ni za šmekat po mestu pri +40 stopinjah (to delajo tisti, kateri se pripeljejo do kafiča in pol ključe na mizo...). Takrat imaš streho gor in klimco kuriš. Torej ti ne bo smrdelo, treslo in grmelo bo pa isto kot v klasičnem dizlu.
Pogojno po AC in pa seveda izven mesta pa lepo strehco dol in takrat dizel ni več glasen (saj boš lepo lagano kruzal in ne tišal do rdečega), smrdelo ti pa tudi ne bo, saj se boš premikal naprej
wink-1.gif
.
Toliko o tem...

PS: Če se boš večinoma fijakal po mestu pol vzemi bencinca.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.128
113
Titograd
V vročini bi definitivno laufala klima, avto bi pa kupil zato ker ga jaz želim, kaj si kdo drug misli mi dol visi. Nisem tak tip človeka da se bom s tem duval.

jello

Guru
22. sep 2008
10.276
3.912
113
Podpis pod tisto glede vročine v mestu. Letos recimo drugo polovico avgusta ni šans da zdržiš z odprto streho, sploh če imaš dolge hlače (črne ali kavbojke). Pred tem je bil pa večinoma dež.
grims-1.gif

Sem pa en teden vozil saaba cabrio z 1.9 TiD (kar je bolj ali manj isto kot oplov 1.9 CDTI, v glavnem Z19DTH motor), pa me dizelski hrup niti malo ni motil, je pa za moje pojme letel kar spodobno (v kombinaciji s 6 stopenjskim menjalnikom).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Megane je baje bil dokaj problematičen.

Kolega ima Megana cabria, pa nisem slisal nobenih pripomb. Seveda en primerek ne zagotavlja, da so na splosno dobri ...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Megane je baje bil dokaj problematičen.

Kolega ima Megana cabria, pa nisem slisal nobenih pripomb. Seveda en primerek ne zagotavlja, da so na splosno dobri ...

Jst sem ga imel 2 leti, tudi brez težav. Bil pa je diesel.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.128
113
Titograd
Sestrična ga je imela od novega, prodati ga ni mogla pa ga je prodajala ful ugodno, pa skozi je mela kake manjše okvare na avtu ki so ji požrle živce. Na netu sem pa tudi prebral da je bolj češko skupaj sestavljen in da je predvsem elektrika kar problematična. Ne bom tvegal, pa tudi Astra mi je bolj všeč.