Omnia 2

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Dushan pravi:
Jest sm pol leta nazaj tudi kolebal, ali naj nabavim nokio e72 ali samsung omnio 2 in na koncu sem se odločil za slednjo in moram rečt, da mi ni žal!. Čeprav imajo nekateri toliko za povedat čez ta telefon (sploh tisti, ki ga nikoli niso imeli), je na splošno odličen. Na WM sem se hitro navadil, zaslon je odziven, baterija mi pa zdrži 4-5 dni normalne uporabe.

Veliko uporabnih informacij in ROM-ov imate tukaj: http://www.modaco.com/category/410/i8000-verizon-sch-i920-omnia-ii-http-i8000-modaco-com/

Drugače pa kdor hoče slovenski meni, ga enostavno nastavi preko nastavitev (Settings -> General Settings -> Language Change -> Slovenian). Jaz osebno imam nastavljeno na English.

po tem postopko na Setings ne gre ker nima slo jezika
po nadgradnji pa negre niti nadgradnje naredit ko se telefon restarta se ne zažene ponovno in ne naloži novega SW čeprav ga pokaže ko je prikloplen na PC je pa od simobila nevem pa če je odklenjen

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
Eno vprašanje da ne odpiram nove teme
imam omnio i900 malo zabava touch screen na desni strani kak centi od spodaj gor
na njej imam WM 6,5 rom iz modaco aparat pa je še pod garancij.
sedaj pa me zanima ali mi bodo zamenjali touch pod garancijo ali ne zaradi roma ker ni več originalj.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
kako izklopit polnjenje preko USB kabla iz PC-ja? Z drugim kablom, da ne bi bil 5V žica povezana? Ali bi moral imeti nek custom ROM? Pri HTC-ju sem enkrat to opazil, sem imel nek drug kabel (od MP3 predvajalnika) in se ni filal.

Včeraj sem ga update-al preko KIES-a. Še boljše, hitrejše, vsaj zdi se mi...

Kateri ROM je trenutno najboljši oz. najbolj popularen?

Po dolgem času sem zopet na WM, naveličal sem se Symbiana in prav vesel sem za Omnio II. Zaenkrat sem zelo zadovoljen.
Res se mi dopade zaslon amoled, visoke resolucije, velik zaslon 3.7", zdržljiva baterija, dosti bolj kvalitetno narejena od mojih šlampastih nokij, presenetljivo dobra kamera - odlične fotke. Prednosti WM pa tak ne rabim naštevat. Meni ful ustreza.

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
meni pa ne gre omnie 2 nadgradit
naredi vse iz interneta se vgasne pol pa nikamor več naprej
je pa os simobila in odprta
ima kdo kak nasvet kaj bi lahko bilo

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik laksikon pravi:
... kako izklopit polnjenje preko USB kabla iz PC-ja? ....

Saj imaš to opcijo na WM, res ne vem, kaj kompliciraš - odkljukaj pa bo .

LP

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
kako je sedaj z slo jezikom za omnio 2 se jo da naložit doma ali je treba telefon pošiljat na servis

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

No, tudi pri nas doma je pristala in to čisto po naključju... Omnia II namreč. Dragi se zaenkrat še malo lovi, ker je to njegov prvi telefon s full TS, rokovanje je v primerjavi s symbianom kot noč in dan, pa še preveč časa ni imel včeraj, da bi ga začel spoznavati. Zato pa je ženka dobila pomembno nalogo in sicer da mu zrihta, da bo telefon govoril slovensko. Med jeziki, ki jih lahko izberem, so angleščina, nemščina, portugalščina, nizozemščina in še enih par, slovenščine pa ni... Na netu ne najdem ničesar užitnega. Na strani od Janus trade je opisan postopek nadgradnje in s tem pridobitve slovenščine preko NPC Studia, le-ta pa mi napiše, da je zadnji FW že naložen.
Pri mojem Samsungu (B7330) sem potegnila z neta .cab file, ga instalirala na telefon in je delovalo, tu pa nekaj berem o flashanju itd., v kar se pa ne bi preveč rada spuščala, ker nisem ravno vešča teh zadev in se bojim, da ne bi kaj za=bala. Zato bi raje šla po uradni poti, ne vem pa, kako...
Prosim za pomoč!

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
Naredi preko KIESa nadgradnjo pa bo ti dodal slo jezik
nevem če dela preko KIES 2.0 je pa preko starešega šlo brez problema

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hvala za hiter odgovor!
roza.gif

Trenutno downloadam 2.0 verzijo, ko pa zvečer pride telefon domov in ga dobim v roke, poskusim in poročam o rezultatu.
Katere "must have" aplikacije še drugače uporabljate na svojih omniah?
Si je možno na katerem od treh screenov namestiti bližnjice do kontaktov v imeniku, kot to lahko narediš na androidu?

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Fantje, ne me zdaj linčat... prosim...
redface-1.gif
Rabim vašo pomoč in kar nekaj potrpljenja, če bom slučajno postavljala kakšna butasta vprašanja... Prehod iz symbiana na WM pro nam je čista noviteta in smo malo blond, dokler ga ne osvojimo. WM standard na moji omniji deluje čisto drugače, kot tole...
Dajte mi prosim čimbolj enostavno razložit, kako si nastaviš bližnjice do raznih aplikacij na screene (npr. bližnjico do kalkulatora bi imeli na drugem screenu, do File Managerja na tretjem,... Mož je prebral celo bukvo, pa mu ni dala pametnega odgovora. Zakaj, za vraga, bi imel 3 screene, kot pa da si olajšaš vsakdan, ni tako?
confused-1.gif

Sem že vprašala zgoraj, pa nisem dobila odgovora, zato še 1x - si je možno nastavit na screene bližnjice do stikov v phonebooku? V smislu speed contacts...?
Vnaprej hvala za odgovore!

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Kot naslov pove mi pri vkljopljenih slušalkah zvoni zunanji zvočnik in ne v slušalkah. Pri poslušanju kakšne glasbe je to lahko precej smešno, ker vsi slišijo zvonec samo ti ne...sem iskal in ne vem kje se to izklopi!