Omrežje 059

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Če je klic na fiksno, potem je cena za klice na fiksno. To, da gor piše, da je imetnik številskega bloka Tušmobil (oz. da je številka pri "Tušmobilu"), pri tem ne igra nobene vloge, ker je številka 0597xxxxx še vedno fiksna. Samo organizacijsko spada pod Tušmobil. Res pa je, da so s tem v Tušu naredili prostor za dodatno zmedo, ker imajo pač v imenu "-mobil", ki je ožji pojem kot "-telekom".
rolleyes-1.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Torej še vedno ne vem nič.

Se mi klic na bivšo Tuštelekomovo številko sedaj obračunava kot klic na Tušmobilovo mobilno številko ali drugače???
Prenos stacionarne v mobilno, kolikor vem ni dovoljen.

Tak klic se ponavadi smatra kot klic v stacionarno tel.številko. Mobilni operaterji, kolikor vem ne delajo razliko, od katerega fiksnega operaterja je tel.številka, razen operaterja T-2. Kar se tiče fiksnih operaterjev, torej klic iz fiksne št. na fiksno št., tukaj pa v večini primerov se dela razlika. Tušmobil (mobilne storitve) razlike ne dela v nobenem primeru, saj so zakupljene enote/minute namenjene za klice v prav vsa omrežja znotraj države.

Torej v tvojem primeru glej ceno klica za stacionarno klicanje oz. poglej, če imaš v svojem morebitnem volumnu storitev zajete stac. tel.št.. Mobilne številke v SLO se začnejo (070,041,040,031,030,064), vse osatlo lahko smatraš za fiksno
wink-1.gif
.

Citat:

Ko so preštevilčili številke se je lepo reklo, da bodo stacionarne številke 01, 02, 03, 04, 05, in 07, mobilne 06, brezplačne 08, plačljive pa 09.

Zakaj APEK tega dosledno ne spoštuje in z dodeljevanjem novih "čudnih" številk dela vedno večjo zmedo???

Najbrž, da zato, da lažje loči med geografskim (01,02,03,...) in ne geografskim tel. blokom (059x, itn.)
rolleyes-1.gif

Sicer pa ja, sedaj je enotno podjetje Tušmobil (Tuštelekom se je priključil)

Lp.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
brezplačne 08
081 je Mobitel M4 Siol telefonija, 089 pa je "premijska" številka.

Saj ravno o tem pišem, da APEK ne spoštuje lastnih pravil, ki so jih napisali, ko se je delalo nesmiselno preštevilčenje(saj ni prineslo nobenega reda).

Ljudje pokličejo na 08xxxxx in mislijo, da je zastonj,...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Torej še vedno ne vem nič.

Se mi klic na bivšo Tuštelekomovo številko sedaj obračunava kot klic na Tušmobilovo mobilno številko ali drugače???
Prenos stacionarne v mobilno, kolikor vem ni dovoljen.

Tak klic se ponavadi smatra kot klic v stacionarno tel.številko. Mobilni operaterji, kolikor vem ne delajo razliko, od katerega fiksnega operaterja je tel.številka, razen operaterja T-2. Kar se tiče fiksnih operaterjev, torej klic iz fiksne št. na fiksno št., tukaj pa v večini primerov se dela razlika. Tušmobil (mobilne storitve) razlike ne dela v nobenem primeru, saj so zakupljene enote/minute namenjene za klice v prav vsa omrežja znotraj države.

Torej v tvojem primeru glej ceno klica za stacionarno klicanje oz. poglej, če imaš v svojem morebitnem volumnu storitev zajete stac. tel.št.. Mobilne številke v SLO se začnejo (070,041,040,031,030,064), vse osatlo lahko smatraš za fiksno
wink-1.gif
.
Citat:

Tušmobil seveda tudi dela razliko in to veliko.

Če imaš recimo paket vesolje imaš brezplačne klice v Tušmobil, drugam pa ne.
Dvomim, da v to spadajo tudi stacionarne številke bivšega Tuštelekoma?

Recimo, da imam jaz neko naročnino, ki mi omogoča zastonj klice na vsa stacionarna omrežja-tukaj mi pa napiše, da je stacionarna številka Tušmobil.
Mislim, da ni človeka(razen parih poznavalcev), ki bi vedel, da je to potem stacionarna številka).

Je pa zelo zanimivo to, da NPCH za isto številko napiše, da je pri Tušmobilu.
Mobitelove informacije, če pokličeš *130*številka # pa napiše, da je številka pri Tuštelekomu;)