Omejitev prostornine motorja pri oprost. DMVja?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:živet morjo na istem naslovu. moji trije z naslovom pri jedini niso dobri za olajšavo.
Pa druge tri narediš. Se ne zamudiš tako strašno
evil.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Trije otroci in DMV - zanimiva zadeva, vendar malce nerealna v praksi.

DMV je odvisen od tega, koliko je avto požrešen, oziroma koliko Co2 spusti v zrak. Se pravi, električni avto nima nič DMV-ja, porsche turbo S pa kar veliko
smile-1.gif

Se pravi, bolj kot boš onesnaževal okolje, več te to po žepu udari - recimo da je pošteno.

Ko pa se trudiš kupit avto, ki je dokaj čist, pa ima posledično malo DMV-ja, in če ga vzameš na 3 otroke, je to vse skupaj ena žalost. Zato je boljše, da kupiš požeruha, stareg po možnosti in dobiš nazaj kar lep znesek.
Glede 3-otrok - se mi to z DMV-jem ne zdi pošteno - ker država bi morala spodbujati nakup varčnih, čistih prevoznih sredstev z malce več pomoči.

Tako da je bilo pri Scenicu III z 1.6 Dci motorjem vrnjenega približno 110 eur s strani države. Je pa res, vsaj z moje strani, da nisem zato vzel avto na tri otroke, da bi dobil DMV nazaj, ampak zato, ker ga potrebujemo, avto namreč, DMV je bil samo dobrodošel znesek, žal majhen.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
zakon za cigane pisan
wink-1.gif
večina njih.

jaz imam po novem vrtcaza 2x.. ne vem kaj nas je doblo., prihodki očitno.
Da se malo izenačimo z "ubogo rajo".
K Cigo pa res kup avto, ki je prvoč registriran v SLO, eni se pa znebite izjav....
rolleyes-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
za cigane nisem mislil rome, ampak vso ostalo ciganijo, ki se šlepa na socialnih transferjeih, ki je neupravičena,

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
saj če ga pripelje iz dojčland tudi ne rabi plačat dmv.

In ja velike mašince so dokaj ugodne tam . Bolje 3,0 TDI nego.....