one-way mission on Mars...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.134
-8.786
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Zakaj se mora pa jest5 umiriti? :S

No, ko govorimo o verjetnosti zivljenja... http://en.wikipedia.org/wiki/Drake_equation
Za zelo lepo razlago zgoraj omenjenega pa: https://www.youtube.com/watch?v=0Ztl8CG3Sys
Plus tole http://en.wikipedia.org/wiki/Rare_Earth_hypothesis

Po Nasini vcerajsnji objavi... Mnja... Nisem ziher, da bo tole se dolgo relevantno
smile-1.gif
Hja, samo ta objava je v začetku več obljubljala, kot se je izkazalo na koncu-torej da se je šlo le za prilagoditev že obstoječega življenja na nove razmere. Ni bilo vzporedne evolucije. Tako da ta hipoteza bolj kot ne še trdno stoji. Le pogojno je en element več v igri

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ker uporabnike zmerja z govnom in podobnim???

Bi človek mislil, da si že podal prijavo zaradi žaljivih komentarjev...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.134
-8.786
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ker uporabnike zmerja z govnom in podobnim???

Bi človek mislil, da si že podal prijavo zaradi žaljivih komentarjev...
Saj ne, da je Caplček prvi začel z žalitvami

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

No, ko govorimo o verjetnosti zivljenja... http://en.wikipedia.org/wiki/Drake_equation
Za zelo lepo razlago zgoraj omenjenega pa: https://www.youtube.com/watch?v=0Ztl8CG3Sys
Plus tole http://en.wikipedia.org/wiki/Rare_Earth_hypothesis

pa se to. http://en.wikipedia.org/wiki/Fermi_paradox

zivljenje v vesolju je povsem verjetno, celo logicno, vendar mocno dvomim, da so kaksna visje razvita bitja v nasi "blizini", kaj sele, da so inteligentna. mislim da smo v tem delu vesolja sami in da bo tako se dolgo ostalo. verjetno ne bomo nikoli vzpostavili stika s kaksnim "tujim" inteligentnim bitjem.

sicer pa, zakaj bi, itak mamo dost dela sami s sabo
rolleyes-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
usa bo kmalu zmanjkalo terena za vojne delat.
smile-1.gif

no, sicer smo zdej čist zašli iz teme...

tema je bila, ali bi šli na tako pot?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če smo edina inteligenca v celotnem vesolju? Mogoče. Lahko ja ali pa tudi ne.
Smo pa gotovo edina inteligenca daleč naokoli, to je pa zelo sigurno. Zakaj? Zato ker da bi se hkrati razvili 2 ali več intelicenc je glede na starost vesolja praktično nemogoče. Če pa bi bila katerakoli inteligenca samo 1000let razvoja pred nami, bi se njena aktivnost videla daleč, daleč naokoli.
Verjetnost, da bi bili enako razviti kot mi je zelo mala.
Verjetno bi bili milijon let pred ali za nami.
Torej se ali praskajo po jajcih na nekih stepah X parsekov daleč, ali igrajo z nami kot kunci (pod predpostavko, da smo jim zanimivi).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

V bistvu je moje mnenje nekje na sredi med vajinima.

Po eni strani se mi zdi praktično neverjetno, da bi bi življenje (tudi inteligentno) obstajalo samo na Zemlji. Vesolje je prostrano in energije v obliki zvezd je ogromno.

Po drugi strani pa se je treba vprašati, zakaj še nismo v stiku z zunajzemeljsko inteligenco (na tem mestu predvidevam, da nismo in razne UFO ideje dajem na isto polico s prikazovanji Jezusa, Elvisa in Telebajskov).

1. Smo povsem nezanimivi za druga inteligentna bitja.

2. Svetlobna hitrost ni meja, katere preskok bi bil stvar nekaj znanstvenih odkritij po cepitvi atoma, ampak resen problem vsakršne inteligence. Slednja je posledično povsem omejena na par parsekov. Malce več s pomočjo radijskih teleskopov, ampak po drugi strani tudi mi samo "poslušamo" in bolj malo "oddajamo".

3. Inteligenca je slepa veja evolucije. Vsak pojav inteligentnih bitij na planetu vodi v razvoj znanosti in tehnologije, ki slejkotprej privede do razvoja sredstev, s katerimi se lahko zelo učinkovito uniči vse življenje na tem planetu.

Sploh tretja varianta mi je neverjetno zabavna in tragična obenem in ne morem mimo tega, da se mi zdi še kako verjetna.

B81

22. jul 2007
37.864
11.089
113
KSZ

Sploh ne morem verjet, da povprečno ali nadpovprečno razgledan človek verjame, da je Zemlja edini 'inteligentni' živi planet...vesolje je za dve starosti Zemlje starejše od nje, a mi pa bi bili edini. Verjetnost, da je življenje še drugje? Sigurno večja, kot verjetnost, da življenja drugje ni, glede na to, da rek - daleč naokoli - v vesolju sploh nima pomena...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Življenje (tako, bolj razvito), najbrž je še kje v vesolju (navsezadnje, v vidnem vesolju je najmanj 70.000.000.000.000.000.000.000 zvezd glede na Wikipedijo), ampak gotovo je zelo daleč od nas, vsaj tisto, bolj razvito od nas. Ker če ne bi bilo, potem bi lahko že kaj pokalo. Jaz se teh vesoljčkov ne bi želel preveč, zna biti, da če pridejo mimo, nas pohodijo kot mravlje. Saj veste, Vogoni pa intergalaktične obvoznice ...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja.... kaj pa če bi se izkazali kot veliki naravoljubci? in bi vse swapm loggerse, pa vse deathlyest catch ukinili???

pa recimo, da bi si želeli navezat normalni stik? A bi bili mi, kot človeštvo, to uresničit brez nasilja???

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
hja.... kaj pa če bi se izkazali kot veliki naravoljubci? in bi vse swapm loggerse, pa vse deathlyest catch ukinili???

pa recimo, da bi si želeli navezat normalni stik? A bi bili mi, kot človeštvo, to uresničit brez nasilja???

dej ne bod prpa...kar naj pridejo, pa da vidmo, kdo je bolj zajeban!!!!
10.gif

B81

22. jul 2007
37.864
11.089
113
Valda, ne morejo se z nami zabavat, smo le neka napredna rasa, ki potrebuje pol leta potovanja za par svetlobnih minut oddaljenosti..
hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Ne Star Trek gledat preveč. Če ima nekdo tehnologijo priti s kake druge galaksije, ima verjetno tudi tehnologijo uničit planet s pritiskom na gumb. Da bi bili pa po naravi miroljubni pa tako ... Ne vem no, evolucija ne dopušča napredka brez nasilja.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Men je pa najbolj verjetna teorija ,da je enkrat en preslabo plačani alienski capl iz spacešlepera ,izpraznil stranišče tam kjer ne bi smel in evo nas ,boljši pol res ne mormo bit ,glede na to iz česa smo se razvili.
tongue-1.gif

....pa še lažje zastopim obstoj osebkov ,kot so npr.na alterju ,jest5 in evrofil...
evil.gif

bi pa predlagal jest5-tu enosmerno solo karto na mars ,da bo enkrat zares postal to,kar misli da je že ,.....najpametnejši na planetu.
(pravjo ,da tam ne živijo niti bakterije....drgač.....
sprasujem se.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.134
-8.786
113
Te globoko žre, da si neizobražen, leni gnoj ane?
rolleyes-1.gif

Saj nekako te poizkušam razumeti. Težko ti je na svetu, kjer so vsi boljši od tebe