Olympus PEN - mnenje, izkusnje?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
p.s.: prvi je bil Canon 1D mark III - Dual Digic III - praktično gre za dual core, če tko pogledamo.
smile-1.gif

No tam ne gre za dual core, gre za dva enakovredna procesorja
smile-1.gif
Pa 5d mislim, da ima enako itd. Še vedno sem mnenja, da je oly prvi z vgrajenim dual core splošnim procesorjem. Tisti 3 različni namenski procesorji, ki jih je panasonic zalil v isto ohišje, meni niso enako.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.650
113
kod Džej-Zija
Najbolj oskubljen Panasonic proti najboljšemu Olympusu prejšnje generacije - dileme ni. Drugo bi bilo, če bi namesto GF2 bil na tem mestu GH2. Potem bi bila smiselna nasprotna odločitev.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tole si pa narobe povedal. GF2 ni najbolj oskubljen ampak je majhen in je dejansko konkurent za ep2. In če bi prijel oba v roke bi hudičevo razmislil katerega kupit. Ko je kolega lani kupoval takšno igračko smo sicer primerjali GF1 vs. EP1 in je panasonic zmagal zaradi mnogo hitrejšega focusa, boljšega ohišja in vgrajenega fleša.

GH2 je pa čisto druga klasa kot tedva
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Brgo,

jaz gledam PL2 zaradi vgrajenega fleša in primerjam z GF2.

Za prednosti Panasoica se strinjam, moti me pa to, kar piše v review: slabši jpeg engine, objektiv je večji, pa mene osebno malce moti touch display
smile-1.gif
.

LP,
PIC

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
V linku si dal ep2.

Panasonic ima nekoliko večji objektiv z razlogom, ker je optično stabiliziran. No sicer se pa sam odloči, kaj bi rad ker meni zmankuje idej
smile-1.gif
Med epl2 pa ep2 bi vsekakor vzel ep2, pa jebeš tisti fleš. Saj ga ne rabiš. Na žurke ga pa itak ne boš s sabo jemal, ker je prevelik.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.650
113
kod Džej-Zija
Seveda je najbolj oskubljen. Ima slabši senzor od GH2, ima manj točk in vseeno slabši visoki ISO, in ima bistveno počasnejši AF. Je pa res, da je od Panasonicov najmanjši.

Kar se tiče stabilizacije, ima Olympus stabilizacijo v bodyju, tudi zato je objektiv lahko manjši. Zna biti pa ta stabilizacija malenkost manj učinkovita.

Če vprašaš mene, bi še vedno počakal na E-PL3.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tebe poslušat je kot tekma med Ameriškim in Ruskim predsednikom. V Ameriki poročajo, da je njihov predsednik prvi in ruski drugi, v Rusiji je pa njihov predsednik odličen drugi, ameriški pa slab, predzadnji.

Tako nekako se sliši tvoje poimenovanje GF2 za oskubljenega in EP2 za top of the line, čeprav sta dejasnko primerljiva. Kot da je panasocniv kriv, ker ima v prodajni paleti še en precej boljši fotkič...

Sicer pa itak, počakat epl3 ali ep3.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sem se odločil, da bom počakal na ocene za Sony NEX-C3.

LP,
PIC

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
OK,

Sony NEX-C3 je v trgovinah.

Mojstri, svetujte, se splača vzet kit 16mm in 18-15 ali vzamem samo 18-55 in je to to?

Razlike v ceni je od oka 100 evrov.

LP,
PIC

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni se c3 začuda tudi dopade, mogoče še najbolj od vseh. Sam bi vzel dvojni kit, ker je zoom pač enostavno prevelik za vsako priložnost. Pa 16mm zelo prav pride.