OMG !!!!! Današnji otroci

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Ostra kritika delovne terapevtke današnjih "sončkov":

- Tehnologija
- Otroci dobijo vse, kar želijo, še skoraj v istem trenutku
- Otroci vladajo svetu
- Zabava, zabava in samo zabava
- Omejena socialna interakcija

Cel članek, link:
http://zastarse.si/otroci/sola...ih-prijateljev/

Torej bo kar držalo, da na takih mladih, ki bodo zrasli iz takih otrok, kot so opisani v članku, svet ne more stati. Žal!

In zakaj ne?
Zaradi razlogov, oz. ugotovitev, navedenih v članku.

"Moj pa že ni tak" ni argument. Ker je takih devet od desetih...
2488241-selfies-we-hate-a-fun-take-on-them-L-HVRPHP.png

Priponke

• 2488241-selfies-we-hate-a-fun-take-on-them-L-HVRPHP.png
    2488241-selfies-we-hate-a-fun-take-on-them-L-HVRPHP.png
    36,2 KB · Ogledi: 132
Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.683
10.965
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
no no johanes... kretenov je bilo popolnoma enako število. barabij tudi in ostalih neumnosti samo niso se širile med širšo množico tako enostavno kot sedaj. takrat se je razvedelo daleč okoli samo če je kdo to povedal.. sedaj pač kar preko fejsbuka, jutuba...

ampak tebi, živečemu v paralelnem svetu, ne moreš dopovedat ničesar..

Pizdarije so se vedno dogajale, sem bil zraven pri večini. Ampak nikoli ni nihče nikomur storil kaj hudega, tudi ostali razredi/letniki ne, pretepi po šoli so bili standard, ampak to se ni zamerilo. Seveda pa ni bilo tega, da bi skupina pretepla enga ali dva, to bi lahko pričakoval od današnjih frocov, vzgojenih v duhu "ti si en in edini". Npr. v 7. smo naredili res eno orng pizdarijo (si naročili pomoč
smile-1.gif
), prišel ravnatelj, vse nadrl, razpodeil in je bil mir.
Danes bi bila policija, psihologi..... veliko več sranja, ki bi pustilo posledice na vseh. Takrat je blo luštno
grin1.gif

Aja, skoraj vsi se umirijo, ko pridejo v leta, ampak današnji smrkavci pa ne vem, če se bodo.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Aja, skoraj vsi se umirijo, ko pridejo v leta, ampak današnji smrkavci pa ne vem, če se bodo.

Bodo pa jurišali na ahmede, če bo potrebno. Po partizansko, par granat za pas, šmajser, pa pali po sovragu!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Bodo pa jurišali na ahmede, če bo potrebno. Po partizansko, par granat za pas, šmajser, pa pali po sovragu!

zmaga.gif
Tako to je. Kri ni voda!
Niso mulci čisto zavoženi, še vedno ima vsak že po defoltu vgrajen kompjuter za odmero, kaj je prav in kaj ni (prav).

Bistvo človeštva.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Khm, po partizansko je rep med noge in v grmovje. Če te dobijo, pa hitro pakte sklepat.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Npr. ko grem v kak šoping center, mi gre prav na kuratz, kaj vse se sončkom dovoljuje. Dretje vsepovprek, norenje preko vseh meja zdravega razuma, starši pa nič, kvečjemu le še podpihujejo razgrajanje.
rolleyes-1.gif

Ta situacija danes ni stvar današnjih otrok, otroci so še vedno taki kot so bili, je stvar današnjih staršev (ljudi rojenih 75-85, ki so hodili v šolo 1990 - 2000).
Takrat je bilo zavoženo in danes se žanje.
V tujini grem z vlakom, starša okoli 30 let, dva otroka (recimo 7 in 5), na prvi pogled bi rekel povsem nevzgojena, nista dala miru, amapk kaj je bilo obadva starša, vsaka sedita na svoji strani s svojim otrokom, vsak na svojem telefonu (seveda iPhone), v 25 minutah niti enkrat se ukvarjala z otrokom, edino kakšna beseda (predvidevam da naj data mir), in pa obadva sta otroka vlekla in dobesedno tiščala proti oknu, da sta "dala mir".

Prejšnji teden na tramvaju, ženska z otrokom (3-4 let) na vozičku, stara 25-30 let, pircing na nosu, tatoo na joških, otrok obupano išče vsaj kakšen človeški stik, vleče enega naključnega za vrečko, mama ga focne po roki, da naj da mir, ko sem mu jaz pomežiknil in se mu nasmejal je bil takoj miren prej pa čisto živčen, ona pa ves čas na telefonu in mulca popolnoma ignorirala, bil sem toliko nekulturen in gledal kaj dela na telefonu, itak facebook in bolj ali manj neumnosti in to 20 min vožnje, niti enega stika z otrokom in pa samo telefon.

Kako naj bodo potem taki otroki normalni, ni problem v otrocih, problem je v starših. (videa nisme pogledal)

PS: dva (še ne šoloobvzena) otroka, v osnovi šoli sem jih parkrat dobil (ruralno okolje, nekatere stvari (vzgoja) so se še reševale po starem, pa z šolo nisem nikoli imel problema, dr. johan_blond)

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Čisto res.

