V soboto nas je pot zanesla v Avstrijo in sicer tja do Dunaja. Ker je ženski del družine navalil na razprodaje mi je ostalo veliko časa za ogled tehnične ponudbe. Vzel sem si ga in šel opazovat ponudbo navigacijskih naprav. Tako sem obiskal večinoma Mediamarktove in Saturnove poslovalnice, ki jih imajo. Najprej mi je padla v oči cena Nuvija 3590LMT, ki je bila 309,90€ med tem, ko pri nas v našem Big bangu stane, reci in piši 399,90€. Drugo kar sem opazil, pa je izredno majhna ponudba izdelkov znamke Garmin, med tem, ko prevladujejo in to občutno znamke Becker in Tomtom. Tomtom bi naj bil N°1 v Evropi, vendar mene osebno ne pritegne. Prvič je zelo majhno število modelov, ki imajo Livetime map update (LMU), drugič, pa imajo TMC brezplačen zgolj eno leto in to tudi pri najdražjih modelih in tretjič slabo pokritost bivše YU. Sta pa mi v oči padla modela BECKER READY 50 LMU 192,49€(oskarveliki) in BECKER PROFESSIONAL 50 LMU ,ustavil se bom pri slednjem, ki ga pri nas dobiš za slabih 242€ (oskarveliki). Ima denimo vse kot Nuvi 3590LMT.Brezplačen LMU in TMC, tudi v SLO. V oči mi je padla funkcija recimo, ko na zemljevidu med točko A in B izbereš odsek katerega se naprava izogiba. Potem je zanimiv prikaz prometnih zastojev v točno določenem dnevu in uri na določenem področju. Izbereš dan v tednu, nato še uro in imaš na zemljevidu označeno kakšno je statistično stanje prometa v tem času. Ima tudi glasovno ukazovanje. Izračunavanje route in izrisovanje zemljevida je bilo hitro. Vsi Beckerjevi modeli imajo tudi SLO menu in izgovorjave. Testi so pokazali za oba modela Sehr Gut. Počasi več nisem prepričan, da je Garmin oh in ah. Becker ima karte Navteq.Sedaj, pa me zanima vaše mnenje in predvsem zakaj, vsaj v Avstriji več ne prevladuje Garmin, ampak zgoraj našteti znamki Becker in Tomtom.
BECKER-PROFESSIONAL-50
BECKER-READY-50-LMU
BECKER-PROFESSIONAL-50
BECKER-READY-50-LMU
Nazadnje urejeno: