Omar potrebuje pomoč?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Takoj prispevam da NE posname videospota ter da z zbranim denarjem raje odpelje svojega fanta Angeja Dežana na dooooolgo potovanje na drug konec sveta, one-way ticket seveda.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Ma sej večina glasbenikov žica za sponzorstvo, neglede kako komercialno uspešni so. Eni dobijo denar, drugi kakšen avto, prostor v uporabo, tretji raznorazne ugodnosti pri nabavi razliičnh stvari in pri vseh mogočih stortvah. Nekateri pa so zadovoljni že z kakšno gajbo pira v lokalni oštariji.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Slovenska glasba je, žal, qurba. zakaj?

CD je najmanj dobičkonosna zadeva zadnje čase. moraš ga imeti, da se lahko pokažeš na radijski postaji, da jim imaš kaj pokazati, da lahko na njemu tržiš. se pravi je CD oz. album, je tvoja vizitka, s katero se predstavljaš. prekleto draga vizitka... žal je v slovenskem glasbenem prostoru tudi tako, da če te krije založba, ima dobiček od tvojega dela najprej ona sama, šele potem imaš dejansko ti nekaj od tega. in če slučajno ne napolneš založbine blagajne... sploh ne pride do tega, da bi ti tudi kaj dobil.

tako se potem zgodi, da glasbeniki delajo in izdajajo v samozaložbi, s tako pomočjo. nekateri imajo svoje veze in jim ni treba takole izpostavljati svojega iskanja sponzorjev (kar poglejte malo v knjižice albumov, koliko zahval imajo, pa sponzorskih logotipov - tudi Big Footi so jih imeli).

danes je glavni lifeperformance - ampak če ti nimaš za pokazat, kako naj bi se slišal ta lifeperformance (seveda preko CD-ja), ga boš zelo težko dobil.

razen če si Siddharta...

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:

add 5) Zorane, Čriček še laufa? Še vračaš po obrokih denar?

Hvala za vprašanje. Ja laufa seveda. Vprašanja o dolgovih pa ne zastopim.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ma ta Omar je itak en brezveznik na kvadrat. Točno se ve kako je prišel na glasbeno sceno. Spomnite se kakšne mučke je delal Mario v svoji "bitki talentov". Za moje pojme sami pederaši so pršli ven. Angej Gejžan, Omar,...
Imajo končano trgovsko šolo in zdaj mislijo, da bodo kar glasbeniki...na žalost je tudi za to treba imeti dandanes kakšno šolo...
Jaz ne razumem kako sploh lahko pridejo tako bolani osebki na sceno, neki Game Over, Sexplosion, in podobno sranje Atomic, harmonik, .....

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sorry, ampak Atomik Harmonik pa ne moreš metati v isti koš. mogoče imajo glasbo zanimiv spekter glasbe, a njihova glasbena produkcija je med najbolj dodelanimi v Sloveniji, če ne še širše. odkrili so svojo tržno nišo, v kateri lahko rečem zasluženo kraljujejo. poleg tega - kjer se pojavijo, je žur. medtem, ko si tega za Turbo Angels tudi približno ne bi upal trditi...
smirk-1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Pri čemer bi dodal, da je od Omarja glasba n-krat bolj kvalitetna kot od Atomik Joške Harmonik.

Sicer pa res ne vem +, kaj je tako smešnega v začetnem postu Narodnjaka. Plus to, da ne vem zakaj bi verjel, da je to Omar dejansko pošiljal.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz se pa spomnim, da so ljudje na Zbiljski noči pobegnili, ko so AH prišli na oder. Da nastopa na NLB Liga Allstars sploh ne komentiram.
Sicer pa Omar ni trgovec, ampak zobotehnik.
grin1.gif
Vem, da je za marsikoga začel na Mariu... Ampak njegovi začetki so bili usmerjeni v popolnoma drugačne vode. Pač je moral vzet tisto, kar je bilo, če je hotel nekje začet. In glas, njegov glas mi je žaljivo primerjati z "vokalom" zavaljene silikonske mrežne pečenke. Tudi če bi Omar pel YMCA, ne bi mogel biti hujši od teh turbo govedarjev.
@Dizzy: Nikoli mi ne bo jasno, zakaj rabiš dodelano produkcijo kot zabavljač na gasilski veselici. Kdo producira? Meni se vseeno sliši ogabno, skupaj s Kumrovimi bananami ali kaj že ima. Ali to misliš najbolj dodelano produkcijo, ki jo zmorejo dat turbo bandu?
grin1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Pri čemer bi dodal, da je od Omarja glasba n-krat bolj kvalitetna kot od Atomik Joške Harmonik.