Spomladi, vlak Ljubljana-Litija. Zaradi nesreče (padla skala na progo) smo nekje vmes čakali/stali eno uro..
Nasproti mene mati, kakih 35 let in deklica kakih 12 let. Mati mobilc, deklica tablico.

Celo uro nista spregovorili ene same besede. Je stric gugle ponudil take zanimive vsebine, da komunikacija sploh ni bila potrebna, niti zaželjena...

In potem mi boste forumski poznavalci pa tudi nekateri asocialni sociologi govorili, da v Sloveniji pa že ni odvisnosti od spleta?
Oziroma, da stanje glede odvisnosti od spleta sploh ni zaskrbljujoče?

Ja, težko je prepoznati dejstva.
Še težje pa si priznati,da smo medčloveške odnose v veliki meri popolnoma zafurali. Predvsem po zaslugi www...
A da nismo? Argumenti?

In SAMO ZARADI SPLETA je taka komunikacija (našel nekaj dni nazaj) na slovenskem spletu postala normalna, stalnica:

glej meni se za ljudi s takimi problemi, kot jih imaš ti je.be toliko, da se mi tudi jebe ne. predlagam ti pa rešitev za tebe: crkn.

Bravo splet, bravo slovenska spletna kultura!
aplauz.gif
Odtujenost! Neprizemljenost! Primitivost!

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Preveč dobro nam je.
Pa vidimo, kako se dogaja po soseskah. Iran je bil še v 50. letih prejšnjega stoletja cvetoča država - sedaj pa vse nahujskano in v feredžah
uf-1.gif

Libija do pred par let nazaj prav tako.

- Da, preveč dobro nam je. Se je za bati, da ne bo vedno tako
tongue-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.176
113
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
sem hodil konec 70 ih in začetek 80 v OŠ. Pa so tudi tedaj bili sončki. Otroci in starši nosili darila učiteljem. Bli določeni starši po ure in ure na govorilnih pr profoksih' ja tko, da je včasih tud kakšna ura odpadla....
In tud takrat so bili učenci, ki niso spoštoval avtoritete.
Aja pa to ni blo v mestu, se je dogajalo na vasi.

Se strinjam. Ampak takrat so to bili skoraj izključno otroci raznih oficirjev v naših vojašnicah. Ti so lahko delali pizdarije kake so hotli. Danes je pač klientela malo drugačna.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
johanes ne mi rečt da pred 30 leti so pa na vlaku vsi sam klepetal drug z drugim... dej no dej,... so se brale knjige, časopisi,... ali pa molče gledalo skozi okno.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Sem ti že večkrat napisal, da nočeš razumet. Ker si slep.

Komunikacije v živo je danes, posebej če vzamemo v obzir nove načine, možnosti za komuniciranje, absolutno MANJ, kot leta 1980.
Če je tebi to o.k., meni ni.

Današnji mladi (mnogi) nimajo znanj in vedenj, kako komunicirati v živo, kako se recimo pogovoriti s policistom, uradnikom na občini, pijanim človekom, klošarjem, ... Mogoče z sms-i?

Razen, če mogoče te veščine danes poučujejo v srednji šoli?

Verjetno jih ne, pa bi bilo zelo smiselno, da bi jih...

Učijo jih NEprave stvari, mladi pa velikokrat hodijo v (za njih) NEprave šole.

Toliko odtujenosti, kot jo je danes videti v javnosti (ulica, parki, lokali) je v zadnjih 50-ih letih še ni bilo.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
johanes po čem ti to sklepaš? svojem razsvetljenstvu ki izhaja iz kje že?

jaz razumem da si tipičen "jugonostalgik" sanjaš o tem, kako je bilo včasih fino fajn. dejansko je bil pa isti šmorn. tudi včasih jih dosti ni znalo ničesar samih postoriti...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
A se kdaj zaveš, da si en navadrn star prdec, ki ga ni sposoben zaznat da ga je svet prehitel po levi in desni in samo sanja, kako je bilo včasih vse bolje.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
...

Komunikacije v živo je danes, posebej če vzamemo v obzir nove načine, možnosti za komuniciranje, absolutno MANJ, kot leta 1980.
Če je tebi to o.k., meni ni.

...
če se kot komunikacija v živo šteje tudi pogovarjanje po telefonu, si ga pa tule močno pihnil mimo...

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
MislilsemVSokomunikacijo.

Leta 1980: najmanj 95% v živo, največ 5% potelefonu.

Danes: krepko več kot 40%, če ne celo več kot 50% po e-mailih, sms-ih, telefonu, Viber-u, Skypu in ostalih orodjih za komunikacijo.

Vprašujem se, kaj hudega vam je naredila komunikacija v živo, da se je čedalje več ljudi, predvsem mladih - izogiba?

Je nevarna, da sogovornik opazi, da lažete? Vsekakor!

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Zakaj za vraga bi hodil na okenca delat guzvo za pet minut pogovora z tecno babo? Email in cao, pa se lagat ne morjo, da neki niso rekl...

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Pa dobro ti si res tečen. Kaj te to sploh toliko moti, itak si že v tretjem življenskem obdobju. Odpovej elektriko pa se pejt amiša. Bolj ekstremna varianta, da prodaš kar imaš, vzameš enosmerno karto do grčije in se povzpneš na goro atos. Med puščavnike.

A je kakšna razlika?!

B81

22. jul 2007
37.683
10.965
113

B81

22. jul 2007
37.683
10.965
113