Olympus PEN - mnenje, izkusnje?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ola!

Svojo zalogo foto opreme (Sony Alpha 100 in Pany FZ5) bom odprodal in kupil - hm - nekaj vmes.

Rad bi imel pridih DSLR, ne maram pa teže in količine prostora, ki jo pobere DSLR krama.

Je Oly PEN PL2/P2 korak v pravo smer?

Mojstri, hvala za vase izkusnje in mnenja!

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zdaj je zunaj že ep/l-3 serija, ki zgleda njami in velik korak naprej. Sicer izkušenj s tovrstnimi fotkiči nimam, nahitro sem probal samo panasonica gf1 in lahko rečem samo: super! Tudi sam sem totalno naveličan dslr krame in mislim, da tile brezšpegleži z lahkoto nadomestijo najmanj vstopne dslrje.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
bi se strinjal z Brgotom, tile Peni z lahkoto nadomestijo vstopne modele (npr. Canon 1000D/Nikon D3000) in se celo primerjajo z malce višjimi (npr. Canon 600D/Nikon D5100).

ma kolega in nisem mogel verjet, da je tako solidno dodelan sistem tole.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Jaz imam Olyja EPL1 in ugani.. ne bi mel nič drugega
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.650
113
kod Džej-Zija
Strinjam se z ostalimi, res bi pa na tvojem mestu počakal na E-PL3. V seriji 3 je Olympus izredno popravil hitrost AFa, pa tudi sicer je delovanje menda izjemno hitro. Menda so prvi, ki so uporabili dual core procesor v fotoaparatu.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Strinjam se z ostalimi, res bi pa na tvojem mestu počakal na E-PL3. V seriji 3 je Olympus izredno popravil hitrost AFa, pa tudi sicer je delovanje menda izjemno hitro. Menda so prvi, ki so uporabili dual core procesor v fotoaparatu.

Tudi jaz pravim, da je najbolje počakat na 3 serijo, ker ima res nekaj pomembnih izboljšav. Kar se dual core tiče so najbrž res prvi, je pa tudi res, da imajo nekatreri drugi že nekaj let po več procesorjev.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik japke pravi:
kaj pa sony NEX5 je recimo boljši od E-PL2 oz 3?

Po mojem je nex5 višje pozicioniran od epl, ki je v bistvu "light" verzija. Sam bi se vseeno raje odločil za poljubnega olympusa ali panasonica kot za sonyja.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.650
113
kod Džej-Zija
Res je, Olympus ima še vedno najboljši JPEG engine na trgu. Kar se objektivov tiče, se da ravno na PENa natakniti adapter praktično za karkoli, tudi za 4/3, OM, Nikonove F-, itd., objektive. Nekateri proizvajalci so začeli celo ekskluzivno za PEN delati objektive z izjemno svetlobno močjo.

Pici_Mile

Pripravnik
14. apr 2008
108
0
16
dokler ima nex samo tri native leče, naj ga kar imajo...senzor ima pa definitivno boljsi, ampak to doda samo par procentov pri končni fotki

sam uporabljam Panasonic G1, eden prvih micro 43 body-ev....EVF + stari zuikoti 50 1.8 , 85 2.0 + 135mm 2.8 se super obnesejo. Imam se od 43 sistema 9-18 + 14-54 2.8 in delujeta OK..pri novejsih body-ih (G3 ali Gh2) pa fokusirata enako hitro kot na oly-u 620

Se ena palacinka mi manjka, 20mm 1.7 in imam vse

Pici_Mile

Pripravnik
14. apr 2008
108
0
16
Citat:

GH2 je bil prvi z dvojnim procesorjem in 120fps outputom iz senzorja...kolikor vem

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hm,

fantje, robo bi nabavil v ZDA, kjer imam ljudi še do sredine avgusta. A do takrat ne bo PL3?

Drugače je pa P2 in PL2 nekako ista cena v akciji, kar mi je sumljivo
smile-1.gif
.

LP,
PIC

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.650
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Pici_Mile pravi:
Citat:

GH2 je bil prvi z dvojnim procesorjem in 120fps outputom iz senzorja...kolikor vem

Lahko, da imaš prav, zadnje čase bolj neredno spremljam to sceno. Verjetno je potem tu razlog, da je bil takrat AF v GH2 toliko hitrejši od vseh ostalih.