po čemu meriš "kvaliteto"? po svojem lastnem okusu?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tega sploh nisem omenjal. seveda ima Omar boljšo glasbo - predvsem poslušnejšo - ampak, kako celotna podoba banda zveni, tehnično, pa je Jan Plestenjak zmagovalec, potem so Atomic Harmonic, nato Siddharta in naprej... takle mamo, veste...

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Omar je en prepotenten pankert in nič drugega....
smirk-1.gif

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Omar je en prepotenten pankert in nič drugega....
smirk-1.gif

Se strinjam. Sam ne vem zakaj je enim smešno to da išče sponzorje?
bonk.gif
Smešno bi bilo če bi od T2 prosil denar ko vemo kolk je Rode radodaren z denarjem.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
tega sploh nisem omenjal. seveda ima Omar boljšo glasbo - predvsem poslušnejšo - ampak, kako celotna podoba banda zveni, tehnično, pa je Jan Plestenjak zmagovalec, potem so Atomic Harmonic, nato Siddharta in naprej... takle mamo, veste...

Ko si ravno Plestenjaka omenil, kdo njega producira? Oseba (Lolita, Iz pekla do raja...)?
A samo meni Omarjev komad Ves tvoj svet na CD verziji zveni ful slabše kot v spotu?

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:

Rekel bi obratno, bolj "poslušnjejšo" glasbo imajo joškarce.

To da je pa tehnično Atomic Joške Harmonik pred Siddharto je pa ena težjih neumnosti zadnje čase.

Kvaliteto merim iz tehničnega stališča. In iz tehničnega stališča je kvaliteta Joškastih Harmonik porazna in na nivoju Game over, Sebastijan ipd.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to ne vem, kdo ga producira, kolikor je meni znano, ima italijansko produkcijo, vendar pa se mi zdi, da ima doberšen del zraven tudi sam.

za primerjavo - Atomic Harmonic v živo ne delujejo preveč prepričljivo - glede na pevske sposobnosti gospodične Špelce... na CD-ju, pa se sliši perfektno. no, to bi bila zasluga produkcije - vsaj en del, ki ga le-ta pokriva, no...
smile-1.gif

če ne bi imeli polno dovršene produkcije, bi Špela tudi na albumu zvenela precej... neprepričljivo recimo, no...
smile-1.gif

@BureKm: vem da se sliši čudno, ampak tehnična dovršenost je v boju Atomic Harmonic vs. Siddharta na strani Atomic Harmonic. Kvaliteta komadov pa... na strani Siddharte. ampak to je zelo relativno mnenje. nekdo, ki ne mara rock glasbe bo rekel, da so Atomic Harmonic kvalitetnejši - v smislu poslušnosti.

ampak jaz ne govorim o smislu poslušnosti - ampak o tehnikalijah. inštrumenti, vokali, sampli - to je vse na strani Atomikov. pa tudi, če so joškasti. žal...

Nazadnje urejeno:

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:

ampak jaz ne govorim o smislu poslušnosti - ampak o tehnikalijah. inštrumenti, vokali, sampli - to je vse na strani Atomikov. pa tudi, če so joškasti. žal...
Ok. Da se bomo razumeli.

Govorim o tehnični kakovosti:
1. Samih komadov. Lahko jih pa še razdelimo na a) Izvirnost glasbe in besedil b) Sestava komadov "na papirju".
2. Posameznih članov benda (in ne mašinerije v ozadju).

Se pa bojim, da trdiš, da je tehnično gledano kakovost samih komadov Atomskih Jošk visoka. S tem se ne morem strinjati, pri čemer moje glasbene preference nimajo nič s tem.