Omnia 2

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Kakšna je omnia 2.....je boljša od nokie e71...oziroma je enaka....glede na programe ,navigacije,internet.....

Se da primerjat symbiann in WM......kateri je "boljši"?

Jaz bi jo vzel v kratkem pa se malo premišljujem ker je WM in ga nisem imel še v rokah.

Kakšen nasvet ,pripombe ,težave prosim....preden se odločim.

Za slovenski meni bom pa tudi sam iskal ,če jo kupim .

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2425&idPhone2=2836

Kar se mene tiče Omnia povozi nokio
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Slovenskega jezika zdaj na tem telefonu ni (Si-mobil). Se pa je nekaj govorilo da obstaja. Samo jaz ga ne rabim, in ga tudi ne iščem.

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
sej to me zanima kje če je kje na netu ali ga je treba dat na servis
za mene bi bilo boljše da bi ga dobil kje na netu in si sam naložil

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Jest sm pol leta nazaj tudi kolebal, ali naj nabavim nokio e72 ali samsung omnio 2 in na koncu sem se odločil za slednjo in moram rečt, da mi ni žal!. Čeprav imajo nekateri toliko za povedat čez ta telefon (sploh tisti, ki ga nikoli niso imeli), je na splošno odličen. Na WM sem se hitro navadil, zaslon je odziven, baterija mi pa zdrži 4-5 dni normalne uporabe.

Veliko uporabnih informacij in ROM-ov imate tukaj: http://www.modaco.com/category/410/i8000-verizon-sch-i920-omnia-ii-http-i8000-modaco-com/

Drugače pa kdor hoče slovenski meni, ga enostavno nastavi preko nastavitev (Settings -> General Settings -> Language Change -> Slovenian). Jaz osebno imam nastavljeno na English.

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
mislim da ga ni naloženega na aparatu nisem pa siguren
jaz ga nimam si ga pa je brat včeraj kupo
sedaj bi mu pa rad pomag da bi prišel do slo jezika ker ni ravno nadarjen za tuje jezike

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Poskusi po postopku, ki sem ga zgoraj navedel. Jaz ne morem menjati jezika, ker imam trenutno gor naložen custom rom.

Drugače pa se naloži nov CSC preko OCTANS Downloaderja in se pri nalaganju izbere operaterja (SIM - Simobil, MOT - Mobitel) in pa slo jezik.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Ti bom tukaj odgovoril, da ne bom smetil v drugi temi.

Trenutno uporabljam Omnio 2 cca. 7 mesecev in je telefon zakon, maksimalno zadovoljen z njim
cool-1.gif
Telefon sem kupil takoj, ko je prišel ven pri Mobitelu in tisti firmware, ki je bil takrat notri je bil porazen: telefon je zmrzoval, se ni zbudil ko je bil zaslon ugasnjen, problemi s polnilnikom, ... Nekje januarja sem naložil gor takrat najnovejšo različico firmware-a in od takrat deluje super, ni ene pritožbe, pa še baterija drži do 4 dni. Na www.modaco.com imate za Omnio 2 vse kar rabite.

Firmware sem updajtal sam, ker mi je bila totalna neumnost biti 1 dan brez telefona, če bi mi to naredili na servisu. Doma pa sem za vse skupaj rabil cca. 30 minut.

Pri novi namestitvi firmware-a sem imel izbiro kaj želim naložiti Slovenščino ali Angleščino. Odločil sem se za slednjo, ker mi nekako bolj leži, pa še slovenščina je bila takrat še bolj hroščata. Zdaj naj bi bilo to že urejeno.

WM me je na začetku malo skrbel, a se je izkazal za dober OS, saj ima neskončno možnosti, da si vsak uporabnik vsako stvar prilagodi po lastnih željah. Symbian telefona niti povoham ne več.

Če bi sedaj kupoval bi verjetno kupil Androida (firbec), drugače pa ponovno Omnio.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik nightfire pravi:
mislim da ga ni naloženega na aparatu nisem pa siguren
jaz ga nimam si ga pa je brat včeraj kupo
sedaj bi mu pa rad pomag da bi prišel do slo jezika ker ni ravno nadarjen za tuje jezike

Sem se menil s prodajalcem in si ga baje lahko snameš (slovenski jezik) s strani uradnega uvoznika Janus trade. Nisem pa še poskusil tega, ker en rabim
smile-1.gif

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
zanimiva zadeva treba probat
jaz bom poskusil v soboto ko grem do brata ker jo ma on
če pa bo kdo prej pa naj javi kako gre pa če je res slo jezik

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
So zaklenjene in ti ga odklenejo.

Vem, ker sem včeraj tudi sam nabavil ta telefon in ga dal takoj odklenit. Postopek sicer traja nekaj dlje, a nič ne komplicirajo.

Zadeva sicer zankrat zgleda več kot vredna svojega denarja in glede na ostale WinMo telefone res dobro skriva pomankljivosti tega sistema.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
koliko časa približno je potrebno čakati na odklep? ali je res potrebno pred odklepom napolniti baterijo?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
cca 10 minut.

Baterije ni treba polnit, saj je že več kot do polovice polna.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.175
490
83
Baterija ne rabi biti polna. Greš na center, daš sim ven, ona prebere imei številko, pogleda na net, prižge telefon vpiše kodo. Če maš hitro teto na šalterju si lahk konc za 3 minute, če pa kaka bol počasna, se pa mal zavleče.