Omejitev prostornine motorja pri oprost. DMVja?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.733
100
63
Oprostitev DMVja za 3 otroke..
Dva trgovca mi pravita, da je po njuno omejitev (zaradi luksuza) pri 2.200 ccm in da nad tem nisi oproščen.
Tretji pa za omejitev še ni slišal. Nobeden ni prepričan, prav tako tega ne najdem nikjer na spletu..
rolleyes-1.gif

Ve kdo iz prve roke?

Nazadnje urejeno:

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.897
104
63
mb+ -20km
S prve roke
točno 2 leti nazaj pripeljal Mercedes S350 cdi 4-matic, oproščen vseh davkov, edino 3 leta ga ne smem prodati.
Edini strošek homologacija.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Še ena iz prve roke: ista izkušnja kot bero1, avto sem pripeljal lani poleti.
'Davek na luksuz' je sestavni del DMV, katerega pa si kot starš treh mladoletnih otrok v celoti oproščen.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.929
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
zakaj neustavno.
Mej tri otroke in boš tudi ti oproščen DMV-ja
Vsi smo pred zakonom enaki, edino oni s tremi otroki malo bolj.
Zato.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
zakaj neustavno.
Zato.

Temu se reče davčna olajšava, dvomim da bi bila lahko neustavna:)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
zakaj neustavno.
Zato.

Sem takoj zato, da mi vzamejo dmv, vendar da za vse ostale stvari ki so za vse enake plačujem toliko kot tisti z minimalcem. Za zdravstvo, vrtce, transferje dobim.... Tisti dmv prec notri dobim in ga z veseljem plačam.

Sarkazem off: čeprav zgornje drži, se vseeno ne bom razpocila nad malo solidarnosti, čeprav ni vzajemna. Zanimivo je to, da gre za povečini abstraktno zadevo, ko se bunijo ljudje, ki ne bi kupili avta kjer se vrne npr 7500€ davka, ampak jih moti to, da če slučajno bi pa ga, bi morali pa plačati. Večina familij, ki poleg vsega gleda, koliko je poraba pa koliko vzdrževanje pa posledično kupi avto za rajo, žalostno ugotovi, da nazaj ne dobi niti za zavarovanje avta. Sem pa zadnjič odkucala enega novega za cca 16500€ z evro6 ali kakim motorjem, pa mi je dvomestno cifro nazaj vrglo. Pa to je cena ki bi jo mogla jaz plačati v avtohiši, kolikor vem je dmv na uvozno ceno, ki jo plača avtohisa. Če ti bo zdaj malce lažje pri srcu. Ali je treba cel sistem razkajfat zaradi par posameznikov ki si kupijo uberkola pa se še plodijo zraven.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
zakon za cigane pisan
wink-1.gif
večina njih.

jaz imam po novem vrtcaza 2x.. ne vem kaj nas je doblo., prihodki očitno.
Da se malo izenačimo z "ubogo rajo".

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Invalide so znal omejiti

Sam res. Invalidi imajo omejitev na prostornino. Predvsem pa to, da mora biti tak avto potem v lasti 5 let! 5 let se mi zdi pa absolutno predolga doba.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
ja, in to 1,8 bencin oziroma 1,9 dizel, avtomatik pa 2.0 in 2.2.
Se pravi razne x5, S320 in podobno lahko samo kupiš kot običajni državljan.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
fak ej. To je pa cela jeba. Lahko kupiš samo navadn avto za reveže in ne x5 al pa S320 z olajšavo.
Ni drugega kot ulice.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
A daj no... je neumno, tudi če profitiram.

Za vsako subvencijo in tako olajšavo se je treba prjet za denarnico, ker to je treba plačat in še dodatnih 20% za birokrate, ki to tako pošteno zakonsko in birokratsko izpelejo.

Taka olajšava je popolnoma nepotrebna in če se potrebuje res za rodnost, potem se da drugače rešit hitreje/bolj transparentno in tudi boljše za družine. Poznam pač take primere z X5 in drugo skrajnost, ki ne bo nič profitirala, ker za avto ne bo skup spravil denarja, da bi kaj take DMV olajšave dobil. Njemu bi bolj prav prišlo, da bi dobil subvencijo za servisne storitve na stari Alhambri.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Sistemska napaka je, da se greš socialo skozi N-kanalov. Od oprostitve DMV-ja (kar sem tudi sam enkrat izkoristil) do oprostitve plačila RTV davka za nekatere skupine. Kanal naj bo en in skozenj naj pač gredo višji zneski. Ostalo komplicira in draži delovanje sistema.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tako... take zadeve ustrezajo samo birokratom.

Poznam enega iz javne uprave, ki je doma tudi "kmet" in pobere vsak euro, ki ga najde, tudi najema površine in jih "kosi". Po drugi strani imam za hišo kmetijo, kjer je šefica skoraj 80 pa ne izkoristi nič, ker ne ve in ne zna. Zdaj mora kmet pri nas viset na PCju in raznih NSI/SLS/SD mitingih, da max. zasluži, za delo doma pa lahko najame bosanca.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Seveda, saj je ves posel tak. V naši občini je en zasebnik prestopil tik pred volitvami v drugo stranko, kjer so ga dali višje na listi in je imel več možnosti za izvolitev. Njemu je full pomembno, da je na občinskih sejah prvi zve o idejah, kjer bi lahko on v bodoče prišel do posla.
Tudi na tehničnih pregledih nikjer ni ne obvestila, niti nihče ne opozarja ljudi, da lahko plačajo polovično cestnino, če imajo 4 vzdrževane otroke (tudi študente s statusom). Rdeči križ in karitas, kjer delata dobro, predvsem pomagata ljudem, da od države dobijo, kar jim pripada. To pri nas ni čisto preprosto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Tole o polovicni cestnini tudi iaz orvic slisim.
Se fora je da ti pripada nekaj doousta/ bolniske ce je zena imela carski rez namesto obicajni porod. Tega tudi nihce ne pove.