Omrežje 059

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Čigavo sranje je to? Tuš, t-2...?

Že pol ure skušam priklicat tušov bowling, iz večih telefonov. Na oni strani ničesar, niti piska, samo tišina. Dokler ne poizkusim z mobilcem in poškilim na zaslon - zveza se vspostavi, sekunde in €€€ tečejo. Se pravi je vsaj nekaj - dobil bom račun za prazen nič.
jezen.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Še naslednjo povej, se pravi 059x, ker tale manjkajoča pove, pri katerem operaterju je številka.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Na Mobitel/Debitel/Izi lahko z *130*številka# preveriš pri katerem operaterju se nahaja vpisana številka.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Hehe, poznam natanko enega uporabnika Tuš Telekoma (oz. karkoli že so po tanovem), pri njih ima firmo in privat, pa nisem od njega slišal nobene pohvale, pizdenja pa precej.

In še tale moja današnja izkušnja... Sicer majhen vzorec, ampak pušča slab priokus. A so res tako levi ali kaj? Mobilna je (upam) pošlihtana bolje ali grejo tudi oni po sledeh Vege???

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Kot so že dejali predhodno, tri mestna niso dovolj za točne podatke o konkretnem operaterja. Šele s štirimi, ponekod celo petimi mesti lahko veš za katerega operaterja gre. Recimo T-2 ima 0590, UPC 0591, Tuš Telekom 0597, ..

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik nightfire pravi:
ne sam klicna je 059 potem pa ostale
SiOL 0599...

Aja, pa Tuš Telekoma ni več. Sedaj so tudi fiksne telekomunikacije pod Tušmobilom.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
To kar delajo s temi številkami je nenormalno.

Človek sploh ne ve več kje je kdo.
0597* in mi napiše Tušmobil.
Dejansko je pa to stacionarna številka(strošek klica na Tušmobil ali pa stacionarno je pa kot noč in dan).
Recimo, da imam zastonj klice v Tušmobil iz Tušmobilove mobilne naročnine, to je pa stacionarna številka, kjer so klici vsaj 10 centov na minuto.

Nekdo bo lepo mislil, da klepeta zastonj bo pa na koncu drago plačal.
A se slučajno motim in se Tuševe stacionarne in mobilne vse obračunavajo enako, ne glede od kje kličeš?

Zblojeno do konca.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Commodore, tolk si pameten, da ti kar škoduje.

Ravno na tej strani sem preveril neko številko in vidim, da je številka pri Tušmobilu.

Na koncu pa na tem forumu preberem, da je številka dejansko stacionarna Tuštelekomova.

Sedaj mi pa povej kaj plačam, če jo pokličem-je to klic v stacionarno omrežje/Tuštelekom ali se mi obračuna kot, če pokličem na mobilno Tušmobilovo???

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Imaš še detelna - 0592xxxxx
grims-1.gif

Že večkrat sem nesposobneže na APEKu kritiziral in jih moram spet.

Zakaj za boga ne dajo vseh stacionarnih številk v obliki 01, 02, 03,.... tretja in morda še četrta številka pa bi določali za katero omrežje dejansko gre?

Sicer pa, če so s prenosljivostjo številk že naredili popolno zmedo naj pa bebci zmešani pri APEKu dovolijo še prenosljivost stacionarnih številk v mobilne
wink-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Če je 0597, je stacionarna in po defaultu od Tuša, če je imetnik ni prenesel k drugemu operaterju. Cena za klice v mobilno omrežje od Tuša pa ni nujno enaka tisti za klice v njihovo stacionarno omrežje (vsaj ne, če kličeš npr. iz T2).

Mislim, da zna biti fora v tem, da so se na relaciji Tuš Telekom - Tušmobil pred časom nekaj reorganizirali. Telekomunikaciske zadeve naj bi šle vse pod "Tušmobil". Zato napiše, da je številka od Tušmobila. Če grem npr. gledat tole:

http://www.apek.si/sl/stevilsk...mp;x=36&y=5

sploh nimajo več na spisku Tuš Telekoma, ker je vse očitno (organizacijsko) pod Tušmobilom.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Torej še vedno ne vem nič.

Se mi klic na bivšo Tuštelekomovo številko sedaj obračunava kot klic na Tušmobilovo mobilno številko ali drugače???
Prenos stacionarne v mobilno, kolikor vem ni dovoljen.

Ko so preštevilčili številke se je lepo reklo, da bodo stacionarne številke 01, 02, 03, 04, 05, in 07, mobilne 06, brezplačne 08, plačljive pa 09.

Zakaj APEK tega dosledno ne spoštuje in z dodeljevanjem novih "čudnih" številk dela vedno večjo zmedo???