OMV odhaja ...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Nacionalistični butlji dajete preveč poudarka na nacionalnost. Grozno, da se z nacionalizmom ukvarjate še pri gorivu, kjer je hudičevo težko določiti celotni izvor in celotno lastništvo enega velikega sistema.
Vsekakor priporočam, da ne jeste izdelkov iz pšenice v Sloveniji. Verjetno je madžarska.
Je pa ni nacionalistično. Dokler imam na izbiro "slovensko" gorivo, dam dnar raje našim in v naš proračun.

Če izbire nimam, tankam, koristim usluge itd., kjerkoli pač že.

• Haha
Reactions: Pepe

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
V teoriji ja.
V praksi pa hrvaško gorivo ni ravno na dobrem slovesu. A je to upravičeno ali ne, ni moj problem.
Kaj pa ta varianta (poslovna): ko bo MOL prevzel OMV, bo dal na naš trg najboljše gorivo, boljše od Petrola. In seveda to podkrepil z reklamno akcijo... Da ljudje "navalijo"...
Koliko časa bo trajalo, preden da potem na trg slabše (njihovo standardno) gorivo, pa je vprašanje...
Jaz nisem imel nikoli problemov z gorivom v Hrvaški... Mogoče imam srečo...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Kaj pa ta varianta (poslovna): ko bo MOL prevzel OMV, bo dal na naš trg najboljše gorivo, boljše od Petrola. In seveda to podkrepil z reklamno akcijo... Da ljudje "navalijo"...
Koliko časa bo trajalo, preden da potem na trg slabše (njihovo standardno) gorivo, pa je vprašanje...
Jaz nisem imel nikoli problemov z gorivom v Hrvaški... Mogoče imam srečo...
MOL je že sedaj v vzhodni del Slovenije vozil gorivo z Madžarske (vsaj do pred dvema letoma), ki je definitivno boljše od Petrolovega. Predvsem pri t.i. zimski nafti je bila razlika očitna, za poleti je vsako sranje ok.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Glede na infrastrukturo Ine, vedno dobro premislim kdaj bom tankal pri njih oziroma na Hrvaškem.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver
2. jul 2020
5.065
6.613
113
Namreč tankano ob avtocesti, tist bencin mi opazno pije manj, motor pa lepše potegne.

Par mesecev nazaj se je tistim kateri so vodili evidence porabe v Excelu razpredelnica kar sam po sebi spremenila, ko se je izvedelo, da je OMVjev lasten samo 100 oktanski bencin. Ostalo je iz istih cistern. :valjamse:

Ne prodajati bučk, da imaš zaradi boljšega goriva iste specifikacije opazno boljšo porabo. Razlike v pospeševanju tudi ne boš opazil če ni pridobitve 10% konjev. Ali pa imaš izjemno občutljiv G meter v glavi. Podobne bučke kot pri športnih filtrih, kako avto bolj gre, čeprav so izgubljali konje zaradi sesanja vročega (redkejšega) zraka.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
No, seveda se lahko opazi, da motor po nekem tankanju na dolgi poti lepše teče, mirneje, bolj potegne ...
Efekt pa je skoraj gotovo zaradi poti in ne zaradi goriva. Malenkost se verjetno spremeni v motorju, ki dalj časa dela tisto, čemur je namenjen, še več pa v občutkih človeka, ki dalj časa vozi kot običajno. In povrhu še po kaki avtocesti, kjer je običajno krepko manj prometa kot po naših avtocestah.
Drugače pa mislim, da je tifon član skupine MOL.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Pri tankanju je tako, če boš nalil sranje, boš to opazil relativno hitro. Če boš nalil vrhunsko gorivo tega ne boš opazil pri prvem točenju. V osnovi se goriva frizirajo s pomočjo dodatkov. Dolgoročno to lahko vpliva na delovanje motorja, zagotovo pa tega ne boš niti ne moreš opaziti pri prvem točenju.

Pa še nekaj o porabi pri dražjih gorivih. Tukaj se pogovarjamo o razliki do 3%. Vse kar je nad tem je vrhunsko in izjemno redko.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Par mesecev nazaj se je tistim kateri so vodili evidence porabe v Excelu razpredelnica kar sam po sebi spremenila, ko se je izvedelo, da je OMVjev lasten samo 100 oktanski bencin. Ostalo je iz istih cistern. :valjamse:
Pa saj to je že od vsega začetka znano ne samo par mesecev nazaj. Omv že od nekdaj tanka na petrol pipici v lendavi ali kopru

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.

Ne prodajati bučk, da imaš zaradi boljšega goriva iste specifikacije opazno boljšo porabo. Razlike v pospeševanju tudi ne boš opazil če ni pridobitve 10% konjev. Ali pa imaš izjemno občutljiv G meter v glavi. Podobne bučke kot pri športnih filtrih, kako avto bolj gre, čeprav so izgubljali konje zaradi sesanja vročega (redkejšega) zraka.
Pri elektronskem vbrizgu pa še to korigira elektronika in dobiš celga konja (za volanom) več.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jaz med pumpami nisem opazil razlike. Razen da imam do Petrola bližje in manj porabim.
Jebiga, PSA jajc, ki kljub tankanju v Bih in ČG še kar noče guznit.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi