one-way mission on Mars...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.480
5.681
113
Pol pa kaj? Tabletko cianida?
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.055
113
pri taščici
sem preprican da bi se za pameten denar nasle kamikaze. Preedvsem kaksni z neozdravljivo boleznijo.... Jaz sem ze med njimi, ne vem pa kako bi svojci to sprejel

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
samo kaj ti ta denar koristi na marsu
grin1.gif

se vedno ne razumem kaj dobrega bi s tem naredil za clovestvo. Vesolje je mrtvo in pika. A je tako tezko to razumeti? Isto, kot bi sredi poletja iskal sneg, se cudil zakaj ga ni in posiljal rakete v oblake
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.864
11.089
113
Ja kaj le... altruistično mišljenje bi bilo, da bi denar zapustil npr. svoji družini...

B81

22. jul 2007
37.864
11.089
113
To je zato, ker še nisi bil blizu restarta
grin1.gif

Anyway, je kje napisan strošek potovanja ali je problem v čem drugem? Kako si mislijo to sploh izvest?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.704
3.952
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
se vedno ne razumem kaj dobrega bi s tem naredil za clovestvo. Vesolje je mrtvo in pika. A je tako tezko to razumeti?
Evo ravnokar si sam sebe proglasil za mrtvega. Si namreč del vesolja. Ampak je še huje. Odgovarja ti tudi (po tvoje) mrtvec.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
sem preprican da bi se za pameten denar nasle kamikaze. Preedvsem kaksni z neozdravljivo boleznijo.... Jaz sem ze med njimi, ne vem pa kako bi svojci to sprejel

res verjameš, da bo na tako misijo šel bolan človek, depresiven in akj vem kaj. takega pobereš v zaporu in pika.
išče se fit model, ki bo zdržal prvih deset let osamljenosti..in potem še naslednjih 20. ne pa en k se bo obesil še pred mimoletom lune

verjetno gre pa gor tipček pa pičkica. jebade do amena

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Torej misliš, da je v celotnem Vesolju življenje prisotno samo na Zemlji? Ali sem te narobe razumel...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
No sej, otroci tudi se verjamejo v bozicka...
smile-1.gif

ja sej, kje pa piše, da bi moral iti iskat življenje? pomoje bi bolj šel raziskat klimo, podnebje, pač pogoje za življenje, ker se tok trudijo enkrat gor pridit.
Verjetno ne bi kr tko pošiljali prostovoljce, a ne?
Sicer pa, od kje teb, da je vesolje mrtvo??? kako smo pa mi nastali potem???

pa sej pomoje ne bi šel sam gor. Zihr bi bila ekipa 5 ljudi. Vmes kakšna mami, da se še kakšnega naslednika vmes naredi, in potem lahko potujejo še dlje...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.134
-8.786
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Torej misliš, da je v celotnem Vesolju življenje prisotno samo na Zemlji? Ali sem te narobe razumel...
Možnost, da ni nikjer drugje nič vsekakor je.
Vendar kaj zelo primitivnega bi se mogoče kje našlo. So pa zato možnosti za karkoli inteligentnega strahovito majhne.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
So pa zato možnosti za karkoli inteligentnega strahovito majhne.

Ne vem, če imamo dovolj podatkov, da bi lahko kakorkoli resneje ugibali o tovrstni verjetnosti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.178
16.449
113
v bistvu je ravno nasprotno... glede na to koliko je veliko vesolje (oz. koliko pač vemo o velikosti vesolja) so ugotovili da mora biti v bistvu ogromno takih planetov kot je Zemlja in posledično nekje mora biti še življenje... tudi če se ob tem upošteva da so le-ti planeti edini možni za življenje (kar seveda pomoje spet ni res, sigurno so še kje možne kakšne drugačne oblike v drugačnih pogojih, nam se pa tudi sanja ne o tem)...

bottom line - no way, da je edino življenje v vesolju samo tu pri nas.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.178
16.449
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

zakaj tako misliš? pomoje je pa strahovito veliko možnosti, da smo mi fakin' nerazviti.. sploh glede na to kako mladi smo (mi kot človeštvo plus Zemlja kot planet) v vesoljskem času.......

jest5

Guru
18. avg 2007
26.134
-8.786
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

zakaj tako misliš? pomoje je pa strahovito veliko možnosti, da smo mi fakin' nerazviti.. sploh glede na to kako mladi smo (mi kot človeštvo plus Zemlja kot planet) v vesoljskem času.......

Ker za razvoj česa takega ni dovolj le planet na pravem mestu
smirk-1.gif
ampak se mora poklapati več miljard različnih spremenljivk.

Že to, da se po nekem naklučju sama od sebe spaca skupej mulekula, ki zna samo sebe replicirati je malo verjetno. In od take kopirajoče mulekule do primitivnega življenja je še dolga pot. Od tam do česa podobnega inteligenci pa še veliko večja.

P.S. Zemlja kot planet je že skoraj v srednjih letih, glede na vesolje
tongue-1.gif