on-line ankete

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kje se dobi kakšne tiste ankete, k jih folk tukaj objavlja. Imam eno anketico za speljat, pa bi poslal link ljudem, k bi glasoval...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok... še eno dodatno vprašanje... a je možno, da bi v fb na zid dal kodo, k bi pokazala anketo? al pa da bi "prijateljem" poslal zs v katerem bi bila anketa?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.309
2.114
113
Emona / Carnium
Na zid daš lahko katerikoli link, ki bo potem viden tvojim prijateljem, ki niso izklopili prikaz tvojih objav na lastnem zidu. Če želiš, da povezavo do ankete na zidu vidijo le določeni prijatelji, potem naredi novi seznam prijateljev in vanj grupiraj posameznike. Na objavljeno povezavo do ankete (na tvojem zidu) pa tik pred objavo določi, kdo (Prijatelji, seznam po meri....) lahko vidi objavo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no evo, zdele se igram z enko. nisem si mislil, da je tako zakomplicirano...

zdej, sm dal link na fb, sam ko kliknem nanj, mi kaže, da je anketa zaključena...

kje bi videl rezultate ankete?? pod analiza nič ne najdem!

mistique

Guru
16. jun 2009
14.309
2.114
113
Emona / Carnium
Moraš jo aktivirati. V zavihku Objava klikni na Aktiviraj.
Je pa 1KA res malo konfuzna ko jo prvič vidiš. Omogoča številne nastavitve, ki pa za pridobitev rezultata načeloma niso pomembne.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a se kej spoznaš na fb?

pred časom sem ustanavljal eno skupino, pa sm jo tko ustanovil, da je čist ločena od mojega profila. Ker če zdej kliknem ustanovi skupino, je skoz pod mojim profilom prikazana... niti ni več kategorij čemu je namenjena, opis, lokacija... in še vedno, ko grem na uno tastaro, jo odpre kot nov profil...

a so to kej spremenil, al sm jest mal zabluzil??

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.309
2.114
113
Emona / Carnium
Ravno včeraj so spremenili izgled in funkcionalnost FB strani (Fan page). Pri skupinah pa je (vsaj pri meni) vse po starem.
Pri FB je tako, da večje spremembe (kot so izgled profila) najprej ponudijo kot opcijo oz. določijo neko prehodno obdobje, potem pa jih enostavno vsilijo oz. implementirajo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah pišuka no... ne vem, kaj potem delam narobe!

a ti, če daš ustvari novo skupino, te vpraša le po imenu skupine, in kar nujno moreš enga člana dodat, potem lahko pa še tip določiš, a je zaprta, javna, skrita... to so vse opcije, k jih meni ponudi... kako imaš ti?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.309
2.114
113
Emona / Carnium
Drži. Potem imaš še nekaj nastavitev, ko je skupina ustvarjena. Stvar so očitno poenostavili.

Če bi rad obvestil čimveč ljudi o npr. dogodku, potem naredi skupino. Vsak član namreč lahko v skupino povabi svoje prijatelje in tako se "novica" hitreje širi.
Pri Fan page-u tega ne moreš narediti in je bolj ustrezen za promocijo kakšne storitve, izdelka, znamke ali kaj podobnega.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok...

sem ustanovil skupino, samo ne vem, zakaj se prikazuje kot podstran v mojem profilu? prav tako ne vidim opcije "pošlji sporočilo vsem članom"... in ostalih opcij, k so pri uni skupini, k sm jo prej označil...

kakšna je razlika med skupino in fan-pageom?

vidiš, zgoraj je nova skupina, spodaj pa tastara. jest bi rad, da takole izgleda? a je to nemogoče, oz. je to posledica "posodobitev"??

1131057-fb3.jpg

Priponke

• 1131057-fb3.jpg
    1131057-fb3.jpg
    40,9 KB · Ogledi: 105
Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.309
2.114
113
Emona / Carnium
Glede prikazovanja v profilu, nastavi tako Show this group in home navigation: Never v nastavitvah skupine.

Zdaj imaš možnost klepetanja s skupino (člani). Predvidevam, da objava sporočila na zidu skupine, to objavo prikaže na zidu pri članih skupine. Torej očitno ni pošiljanja sporočil. V skupino ne vabiš ampak dodajaš (se ne spomnim, če je bilo prej tudi tako).

Razlika med FB skupino in stranjo

mistique

Guru
16. jun 2009
14.309
2.114
113
Emona / Carnium
Tudi, če se da spremenit izgled skupine, to ne bo dolgo trajalo, ker kot sem že povedal, FB slej ko prej uveljavi novosti in starega izgleda ni več mogoče uporabljati.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sm dal na never, pa še vedno kaže v mojem profilu. sm tud na novo naložil fb, pa je še vedno isto... kaj če bi preimenoval tisto tastaro skupino, pa jo uporabil za to novo? hm...

hja... močno so zakomplicirali.... tud v tistem članku piše, da pošiljanje ni več mogoče... da se pa da neki spremenit fan page v kodi, sam tam naprej pa nisem več razumel zakaj se gre...